Zadaj pytanie na forum
![]() | Rafał KaźmierczakRadca prawny, ekspert w dziedzinie cywilnego postępowania sądowego i egzekucyjnego. |
| dukeaecc | Garion | nieruchomosci_waw | mfilipinka |

Witam serdecznie. Mam taki problem. Siostra mojego meza jest zameldowana w mieszkaniu TBS. Mieszkanie to trzeba by bylo wykupic i mialby zrobic to moj maz. W jaki sposob moglibysmy wykupic to mieszkanie? Wiem ze do wykupu ma prawo tylko gl. najemca, czy wystarczylo by zameldowac tam meza, jesli tak to po jakim czasie moglby wykupuic to mieszkanie? Nadmienie iz siostra ma drogie mieszkanie (a dokladniej jej maz) ktore rowniez nie jest wykupione. Takze siostra jest zameldowana w mieszkaniu ktore zamierzamy wykupic natomiast jej moaz w innym, wiekszym rowniez do wykupienia ;/ Troche pokrecone pytanie ale nie wiedzialam jak to ubrac w slowa. Dziekuje za potencjalne odpowiedzi i pozdrawiam srdecznie. | |||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
Obecnie projekt zmiany ustawy zakładający wykup mieszkań z TBS upadł (art. 29 a ust. 6 i 7). Proszę jednak śledzić losy tej ustawy pod tym linkiem:
---------------------http://orka.sejm.gov.pl/proc6.nsf/0/F9DEDD...15?OpenDocument i na stronach sejmowych. Pozdrawiam. MW PS Nie odpowiadam na prywatne wiadomości. | ||
linki reklamowe | |
CYTAT(Karinkamaja @ 11.06.2010, 10:46) Witam serdecznie. Mam taki problem. Siostra mojego meza jest zameldowana w mieszkaniu TBS. Mieszkanie to trzeba by bylo wykupic i mialby zrobic to moj maz. W jaki sposob moglibysmy wykupic to mieszkanie? Wiem ze do wykupu ma prawo tylko gl. najemca, czy wystarczylo by zameldowac tam meza, jesli tak to po jakim czasie moglby wykupuic to mieszkanie? Nadmienie iz siostra ma drogie mieszkanie (a dokladniej jej maz) ktore rowniez nie jest wykupione. Takze siostra jest zameldowana w mieszkaniu ktore zamierzamy wykupic natomiast jej moaz w innym, wiekszym rowniez do wykupienia ;/ Troche pokrecone pytanie ale nie wiedzialam jak to ubrac w slowa. Dziekuje za potencjalne odpowiedzi i pozdrawiam srdecznie. Nadmienie iz jest to sary buynek i mozna wykupywac mieszkania. Tak zriobili sasiedzi. Interesuje mnie fakt czy moj maz meldujac sie tam bedzie mial praw do wykupu. Dziekuje za odp | |||
Jakim prawem do tego lokalu Państwo dysponujecie?
---------------------Pozdrawiam. MW PS Nie odpowiadam na prywatne wiadomości. | ||
CYTAT(misiex1981 @ 11.06.2010, 22:56) Jakim prawem do tego lokalu Państwo dysponujecie? Siostra mojego meza jest najemca, zostala gl. najemca gdy dziadek umarl. Maja natomiast 2 mieszkania nie wykupione. 1 jej maz (w ktorym jst zameldowany) a 2 ona. Podobno jest takie prawo ze, gdyby ona chciala wykupic musi sie zrzez jednego z mieszkan. Tym samym moj maz moglby i chcialby wykupic jedno mieszkanie. W jaki sposob mozna to zrobic nie bedac zameldowanym? Dziekuj za potencjalna odp | |||
~elka 83.142.*.* |
Może coś na ten temat znajdziecie na portalu budownictwa TBS http://tbs24.pl | ||
linki reklamowe | |

| Kalkulatory | Pisma |
| Akty prawne | Tagi |

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISU |