Pełnoletnie dziecko nie otrzyma alimentów - dodaj swój komentarz
Autor:
 Masz konto? Zaloguj się
Treść:
Zachęcamy Cię do założenia konta w naszym serwisie. Dzięki rejestracji możesz m.in.:
  • szybko odnaleźć dyskusje, w których brałeś/aś udział,
  • zapisywać dyskusje, które szczególnie Cię interesują
  • otrzymywać na maila powiadomienia o nowych komentarzach w obserwowanych przez Ciebie wątkach
Rejestracja daje Ci również pewność, że nikt nie podszyje się pod Twój nick

* Uwaga: wypowiadając jako gość, obok podanego autora widoczny będzie twój numer IP
10 ostatnich wypowiedzi (w kolejności od najnowszego):
1.
15:51 28-11-2011  ~zniecierpliwiony
Ps. Co do pełnoletnich. To na szczęście został wprowadzony art133 par. 3 Kodeksu Rodzinnego.
2.
15:47 28-11-2011  ~zniecierpliwiony
A do tego doprowadza istnienie instytucji alimentów. Kobieta przez istnienie tej instytucji ,przestaje być kobietą. Robi się dziw..... Co do organizacji feministycznych.... to najpierw mówią ,że ciąża jest osobistą sprawą kobiety,że to jej ciało.....a później wprowadzają instytucje alimentów.T o znaczy nie tylko one ....ale pod ich wpływem. Skoro to jej ciało to dlaczego ma istnieć instytucja alimentów?
3.
08:35 19-07-2011  ~artur
Jestem Ojcem i płace alimenty na dwójke dzieci..18 lat i 11 lat.Prawda jest taka,że Organizacje Feministyczne w Polsce i Kult religijny kobiety Matki Boskiej w róznych odmianach..fatimskiej,jasnogórskiej i kto wie jeszcze jakiej tam..sprawił,że KOBIETY /nie mylić z matkami/,są i mają największe chroniace Prawa w Europie.To co piszę to nie puste słowa..ale fakt z codziennego życia w naszym społeczeństwie.Są oczywiście Ojcowie Potwory ale jest więcej Matek..Perfidnych i Wyrachowanych..nie z walki o dobro dziecka,ale dobra swojego..wykorzystując obecne prawo,które należy się faktycznie potrzebujacym Matkom i ich dzieciaczkom.Dzieci potrzebujace w Polsce alimentów od Ojca,to mały ułamek!! Reszta kobiet robi to z WYRACHOWANIA I POMOCY RÓŻNYCH ORGANIZACJI KOBIECYCH I FEMINISTYCZNYCH DZIAŁAJACYCH W POLSCE.Te dzieci i matki co potrzebują pomocy NIE DOSTAJĄ JEJ..a jeśli juz to w małym procencie.
Prawo alimentacji jest skierowane do wszystkich dorosłych polaków..ojcow,matek,dorosłych dzieci,brata czy siostry,ktorzy muszą utrzymywac w potrzebie najblizszych z rodziny.OD KILKU LAT OSOBISCIE WALCZĘ Z ORGANIZACJAMI FEMINISTYCZNYMI W POLSCE..bo to co robią,to robią dla własnych samolubnych i ideologicznych celów.
Pozdrawiam matki i przede wszystkim skrzywdzonych przez naszych Sędziów..wszystkich OJCÓW.
4.
13:18 26-05-2011  ~ANKA
Jak czytam niektóre wypowiedzi,to włos mi się jeży.Nie mam nic przeciw płaceniu alimentów na dorosłe dzieci,ale...No właśnie jest jedno ALE!!!!!!Jeżeli dziecko stara się coś osiągnąć w życiu i uczy się sumiennie,to ok. Jak najbardziej należy mu pomagać dopóki nie stanie się samodzielne finansowo.Ale co ma zrobić rodzic,jak dziecko zdobyło zawód, poszło do pracy, a i tak chce nadal ciągnąć kasę? To jest nieporozumienie, że dzieci widzą tylko czubek własnego nosa, a OJCIEC???Mimo, że schorowany, to niech buli !!!!!!!!!Bo kogo obchodzi, że czeka go operacja na kręgosłup, że liczy każdy grosz ,bo z renciny zostaje mu tyle,że ledwo wiąże koniec z końcem.A dziecko??? w dzisiejszych czasach dzieci (dzięki Bogu nie wszystkie) nauczone są tylko BRAC!Dla nich nikt i nic oprócz wygodnictwa i kasy się nie liczy.
5.
11:57 23-05-2011  ~gość
Rozumiem,że obowiązek spadnie wyłącznie na matki.Polska to jedyny kraj(z tych cywilizowanych)gdzie od kobiet wymaga się o wiele więcej niż od mężczyzn.Tylko na kogo zaczną wtedy narzekać ojcowie-tatusiowie-nieudacznicy?
Polacy są znakomici w zalotach i dyskusjach przy piwie do rana...Zycie rodzinne to dużo więcej niż Odpowiedzialność i ciężka codzienna praca.
PS.Nie chcę przy okazji obrazić CUDOWNYCH I KOCHAJĄCYCH OJCÓW.
6.
20:10 27-12-2010  ~zniecierpliwiony
Dlaczego ja bym chciał a chciałbym ,żeby dzieciak się ode mnie odczepił. Pełnoletni.
7.
00:38 21-12-2010  GOŚĆ9876
AŻ SIE NIEDOBRZE ROBI JAK SIE CZYTA O LENIWEJ MŁODZIEŻY. NAJLEPIEJ UDAWAĆ ŻE SIĘ KTOŚ UCZY A ROBOTA TO BE.NAJLEPIEJ NIECH RODZIC UTRZYMUJE CAŁE ŻYCIE TAKIEGO LENIA.
8.
18:53 14-12-2010  ~gość
I jeszcze powiedz że gdyby cię do sądu nie podała to byłbyś najlepszym tatusiem na świecie??Oczywiście jak zwykle wredna mamuśka znienawidzony dzieciak tylko biedny taki super ojczulek czego te wredoty od niego chcą?Wiesz co życzę ci żeby za jakiś czas jak będziesz zniedołężniałym staruszkeim twoje dziecko powiedziało ci to samo że bardziej niż twój los obchodzi je los psa i dodało cóż tatuś takie jest życie.
9.
04:45 14-12-2010  ~Mikołaj
A ja przez alimenty znienawidziłem swoje dziecko. Choć co ono jest winne?? Nic!!! Bo to wredna mamusia podała mnie do sądu mimo ze wysyłałem jej pieniądze dobrowolnie. Pewnie miała doradce. I zyskała tyle że moje dziecko jest tylko z nazwy. Nic mnie z nim już nie łączy jego los jest mi obojętny. Obecnie bardziej przejoł bym się losem bezpańskiego psa niż "swojego dziecka" I co!? Jestem podły? To nie ja to życie jest takie.
10.
16:26 13-12-2010  ~Antydebil
OCENZUROWANYDo szkoly trepino jedna nie zajmuj miejsca na tym forum bo nie umiesz sklecic prawidlowo dwoch zdan.Nie wiadomo o co chodzi.Wynocha do roboty i nie truj d... .

Społeczność »

Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
dukeaeccGarionnieruchomosci_wawmfilipinka
dukeaeccGarionnieruchomosci_wawmfilipinka
Dołącz do naszego grona