| » Jak napisać pozew rozwodowy |
| nemo263 |
|
||
|
|
to nie bedzie komentarz .prosze o udzielenie mi informacji jak napisac pozew o uregulowanie kontaktów.potrzebuje to na jutro 21.01.09
|
||
|
|||
| krysch2050 |
|
||
|
|
Wyszukaj tutaj wzór w zakładce :rozwody.Pobierzesz druk w Wordzie .Opiszesz swoją sytuacje.
|
||
|
|||
|
~gość 89.25.208.* |
|
||
|
|
czy chcac rozwodu musze zlozyc najpierw wniosek o separacje ?
|
||
|
|||
|
~ania 83.4.13.* |
|
||
|
|
moje pytanie dotyczy opłaty za wpis sądowy (600 zł) czy dokonuje sie go przy składaniu wniosku czy po całej rozprawie????
|
||
|
|||
|
~janka 83.26.167.* |
|
||
|
|
jestem bezrobotna i chce wnieść pozew o rozwód,czy mogę być zwolniona z kosztów procesu?
|
||
|
|||
| Magdalena Goli.. |
|
||
|
Oczywiście, do pozwu musi Pani dołączyć wypełnione oświadczenie o stanie majątkowym i rodzinnym i wniosek o zwolnienie od kosztów sądowych. Formularz oświadczenia dostępny jest w sądzie, ale także na wielu stronach internetowych sądów.
|
||
|
|||
|
~sylwia 95.160.254.* |
|
||
|
|
Czy jeżeli nadal mieszkam w tym samym mieszkaniu co mój maż to czy mogę wnieść pozew o rozwód bo dużej z tym człowiekiem nie wytrzymam.
|
||
|
|||
|
~gość 88.220.190.* |
|
||
|
|
Bardzo proszę o kontakt kogoś kto się niedawno rozwodził.Niby to wszystko takie łatwe i proste a można się pogubić i nie wiem od czego zacząć.
|
||
|
|||
| Krystyna Kwapisz |
|
||
|
Wspólne mieszkanie nie jest przeszkodą do wniesienia pozwu o rozwód.
|
||
|
|||
| Krystyna Kwapisz |
|
||
|
Do Gościa - rozwód jest przeżyciem i momentem zwrotnym w życiu. Wiele zależy od podejścia obojga małżonków. Mogę pomóc od strony prawnej. Proszę pisać.
|
||
|
|||
|
~Hania1 212.76.37.* |
|
||
|
|
Z rozwodem zwlekam juz kilka lat, i teraz coraz bardziej tego żałuję, nie chodzi o krzywde fizyczną (bo nie mieszkamy razem), ale materialną głównie dla córki(12), której ciągle czegoś muszę odmawiać, staram się by niczego jej nie brakowało, ale moje fundusze na co raz mniej starczają. Myśałam, że jeśli on poczuwa sie do roli ojca to będzie dawał chociaż jej na kieszonkowe, nie mówiac juz o dokładaniu na szkołę, zajęcia dodatkowe, ubranie i całą resztę, choćby cokolwiek. Chcę się rozwoeść, ale przerażają mnie koszty sądowe, bo wiem że wcześniej czy później, jeśli sceduję je na niego będę musiala sama zapłacić (on jest bez robotny), a ja mam juz dosyć płacenia jego kredytów zaciągniętych za moimi plecami. Czy jest jakaś moziwość uniknięcia kosztów sądowych ?
|
||
|
|||
|
~kati 213.158.196.* |
|
||
|
|
chcialam sie zapytac czy to 600 zl oplaty to jest wszystko czy cos trzeba jeszcze oplacac
|
||
|
|||
|
~gość 81.15.235.* |
|
||
|
|
dwa lata temu mieliśmy przerwe w małżeństwie, na prośy męża wróciłam do niego. niedawno urodziłam drugie dziecko, mój mąż ciągle wszczyna awantury, wyzywa a tego wszystkiego słucha starsze dziecko. Mam już dość życia w takich nerwach. czy sąd udzieli mi rozwodu przy tak małym dziecku i czy znęcanie się męża jest powodem do jego udzielenia?
|
||
|
|||
|
~grześ 80.48.145.* |
|
||
|
|
A jeśli głównym powodem dla mnie jest to, że moja żona pali a mnie to przeszkadza, bo od 5 lat nie palę, to mam szansę na rozwód? P.S. Precz z cieńkimi, czerwonymi LM-ami !!!!!!
|
||
|
|||
Kancelarie prawne