Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
| dukeaecc | kw02 | barszym | ja_jagienka |

to nie bedzie komentarz .prosze o udzielenie mi informacji jak napisac pozew o uregulowanie kontaktów.potrzebuje to na jutro 21.01.09 | |||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
Wyszukaj tutaj wzór w zakładce :rozwody.Pobierzesz druk w Wordzie .Opiszesz swoją sytuacje. | |||
linki reklamowe | |
~gość 89.25.*.* |
czy chcac rozwodu musze zlozyc najpierw wniosek o separacje ? | ||
~ania 83.4.*.* |
moje pytanie dotyczy opłaty za wpis sądowy (600 zł) czy dokonuje sie go przy składaniu wniosku czy po całej rozprawie???? | ||
~staha 78.131.*.* |
dla ani(83.4.13)dotyczy opłaty.
po wysłaniu wnosku/pozwu pocztą, sąd wezwie za pomocą poczty do uzupełnienia wniosku. ja dostałam dokładne wytyczne jak to zrobić - nr konta i kwota. kaskę wpłaciłam w banku i potwierdzenie wysłałam do sądu (pamiętaj o podaniu numeru sprawy), a dla siebie zostawiłam kserokopię. jeśli jednak wniosek składasz osobiście, to myślę, że o wszystkim Cię poinformują na miejscu.
po orzeczeniu, sąd zwrócił mi połowę tych kosztów, i "cośtam" "ex"małżonek. powodzenia:)) | ||
~janka 83.26.*.* |
jestem bezrobotna i chce wnieść pozew o rozwód,czy mogę być zwolniona z kosztów procesu? | ||
Oczywiście, do pozwu musi Pani dołączyć wypełnione oświadczenie o stanie majątkowym i rodzinnym i wniosek o zwolnienie od kosztów sądowych. Formularz oświadczenia dostępny jest w sądzie, ale także na wielu stronach internetowych sądów. | ||
linki reklamowe | |
~sylwia 95.160.*.* |
Czy jeżeli nadal mieszkam w tym samym mieszkaniu co mój maż to czy mogę wnieść pozew o rozwód bo dużej z tym człowiekiem nie wytrzymam. | ||
~gość 88.220.*.* |
Bardzo proszę o kontakt kogoś kto się niedawno rozwodził.Niby to wszystko takie łatwe i proste a można się pogubić i nie wiem od czego zacząć. | ||
Wspólne mieszkanie nie jest przeszkodą do wniesienia pozwu o rozwód. | ||
| Kalkulatory | Pisma |
| Akty prawne | Tagi |

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISÓW |