Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
| dukeaecc | Garion | nieruchomosci_waw | mfilipinka |

Hej:-) Chcialam spytac po prostu jaka kwote alimentow dostajecie na dziecko w wieku szkolnym. Wpisujcie, prosze. Pozdrawiam. | ||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
Ja daję na swoje dzieci po 1350 zł od głowy.
---------------------Eks | ||
linki reklamowe | |
witaj, to placisz duzo moim zdaniem! Czekam na dalsze wpisy placących i otrzymujących alimenty. Moj byly zgodzil sie na 550 zl (podwyzke o 100 zl) z wielka łaską i po miesiecznych rozmyslaniach, twierdzi ze to bardzo duzo. | ||
Witam,moj syn (który ma 8 lat) otrzymuje 500zł od tatusia, ktory zarabia ok 3 tyś na rękę. Uwazam ze to zbyt mala kwota bo ja pokrywam wieksze wydatki zwiazane z synem(wyzywienie mieszkanie,dojazdy syna do szkoły,itd) Moj byly maz mieszka z matka i nie ma drugiej rodziny. Sumując na własne utrzymanie ma 2,5tyś (a nawet wiecej) a na dziecko placi 500zł. Czy w tym kraju jest jeszcze jakas sprawiedliwośc? | ||
betti, ja nawet nie wiem ile moj byly zarabia, ale prowadizi firme wiec pewnie sie nie dowiem. Pytam z ciekawosci ile zasadzaja alimentow Sądy na dzieci w takim wieku? | ||
Edith to wszystko zalezy od tego ile zarabia ojciec dziecka i od wydatkow na dziecko, na sprawie o alimenty twoj ex bedzie musial przyniesc zaswiadczenie o zarobkach, a Ty musisz miec imienne faktury(za zakupione np buty czy spodnie czy leki albo zabawki) na syna (sad nie uwaza pragonow jako dowod zakupu), musisz podliczyc ile wydajesz na jedzenie, do tego dochodza rachunki za mieszkanie prad wode energie,ja mieszkam z mama wiec musialam zrobic xero faktur zaplaconych za te media i udowodnic w sadzie ze mam takie wydatki zwiazane z mieszkaniem, do tego musialam wykupic bilet miesieczny imienny na autobus dla syna. /tylko pamietaj ze wydatki na tel komorkowy oraz internet to u mnie sad stwierdzil ze to sa luksusy/ Pozdrawiam | ||
| konto usunięte |
CYTAT(Editha @ 28.06.2010, 12:58) Hej:-) Chcialam spytac po prostu jaka kwote alimentow dostajecie na dziecko w wieku szkolnym. Wpisujcie, prosze. Pozdrawiam. 400 zł - 5 lat 400 zł - 8 lat przy czym tak jak pisze betti026 sąd rozpatruje indywidualnie biorąc pod uwagę możliwości zobowiązanego i wydatki | ||
linki reklamowe | |
CYTAT(betti026 @ 28.06.2010, 15:25) Witam,moj syn (który ma 8 lat) otrzymuje 500zł od tatusia, ktory zarabia ok 3 tyś na rękę. Uwazam ze to zbyt mala kwota bo ja pokrywam wieksze wydatki zwiazane z synem(wyzywienie mieszkanie,dojazdy syna do szkoły,itd) Moj byly maz mieszka z matka i nie ma drugiej rodziny. Sumując na własne utrzymanie ma 2,5tyś (a nawet wiecej) a na dziecko placi 500zł. Czy w tym kraju jest jeszcze jakas sprawiedliwośc? Widzisz betti... ja zarabiam nieco ponad 1000zł miesięcznie (w porywach 1200) netto. Mieszkam samodzielnie z moją przyszła żoną która jest na bezrobotnym z zasiłkiem. Płacę na córkę 450 zł miesięcznie + moje prezenty - i nie piszę prezenty w stylu laleczki, zabaweczki czy inne duperelki. Te prezenty to ubrania, bilety do kina, książki (ona uwielbia czytać). Nie wspomnę że jak uda mi się wywalczyć weekend córki u mnie, to wtedy całe oszczędności idą na spędzenie czasu z dzieckiem (wyjazdy w góry, do cyrku, wesołe miasteczko itp...) GDZIE tutaj jest sprawiedliwość??? Ex mieszka obecnie z nowym facetem, planują założyć rodzinę, mają kasy jak lodu (on ma dobrze prosperującą firmę, o obrocie netto za zeszły rok ponad 9mln zł) a ex domaga się podwyżki alimentów, jednocześnie ograniczając mi możliwości kontaktu z dzieckiem (wyrok rozwodowy nie ograniczył mi władzy rodzicielskiej, a wręcz nakazał jej by pozwoliła mi mieć decydujący wpływ na to co się będzie z dzieckiem działo).... | |||
pamietajcie ze alimenty sa przydzielana na dwoje rodziców. czyli jak tatus ma 500 zł alimentów to mamusia tez ma dawac na dziecko a nie ze sam ojciec placi i koniec.............betti026 to ze byly maz zarabia 2500-abbo 3000 tysiace to nie powinno Pania interesowac placi Pani na dziecko 500 zl to niech Pani tez da 500 i bedzie 1000 a to na jedno dziecko co miesiac to bardzo duzo pieniedzy i nie wierze ze co miesiac Pani tyle wydaje na 8 latniego chlopca .tak jak tutaj na forum niektórzy ojcowie pisali ze ,, tatus to bankomat,, a moze mamusie by sie do pracy wzieły a nie tylko kasa i kasa. | ||
popieram, i mama i tata powinni dbac o dziecko, utrzymywac je, wychowywac, dbac o nie:-) Niestety wiekszosc ojcow ogranicza sie tylko do alimentow... i stad moje pytanie. Wpisujcie prosze dalej! | ||
| Kalkulatory | Pisma |
| Akty prawne | Tagi |

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISU |