Jak długo rodzice muszą płacić alimenty na dziecko - dodaj swój komentarz
Autor:
 Masz konto? Zaloguj się
Treść:
Zachęcamy Cię do założenia konta w naszym serwisie. Dzięki rejestracji możesz m.in.:
  • szybko odnaleźć dyskusje, w których brałeś/aś udział,
  • zapisywać dyskusje, które szczególnie Cię interesują
  • otrzymywać na maila powiadomienia o nowych komentarzach w obserwowanych przez Ciebie wątkach
Rejestracja daje Ci również pewność, że nikt nie podszyje się pod Twój nick

* Uwaga: wypowiadając jako gość, obok podanego autora widoczny będzie twój numer IP
10 ostatnich wypowiedzi (w kolejności od najnowszego):
1.
23:12 23-04-2012  ~zniecierpliwiony
dukeaecc napisal(a):
~gość napisal(a):Chcemy jak na zachodzie tylko tam socjal stypendia i zarobki są takie że pracując choćby dorywczo można zamieszkać osobno utrzymać siebie i auto.

Chciałbym zobaczyć ten kraj w którym zasiłek socjalny pozwala na samodzielne utrzymanie siebie, mieszkania i samochodu. I proszę nie podawać za przykład Grecji, Hiszpanii i Irlandii bo jak się taka socjalna polityka dla tych krajów skończyła wiemy z reemigracji i telewizji...

Ponadto dobrobyt krajów zachodnich nie wynikał z kombinacji i oszustw podatnika oraz li tylko jego postawy roszczeniowej.Najwięcej tą chcą pasożyty. I jeszcze mają pretensje ,że mało
2.
19:37 23-04-2012  dukeaecc
~gość napisal(a):Chcemy jak na zachodzie tylko tam socjal stypendia i zarobki są takie że pracując choćby dorywczo można zamieszkać osobno utrzymać siebie i auto.

Chciałbym zobaczyć ten kraj w którym zasiłek socjalny pozwala na samodzielne utrzymanie siebie, mieszkania i samochodu. I proszę nie podawać za przykład Grecji, Hiszpanii i Irlandii bo jak się taka socjalna polityka dla tych krajów skończyła wiemy z reemigracji i telewizji...
3.
16:37 23-04-2012  ~gość
Osoba o jakiej dalszej nauce ty mówisz?Zacznie chodzić do technikum i w połowie przerwie bo kończy 18lat,to piszą stare popierduchy które nawet nie wiedzą że w wyniku gimnazjum cała reszta trwa o rok dłużej.Chcemy jak na zachodzie tylko tam socjal stypendia i zarobki są takie że pracując choćby dorywczo można zamieszkać osobno utrzymać siebie i auto.Poza tym system kształcenia jest taki że nasze dzieciaki biją tamte na głowę.
4.
11:50 23-04-2012  ~Osoba
Ludzie dla mnie alimenty powinny być płacone do 18 roku życia i KONIEC,jak sobie mamusia i tatuś nie będą skakać do gardła to dziecko dorosłe może prosić o pomoc rodzica w dalszej nauce.LUDZIE nie potrafimy jako rodzice rozwiązywać swoich problemów i mamy do innych pretensję ,po prostu skandal !!!!!NIE UCZMY NASZE DZIECI PASOŻYTOWANIA I LENISTWA,TYLKO ODPOWIEDZIALNOŚĆ......
5.
11:00 10-04-2012  ~magda
Witam. Mój syn ma 16 prawie 17 lat. Wagaruje a tym samym nie zaliczy raku. Czy w takim przypadku muszę płacić alimenty ?
6.
05:59 27-03-2012  andzia1535
Też trudno mi sie z tym pogodzic.zlozylam wniosek do FA i tam juz syn nie będzie dostawal alimentow.tylko boje sie czy pozniej nie bede miala z tego powodu nieprzyjemnosci,chodzi mi o zwrot pieniedzy.
7.
19:42 26-03-2012  ~gość
~zniecierpliwiony napisal(a):
andzia1535 napisal(a): Mój syn w lutym skończyl 18 lat.Pracuje(przyuczenie do zawodu),otrzymuje 200 zł miesiecznie,a z tego sie nie utrzyma.Czy on musi złozyc wniosek o zwolnienie ojca od alimentow?

TAK. Lub poinformować go o ukończeniu 18 lat.

A cóż to za tatuś co nie wie kiedy dziecko kończy 18 lat?

Po drugie fakt ukończenia przez dziecko 18 roku życia nie zwalnia rodzica z alimentacji. Wystarczy, że dziecko się uczy i dokłada starań w usamodzielnieniu się. Żadnego oświadczenia dziecko nie musi składać. Bajki jakie pisze pan Zniecierpliwiony sa tylko bajkami i nimi pozostaną...
D.
8.
19:17 26-03-2012  ~gość
Jakoś nie widzę żadnej wzmianki by trzeba było cokolwiek po 18 roku życia składać a przysposobienie do zawodu jest formą nauki więc nie podchodzi pod nie dokładanie starań cóż baranku z twoje marzenia na nic jak się uczy to możesz popłakać mój eks też był mądry i usłyszał że żadna z przesłanek nie zachodzi poza jedną że kłamie i płaci więcej
9.
18:55 26-03-2012  ~zniecierpliwiony
~gość napisal(a): panie z pokaż choć jedną podstawę prawną do tego co napisałeś?

Art. 133 par. 3 Kodeksu Rodzinnego.I dalsze.
Ponadto to żądający alimentów musi wskazać na jakiej podstawie prawnej ich żąda.
10.
15:38 26-03-2012  ~gość
panie z pokaż choć jedną podstawę prawną do tego co napisałeś?

Społeczność »

Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
dukeaeccGarionnieruchomosci_wawmfilipinka
dukeaeccGarionnieruchomosci_wawmfilipinka
Dołącz do naszego grona