1
Przejdź do strony:
» Jak powinna być właściwa forma i treść listu motywacyjnego
E-mail adresata:
Temat wiadomości:
Polecany wątek na forum Wieszjak.pl!
Treść wiadomości:

* do wiadomości automatycznie zostanie dołączony adres url wątku
Śledzony temat:
Praca
Wybierz metodę powiadomienia o nowych komentarzach w tym wątku:
~Dżej
89.108.*.*

10:40 17-09-2009
Jak nie pisać schematycznych listów, jak w ogłoszeniach Head Hunterzy wypisują formułki: "dla naszego klienta, lidera w swojej branży, poszukujemy...". Konia z rzędem temu kto z tego schemaciku wyciągnie jaki jest charakter firmy i co można umieścić w liście ? Nie ma info o firmie i bardzo często zakres wymagań podanych w ogłoszeniu, jest prawie identyczny jak u konkurencji, szukającej kandydata na podobne stanowisko, w drugim końcu Polski!
  zgłoś naruszenie regulaminu
~JerzyK
89.72.*.*

11:56 06-09-2010
Zanim przejdziesz do pisania listu motywacyjnego w odpowiedzi na konkretne ogłoszenie, przeczytaj uważnie tę ofertę pracy i zrób listę tych swoich umiejętności nabytych w ramach praktyki zawodowej, jak i związanych z otrzymanym wykształceniem, które bezpośrednio odpowiadają wymaganiom stawianym przez pracodawcę. List motywacyjny w centralnej części powinien odnosić się do tych umiejętności oraz do wynikających z nich korzyści dla pracodawcy. Dobrym pomysłem jest wymienić konkretne zdarzenia, kiedy z powodzeniem wykorzystaliśmy swoje określone umiejętności – wbrew pozorom, kandydaci rzadko opisują swoje konkretne osiągnięcia w dokumentach aplikacyjnych. Za: www.list-motywacyjny.com.pl
  zgłoś naruszenie regulaminu

linki
reklamowe

1
Przejdź do strony:

Społeczność »

Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
dukeaecckw02ja_jagienkabarszym
dukeaecckw02ja_jagienkabarszym
Dołącz do naszego grona