| » Pobieraczek |
|
~Xavi 213.158.199.* |
|
||
|
|
Również mam ten sam problem moj nr gg 6506470
|
||
|
|||
| jarasjarty |
|
||
|
|
zauważyłem, że o tym problemie pisze się na bardzo wielu forach i
zawsze są uwagi typu "trzeba było czytać regulamin" mam wrażenie, że takie uwagi wpisują pracownicy firmy Eller Service S.C. z Gdańska dla zamydlenia oczu i skłonienia do uregulowania opłaty, to dość powszechna praktyka u firm "naciągaczy", zatrudnianie i szkolenie ludzi do takich zadań |
||
|
|||
|
~mircia83 89.78.76.* |
|
||
|
|
Ja także się dałam na takie coś
myslałam , że jeśli nie podam swoich danych to nic się nie stanie... owszem się zarejestrowałam podając tylko email a resztę zatuszowalam. jednakże dostałam po 10 dniach liścik email o zaplacie za pakiet którego nie wybierałam... opóźniłam zaplatę i napisałam ale widać po czasie oświadczenie , że rezygnuję z ich usług. nic to nie dało... dostalam wezwanie i groźbę o konsekwencjach prawnych... uniknąć tego chciałam , wiec mimo mojemu rozsądkowi pognałam do banku wplacić im to... no i tym samym ujawniłam swoje dane.... posunięcie ostatniej kretynki.... ciekawa jestem co teraz wymyślą.. /> czy będzie spokój czy jednak jeszcze coś.... poczekam i zobaczę... |
||
|
|||
|
~patax 79.163.29.* |
|
||
|
|
Witam wszystkich. Mam taki sam problem jak wy wszyscy. Kolega doczytał sie
w całym regulaminie o co w tym wszystkim chodzi. W regulaminie wyraźnie pisze ze jezeli sie nie zlozy rezygnacji po 10 dniach to placi sie z gory za pakiet 5MB na rok 94,80. Rozmawiałam meilowo z adminem portalu i poprosilam nawet o przesuniecie daty wplaty kwoty i dostałam pozwolenie. Także on mi powiedzial ze ta umowa obowiązuje na rok i po roku automatycznie jest zrywana chyba ze ktos chce ją przedłużyć. Takze jak dla mnie to nie są żadni naciągacze tylko poprostu to my jestesmy sobie winni bo nie czytalismy dokładnie regulaminu w którym wszystko pisze. A wiec sądy nic nie pomogą poniewaz to nic nie pomoze. jedyne wyjscie to zapłacic i miec spokoj... pozdrawiam wszystkich! |
||
|
|||
| Michał Waś |
|
||
|
Ustawa o ochronie niektórych praw konsumentów
Art. 10 ust. 2. W razie braku potwierdzenia informacji, o których mowa w art. 9 ust. 1 (w tym pozyskania info. o prawie odstąpienia od umowy), termin, w którym konsument może odstąpić od umowy, wynosi trzy miesiące i liczy się od dnia wydania rzeczy, a gdy umowa dotyczy świadczenia usługi - od dnia jej zawarcia. Jeżeli jednak konsument po rozpoczęciu biegu tego terminu otrzyma potwierdzenie, termin ulega skróceniu do dziesięciu dni od tej daty. Info. jakie pozyskał jeden z internautów od adwokata są jak najbardziej słuszne. Proszę tylko pamiętać, że maksymalny termin do złożenia oświadczenia o odstąpieniu od umowy w braku poinformowania o prawie do odstąpienia to maksymalnie 3 miesiące od dnia jej zawarcia. |
||
|
|
||
|
~lubek 89.74.166.* |
|
||
|
|
chyba pracujesz dla tej firmy skoro takie głupoty piszesz
ci biedni ludzie zostali w beszczelny sposób oszukani i ci którzy założyli tego pobieraczka naciągaczka powinni stanąć przed sondę i dostać z 8 lat wieziena żeby nauczyli się i dali przykład dla innych takich oszustów przez takich ludzi człowiek normalny boji się wejść do internetu |
||
|
|||
|
~olenia 86.63.66.* |
|
||
|
|
dot. 10 dni odstapienia, otóż firma informuje w regulaminie o
mozliwości odstapienia także okres ten w moim przekonaniu nie przedłuza sie... zastanawiam sie jak ich ugrzc... może ktoś podpowie czy można podnieśc fakt niedokładnej informacji - o 10 dniach darmowego pobierania? takie troche naciąganie ten cały pobieraczek... |
||
|
|||
|
~rr 77.252.35.* |
|
||
|
|
jeśli chodzi o kwestie straszenia wpisaniem do rejestru długów to
strachy na lachy, bo minimalna kwota żeby kogoś tam wpisać to 500zł. Ale kogo się da zastraszyć to w kieszeni :( |
||
|
|||
|
~malkolm 89.78.239.* |
|
||
|
|
to dla uspokojenia pozostałych bo z treści tego listu wynika ze włączą
usługi dopiero po wpłacie ,więc jakim cudem ją włączają a potem żądają opłaty.Brednie nie dajci sie naciąć /> Serdecznie dziękujemy za złożone w dniu ........... zamówienie na stronie Pobieraczek.pl. Bardzo cieszymy się, że spodobał się Panu nasz serwis w 10-cio dniowym okresie próbnym i dziękujemy, że zdecydował się Pan pozostać z nami na dłużej. Zapewniamy, że dokładamy wszelkich starań, aby Pobieraczek umożliwiał wszystkim pobieranie dowolnych plików w bezpieczny, szybki oraz łatwy sposób. Nasz serwis jest na bieżąco rozwijany i ulepszany. Informujemy, iż zgodnie z warunkami zawartej umowy z dnia............zostanie uaktywniony dla Pana najtańszy dostępny pakiet - Pobieraczek5 - o miesięcznym limicie 5.0 GB. Przypominamy, że dalsze korzystanie z usług naszego serwisu będzie możliwe dopiero po opłaceniu wyżej wskazanego pakietu. /> Pakiet ten posiada 12-to miesięczny okres ważności oraz miesięczny limit 5.0 GB. Zgodnie z warunkami umowy kwota za wymieniony pakiet musi zostać uiszczona za cały rok z góry. Niniejszym prosimy o opłacenie pakietu Pobieraczek5 z 12 miesięcznym okresem ważności oraz o miesięcznym limicie 5.0 GB w cenie 94.80 PLN za cały okres obowiązywania. Należność należy opłacić w terminie 7 dni od zakończenia Pana okresu próbnego, czyli do dnia....... Istnieją dwa sposoby opłacenia należności: 1. Poprzez usługę Dotpay dostępną po zalogowaniu na stronie www.pobieraczek.pl (w prawym górnym rogu strony). Prosimy postępować zgodnie z instrukcją wyświetlaną na ekranie. |
||
|
|||
|
~nagranicy 83.17.206.* |
|
||
|
|
mam taki sam problem, dostałam przedsadowe wezwanie do zapłaty ... i brak
odpowiedzi z ich strony na jakiekolwiek pytania. co robić? |
||
|
|||
|
~ulajka 78.30.84.* |
|
||
|
|
Witajcie, też się zarejestrowałam na tym hm... pobieraczku. Ale w ciągu
tych 10 dni "darmowych" wysłałam do nich e-mail z oświadczeniem że rezygnuję i nie chcę przedłużac tej niby umowy i tak to nic nie dało bo dalej przysyłają do mnie e-maile i straszą sądem. Tak więc nawet oświadczenie nie wystarczyło nie romumiem |
||
|
|||
| ares37 |
|
||
|
|
było w wiadomościach o pobieraczku i kto został oszukany ma pisać
e-mail do rzecznika praw obywatelskich , pan który prowadzi firmę boi pokazać swoją twarz w telewizji. |
||
|
|||
|
~gosc 87.205.236.* |
|
||
|
|
witam! mam ten sam problem, zostalam oszukana przez tego... pobieraczka.
Fakt, nie czytalam regulaminu gdy sie rejestrowalam ale gdy dostalam upomnienie zaplaty za pakiet, wczytalam sie w regulamin. Z niego wynika ze dopiero po 10dniowym okresie probnym wlaczaja pakiet5, wyliczylam jak to sie w czasie mi rozkladalo i doszlam do wniosku ze wczesniej zostal mi on "wlaczony". Napisalam do nich email z domaganiem sie wyjasnienia sprawy jednoczesnie wyslalam rezygnacje emailem, dostalam jakas odp ze witaja mnie na pobieraczku.... bla bla bla i zero innego odzewu a dzis dostalam przedsadowe wezwanie do zaplaty. Groża ze odnajda mnie po adresie IP i z tego beda grube konsekwencje, ale nikt sie nie kwapi aby cala sprawe wyjasnic. Jak dla mnie to ewidentne oszustwo a cala sprawe należy naglosnic zeby nikogo wiecej nie oszukali |
||
|
|||
|
~ulajka 78.30.82.* |
|
||
|
|
do jakiego, rzecznika masz jakiś adre e-mail czy coś
|
||
|
|||
Kancelarie prawne
- » Warszawa: Patrimonium Hetman-Krajewska Joanna Kancelaria Radcy Prawnego
- » Paryż (Francja): COPERNIC AVOCATS
- » Toruń: Sienkiewicz, Jaroszewski, Zamroch. Radcowie Prawni Spółka cywilna
- » Warszawa: Ślązak i Wspólnicy Sp. k. Kancelaria Prawna
- » Żukowo: Kancelaria adwokata i radcy prawnego Dorota Mączewska-Ptak
|
|
Kinga Wiśniewska
Konsultant ds. funduszy europejskich, ekspert w dziedzinie pozyskiwania środków dla... |