Zadaj pytanie na forum
![]() | Maciej KaflińskiRadca prawny. Ekspert w zakresie prawa kapitałowego, funduszy inwestycyjnych oraz prawa korporacyjnego i cywilnego. |
| dukeaecc | Garion | nieruchomosci_waw | mfilipinka |

~pop 95.160.*.* |
cena za rozwód z orzeczeniem o winie--600zł bez orzeczenia 300zł koszt sprawy , jeżeli będzie to dzielone na 2 osoby sami sobie policzcie. oczywiście cennik nie zawiera usług adwokata.to tylko sam koszt rozprawy. | ||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
~Ewa 89.17.*.* |
Przegrałam sprawę rozwodową z mojej winy ile będę płacić?? | ||
linki reklamowe | |
~nowy 217.97.*.* |
jak wygląda sprawa po odejsciu ojca i powrót do domu po 10 latach skoro nie było rozwodu i nie płacił alimentów a teraz nie ma gdzie mieszkas i chce wrócic ale go nie chca . jak będzie wygladał rozwód | ||
~gość 212.180.*.* |
Przede wszystkim najwazniejszy koszt to zebranie materialow dowodowych dla sadu. Materialy dowodowe to np. raport z obserwacji, zdjecia itd zrobione przez licencjonowana agencje detektywistyczna. Bez dobrej agencji detektywistycznej nie bedzie latwego procesu z orzeczeniem o winie. Koszt zebrania kompletu dokumentow to kilka tysiecy zlotych w Warszawie, ale sie zwraca!! | ||
~gosc 188.33.*.* |
mam pytanie jestem po slubie 3 lata mam z mezem dziecko 2,5 roku ,ale od pewnego czasu maz pije,wycgodzi w weekendy i czasami wraca na nastepny dzien ale zawsze pod wplywem alkoholu juz nieweim co robic jestem wykonczona psychicznie a po drugie przez to co robi przestalam juz go kochac ,mamy tylko slub cywilny czy w tym wypadku dostane rozwod? | ||
~gościu 83.11.*.* |
Myślę, że jest to jedna z przesłanek do pozwu o rozwód, można też pomyśleć o separacji, którą jest uzyskać o wiele łatwiej niż rozwód. Ale też trochę za mało Pani napisałą w tej sprawie. Kodeks rodzinny i opiekuńczy w Art 56 mówi: "Jeżeli między małżonkami nastąpił zupełny i trwały rozkład pożycia, każdy z małżonków może żądać, ażeby sąd rozwiązał małżeństwo przez rozwód." Pytanie, czy to jest trwały i zupełny rozkład. To, że Pani go nie kocha to już jest też powód. Pozdrawiam. | ||
~sz 83.23.*.* |
zupelny rozklad pozycia objawia sie w 3 sferach - emocjonalnej (czyli wlasnie 'kochanie', sympatia, zaufanie, etc), seksualnej i gospodarczej (tj wspolne rachunki, wspolne mieszkanie, podzial obowiazkow. jesli kazdy z 3 ww sfer niefunkcjonuje mozna mowic o zupelnym rozkladzie. rozklad musi byc tez trwaly, tzn nie byc czasowy, krotkotrwaly, spowodowany np wyjazdem badz choroba. musi dojsc do sytuacji w ktorej nie ma juz realnych szans na przywrocenie pozycia w wymienionych powyzej sferach. ozdr | ||
linki reklamowe | |
~aga 95.41.*.* |
jaki bylby ewentualny koszt sprawy karnej o pobicie i kradziez osoby pokrzywdzone staraja sie mnie w to wmieszac i oskarzyc mam odpowiadac za cos czego nie zrobilem | ||

| Kalkulatory | Pisma |
| Akty prawne | Tagi |

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISU |