1
Przejdź do strony:
» Umowa
E-mail adresata:
Temat wiadomości:
Polecany wątek na forum Wieszjak.pl!
Treść wiadomości:

* do wiadomości automatycznie zostanie dołączony adres url wątku
Śledzony temat:
Prawo cywilne
Wybierz metodę powiadomienia o nowych komentarzach w tym wątku:

20:35 17-06-2010
Zwracam się z prośba do wszystkich którzy mogliby w jakikolwiek sposób pomoc mi kwestii rozwiązania umowy z firmą dostarczającą do byłego mieszkania sygnału internetu i telewizji kablowej. Nadmieniam iż od miesiąca maja 2010 zmieniłam adres zamieszkania poprzez zamianę mieszkania na większy metraż. W dawnym moim mieszkaniu mieszka inna rodzina,która nie chce mieć internetu ani telewizji kablowej, ponieważ nie stać ich na opłacanie rachunków. Ja zgłaszając się do biura telewizji kablowej i internetu chciałam rozwiązać umowę gdyż blok w którym obecnie mieszkam jest okablowany przez firmę konkurencyjną. Niestety bardzo nie miła pani z uśmiechem na ustach udzieliła mi informacji, że nie mogę rozwiązać z nimi umowy, gdyż zostanie mi naliczona kara za zerwanie umowy. Pomimo iż nie mieszkam pod starym adresem muszę opłacać rachunki. Jak to jest możliwe że przy zmianie miejsca zamieszkania nie można rozwiązać umowy nie ponosząc za to kosztów,przecież jeśli są w stanie przenieść mój pakiet na nowe mieszkanie to jak najbardziej się zgadzam, ale nie mają takiej możliwości, traktują długoletnich klientów jak "debili". Proszę pomóżcie bo do listopada będę płacić za coś z czego nie korzystam.
  zgłoś naruszenie regulaminu

20:48 17-06-2010
Przeczytałaś dokładnie umowę? Jesteś pewna, że nie ma w niej zapisu odnośnie wypowiedzenia umowy w razie zmiany miejsca zamieszkania?

Niektórzy dostawcy usług teleinformatycznych zawierają klauzulę na wypadek zmiany adresu.

---------------------
Zarząd-Administracja

linki
reklamowe

21:41 17-06-2010
W regulaminie świadczeń jest zawarty punkt o rozwiązaniu, zawieszeniu lub wygaśnięciu umowy w przypadku zbycia lokalu abonenta lub utraty tytułu prawnego do tego lokalu w innej formie abonent może przekazać prawa i obowiązki nabywcy praw do lokalu poprzez podpisanie umowy cesji w przypadku nie przejęcia praw i obowiązków abonenta przez nabywcę lokalu umowa może być rozwiązana jedynie w trybie przewidzianym z jedno miesięcznym terminem wypowiedzenia. Jednak przy umowie dołączona jest kartka z regulaminem promocji gdyż nasz pakiet był pakietem promocyjnym dla rzetelnych abonentów w tym że regulaminie w przypadku rozwiązania umowy uczestnik promocji zobowiązany będzie do uiszczenia na rzecz dostawcy kwoty będącej różnicą pomiędzy faktycznie wnoszonymi opłatami a standardową opłatą abonamentową określoną w cenniku.

22:06 17-06-2010
To nie jest w porządku wobec abonentów, ale w naszym kraju wiele rzeczy jest od d...y strony.

Znalazłam taki zapis:

Prawo telekomunikacyjne (Dz. U. Nr 171, poz. 1800 z późn. zm.).

W regulacjach tych mowa jest o przeniesieniu numeru abonenckiego co nie jest równoznaczne z przeniesieniem usług jakie świadczone są na danym łączu abonenckim. Dotyczy to w szczególności usługi internetowej, której działanie ściśle powiązane jest z możliwościami technicznymi łącza abonenckiego. W związku z tym operator nie ma obowiązku przeniesienia usługi internetowej do nowej lokalizacji zwłaszcza, gdy w nowej lokalizacji operator nie ma możliwości technicznych do jej ponownego uruchomienia. W takim przypadku operator może rozwiązać umowę z winy abonenta oraz naliczyć karę umowną z tytułu przedterminowego rozwiązania umowy, jeśli regulamin danego operatora nie stanowi inaczej. W nowej lokalizacji może nie być możliwości technicznych do uruchomienia usługi.
---------------------
Zarząd-Administracja

22:09 17-06-2010

A ta umowa kiedy była zawarta i na jaki okres?
---------------------
Zarząd-Administracja

09:47 18-06-2010
Takie same zapisy mamy w przypadku wcześniejszego rozwiązania umowy z telefoniami komórkowymi. Jeżeli świadczona usługa objęta była promocją to przy wcześniejszym rozwiązaniu umowy należy zapłacić tę kwotę "promocyjną". Nie widzę nic dziwnego w tych zapisach.

19:40 18-06-2010
Drogi Kempi, mam nadzieję że kiedyś w życiu będziesz płacił za coś z czego nie będziesz mógł korzystać , powodzenia.

linki
reklamowe

19:49 18-06-2010
Umowa była zawarta na 24 miesiące które kończyły się 30 kwietnia tego roku. Ja pozwolenie na zamianę mieszkania otrzymałam 11 maja. Chcąc z nimi rozwiązać umowę powinnam to zgłosić miesiąc wcześniej, tak jest w przepisach niestety nie jestem bogiem i nie umiem jasnowidzieć dlatego też nie zgłosiłam rozwiązania umowy.Jak wiadomo w naszym kraju biurokracja przede wszystkim.Wiem,że w firmie konkurencyjnej w takich przypadkach można rozwiązać umowę ze skutkiem natychmiastowym, dbają o swoich klientów, dlatego też do końca tej cholernej umowy dają mi fory i płacę tylko "symboliczną złotówkę" i zyskują klienta z firmy konkurencyjnej. Ja ze swojej strony wszystkich których znam ostrzegam żeby nie wpakowali się w takie gówno jak ja. Dzięki za próbę pomocy czytajcie bardzo dokładnie formularze dołączone do tzw. "promocji" bo możecie wylądować w gorszym bagnie niż ja. Pozdrawiam .

22:34 18-06-2010
CYTAT(Smith @ 18.06.2010, 19:49)
Umowa była zawarta na 24 miesiące które kończyły się 30 kwietnia tego roku. Ja pozwolenie na zamianę mieszkania otrzymałam 11 maja. Chcąc z nimi rozwiązać umowę powinnam to zgłosić miesiąc wcześniej, tak jest w przepisach niestety nie jestem bogiem i nie umiem jasnowidzieć dlatego też nie zgłosiłam rozwiązania umowy.Jak wiadomo w naszym kraju biurokracja przede wszystkim.Wiem,że w firmie konkurencyjnej w takich przypadkach można rozwiązać umowę ze skutkiem natychmiastowym, dbają o swoich klientów, dlatego też do końca tej cholernej umowy dają mi fory i płacę tylko "symboliczną złotówkę" i zyskują klienta z firmy konkurencyjnej. Ja ze swojej strony wszystkich których znam ostrzegam żeby nie wpakowali się w takie gówno jak ja. Dzięki za próbę pomocy czytajcie bardzo dokładnie formularze dołączone do tzw. "promocji" bo możecie wylądować w gorszym bagnie niż ja. Pozdrawiam .

Czyli umowa terminowa zakończyła się 30 kwietnia tego roku?
W takim razie po zakończeniu tej umowy terminowej przeszła ona utomatycznie w umowę bezterminową.
Zerknij do umowy jaki masz okres wypowiedzenia i jak najszybciej złóż je na piśmie do tej firmy.
Jeżeli jest to okres miesięczny to bedziesz płaciła jeszcze tylko miesiąc, jeżeli okres jest 3-miesięczny to płatności należą im się jeszcze przez 3 miesiące...itd.

Kara jest naliczana za zerwanie umowy terminowej. Skoro ona się zakończyła, to nie mają prawa tej kary od Ciebie żądać!!!
---------------------
Zarząd-Administracja
1
Przejdź do strony:

Społeczność »

Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
dukeaeccnieruchomosci_wawŁukasz Nysztalbarszym
dukeaeccnieruchomosci_wawŁukasz Nysztalbarszym
Dołącz do naszego grona