1
Przejdź do strony:
» Jaki jest wiek emerytalny kobiet w Polsce
E-mail adresata:
Temat wiadomości:
Polecany wątek na forum Wieszjak.pl!
Treść wiadomości:

* do wiadomości automatycznie zostanie dołączony adres url wątku
Śledzony temat:
Praca
Wybierz metodę powiadomienia o nowych komentarzach w tym wątku:
~gość
87.116.*.*

21:48 15-10-2010
Po uzyskaniu prawa do emerytury na podstawie art.29 pracowałam na pół etatu
Kciuki
2010-10-15 21:45:53 Po uzyskaniu prawa do emerytury na podstawie art.29 pracowałam na pół etatu odprowadzając składki emerytalno-rentowe-- i pobierając ją.W zwiazku z treścia art.21 ust.2 pkt.1 ,czy mogę mieć na nowo ustalona emeryturę z zastosowaniem nowej kwoty bazowej powołując się na art.27(zamiast 29)?-tylko z tej racji ,że został przeze mnie osiągnięty wiek emerytalny?Czy tylko \"nową\"?
 zgłoś do moderacji zgłoś naruszenie regulaminu
odpowiedz
~przepracowana Polk..
79.124.*.*

14:42 07-02-2012
Ja uważam , że kobiety powinny po przepracowaniu 35 lat pracy odejść już na emeryturę.Nie możemy przyrównywać się do krajów Unii Europejskiej m.in. dlatego ze w Polsce kobierty mają gorszy status spoleczny ( Komuna, Stan wojenny),zajmuja sie wychowywaniem dzieci.Kobiety w innych krajach europejskich maja inna,lepsza opiekę medyczna i socjalna. Dla Polki wychowanie dzieci,prowadzenie domu i praca to droga przez mękę. My juz nie mamy sił by dalej pracowac. Dajcie prace mlodym i operatywnym a nam pozwolcie juz odpocząć.
odpowiedz

linki
reklamowe

~alice
195.205.*.*

09:36 15-02-2012
Brawo Zgadzam się
odpowiedz
~moli
62.21.*.*

19:24 16-02-2012
Popieram wolne prawo wyboru wariantu emerytalnego dla kobiety. Pracuję zawodowo 35 lat, dodatkowo wychowałam dwójkę dzieci bez pomocy dziadków i byłam równolegle gospodynią domową. Teraz rząd zwiększa mi lata pracy, a ja jestem wypalona zawodowo i nie wyobrażam sobie dalej mojej egzystencji. Doczekam się zapewne zwolnienia dyscyplinarnego bo przeciez nie wykonuje planów sprzedażowych nałożonych przez kierownictwo. Moja percepcja została wyeksplotowana przez pracodawcę. Na "górze" mogą pracować do setki, zarobią premii tyle że stać ich będzie na bezrobocie w każdym wieku
odpowiedz
~seba
31.175.*.*

15:53 19-02-2012
Niech kto głosował na Tuska niech robi i nawet do 70 lat..
Niech Pan premier przyjdzie do mnie do pracy ciekawe czy zmieni zdanie?

Pozdrawiam wszystkich
odpowiedz
~stan
93.154.*.*

00:32 13-05-2012
glosowaliscie na tych nierobow to teraz tyrajcie i do 100 lat
odpowiedz

linki
reklamowe

1