Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
| dukeaecc | Garion | nieruchomosci_waw | mfilipinka |

Witam, mam problem z Urzędem Gminy chodzi głównie o to, że założyłem firmę w marcu jestem osoba niepełnoletnią, gdy składałem wpis do ewidencji nic mi nie mówiono, że osoba niepełnoletnia nie może założyć firmy. A ni Urząd Skarbowy nic niemiał przeciwko a ni US i oczywiście ZUS. Opłacam regularnie wszystkie składki mam dość sporo podpisanych umów z firmami o współpracy. A dzisiaj dzwonią do mnie z Urzędu, że mam zamknąć firmę. I jestem w dużym zakłopotaniu, co mam zrobić. Czy mogę zawiesić jedynie działalność do skończenia 18 lat? Dokładnie to skończę 30 listopada tego roku. Co mam zrobić? Proszę o pomoc.
Pozdrawiam | |||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
Dzwonić to sobie może teściowa,że obiad podany.
Proszę się nie przejmować.Robić swoje.Jeżeli przyślą jakieś pismo proszę pisać na forum.W tej chwili nic się jeszcze nie dzieje.Do listopada niedaleko.
---------------------Porad na priva,maila i gg nie udzielam. Odpisuję tylko w wolnych chwilach.Pod warunkiem,że mi się chce. | ||
linki reklamowe | |
Powiedziała mi ze, jeśli nie zamknę firmy to o ile dobrze pamiętam, bo jestem teraz w szoku ze będzie postępowanie karne. Po telefonie się poprostu załamałem. :cry: :cry: | |||
No tak młody człowieku.Ktoś Panu robi kawał.Moim zdaniem marny.Nie ma takiej możliwości.Życzę powodzenia.Nie przejmować się.
---------------------Porad na priva,maila i gg nie udzielam. Odpisuję tylko w wolnych chwilach.Pod warunkiem,że mi się chce. | ||
Więc co mam myśleć o tym telefonie nie przejmować się nim. A jeśli wyniknie z tego jakaś większa sprawa? Ja myślę, że Urząd powinien to od razu zweryfikować wniosek a nie odzywać się po 6 miesiącach z taką sprawą. Co sadzisz o tym? | |||
[b:a79f29945f]Nic nie wyniknie.Tak to nie działa.Należy to zostawić.Urzędy załatwiają takie sprawy pisemnie.Tylko pisemnie.[/b:a79f29945f]
A czy jest przepis, który mówi ze osoba niepełnoletnia nie może założyć działalności gospodarczej? | |||
linki reklamowe | |
Bezpośredni: nie.
Jakimi argumentami mogę się bronić, że nie mogę zamknąć firmy, itp. gdy będą dzwonić do mnie Urząd Gminy? | |||
do czasu otrzymania jakiegos pisma prosze sie cieszyc zyciem :mrgreen:
Nie ma powodu do paniki.
---------------------już w domu | ||
| Kalkulatory | Pisma |
| Akty prawne | Tagi |

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISU |