Przejdź do strony:
» Jak długo rodzice muszą płacić alimenty na dziecko
E-mail adresata:
Temat wiadomości:
Polecany wątek na forum Wieszjak.pl!
Treść wiadomości:

* do wiadomości automatycznie zostanie dołączony adres url wątku
Śledzony temat:
Sprawy rodzinne
Wybierz metodę powiadomienia o nowych komentarzach w tym wątku:

16:30 23-01-2009
Ma byc zmiana ustawy i rodzice pełnoletnich dzieci będą płacic tylko wtedy jak ich stac.Ale to jest w sejmie i wszystko zależy od posłów,a jak widac z obradn potrwa jeszcze długo.
  zgłoś naruszenie regulaminu

22:02 01-02-2009
dobrze by było, gdyby nasi kochani posłowie "coś" z tym zrobili.. to niepoważne, żeby łożyć na dorosłe dziecko, które udaje, że się uczy a pieniądze z alimentów wydaje na dyskoteki i papierosy..

linki
reklamowe

22:08 06-02-2009
najlepiej to wogole nie płaćcie na dzieci i przynajmniej będziecie mieć spokój po co utrzymywać dziecko przecież może iść kraść albo kto inny może go utrzymywać a póżniej się dziwicie czemu dzieci się od Was odwracają!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11

08:54 11-02-2009
chwileczkę.. wydaje mi się, że Pani nie zrozumiała, o czym tu się pisze.. jest pewna delikatna różnica między utrzymywaniem dorosłego "dziecka", które się nie uczy a jedynie wykorzystuje rodzica a między utrzymywaniem dorosłego "dziecka", które chce coś w życiu osiągnąć, uczy się i się stara.. mój ojciec zawsze powtarzał i tak mnie wychował, że trzeba ponosić konsekwencje swojego postępowania, a w takim przypadku uważam, że nie jest to ani wychowawcze ani sprawiedliwe.. nic nie robić, imprezować a od ojca ciągnąć alimenty (bo przyjemności niestety kosztują).. i Pani uważa, że to jest ok?

19:49 11-02-2009
Zgadzam sie , ja mam podobna sytuacje mój maz przez 4 lata płacił regularnie alimenty na 3 swoich dzieci.teraz najstarsza skończyła już 18 lat nie uczy się nie pracuje i nawet żadnej szkoły nie skończyła w wieku prawie 19 lat ma podstawowe wykształcenie i wygląda na to ze będzie na nią dalej płacił a teraz w lutym ma kolejna rozprawę o tamte dzieci bo tez się nie uczą. A matkę nic nie obchodzi co robia dzieci bierze alimenty a dzieci jadają u babci
~kasiunia
83.13.*.*

15:43 08-03-2009
Moj były mąż płaci alimety na moją córkę chociaż się uczy, poza tym nie ma żadnych innych zobowiązań. Nie interesuje się nią, nie utrzymuje żadnuch kontaktów, Alimenty płaci do ukończenia studiow prze córkę.
~ika
94.254.*.*

14:41 12-03-2009
na dzieci płacić trzeba,ale dlaczego sądy uważają ,że ojcowie maja płacić w nieskończoność? Czy 24 letni facet podejmując naukę na studiach zaocznych( a więc dla osób pracujących)uważa -a sąd go w tym popiera- przyznając mu prawo do alimentów- ze pracować nie trzeba ,bo tatuś -bankomat-tylko dlatego ,że nieźle zarabia harując do późna będzie go utrzymywał???????
A tak niestety to wygląda w praktyce-synuś się leni,a sąd go nie motywuje do szukania pracy-podwyższając mu alimenty. śmieszne??? raczej nie....

linki
reklamowe

~Bernadetta
217.173.*.*

20:21 19-03-2009
Ja mam pytanie, bo kompletnie się na tym nie znam. Jestem studentką dzienną. Pół roku temu wzięłam ślub (mąż także nie pracuje i studiuje dziennie, pracuje na zlecenie - ok. 500 zł/mies). Miałam pracę, jednak była to umowa zlecenie. Jak dowiedziałam się, że jestem w ciąży poszłam do pracy na stałe, ale szef zlikwidował działalność gospodarczą, co dało mu prawo do zwolnienia mnie. Niestety nie zdążyłam odłożyć wymaganych 3 składek zusowskich i zostałąm bez środków do życia. Rodzice nie dają mi pieniędzy od kiedy skończyłam 18 lat. Czy mam prawo w związku z zaistniałą sytuacją domagać się od nich alimentów?

20:57 19-03-2009
to jakiś żart? bo nie rozumiem pytania jak rodzice mogą płacić na dorosłą córkę będącą w związku małżeńskim i spodziewającą się dziecka? czy w Polsce już wszystkim poprzewracało się w głowie?
~ika
94.254.*.*

10:39 20-03-2009
Jest dokładnie tak ,jak mówisz-dorosłym dzieciom przewraca się w głowach.Niby dorośli, a bez pracy i skończonych studiów i dziecko w drodze.Oby nie musieli na nie płacić w przyszłości alimentów..."Zrobic" dzieci to nie sztuka,zarobić na ich utrzymanie trzeba samemu a nie obciążać tym innych.To co wypisuje Bernadetta to naprawdę dziwny casus.
Przejdź do strony:

Społeczność »

Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
dukeaecckw02ja_jagienkabarszym
dukeaecckw02ja_jagienkabarszym
Dołącz do naszego grona