Zadaj pytanie na forum
![]() | Mec. Monika BrzozowskaAdwokat, partner w Kancelarii PD&B, specjalista z zakresu prawa autorskiego, medycznego, spółek i nowych technologii |
| dukeaecc | kw02 | ja_jagienka | barszym |

~prezes 83.10.*.* |
mam pytanko, a kto sprządza taką umowę, inwestor, czy wykonawca? | ||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
Umowę tego rodzaju zawiera inwestor z wykonawcą. Kto przygotowywuje jej projekt zależne jest od ustaleń stron. Zazwyczaj to wykonawca przedstawia projekt umowy, którym zwyczajowo posługuje się w swojej działalności a wykonawca zgłasza do niego uwagi. We wspólnych rokowaniach ustalany jest ostateczny kształt umowy, która zostanie zawarta.
---------------------Pozdrawiam. Michał PS Nie odpowiadam na prywatne wiadomości. | ||
linki reklamowe | |
~prezes 83.10.*.* |
super, ale szybka odp., mam rozumieć, że miało być: zazwyczaj INWESTOR przedstawia projekt a WYkonawca zgłasza uwagi? dziekuję i pozdrawiam | ||
~prezes 83.10.*.* |
chociaż biorąc na logikę, to na odwrót, czyli wykonaca robi projekt umowy a inwestor zgłasza uwagi? | ||
pisze umowe o dzielo,wykonanie duzej ilości balkonów, formułuje punkt wynagrodzenie. -w dni podpisania umowy przyjmujacy zamówienie otrzyma (zł) proczaliczki na oczet wynagrodzenia. pozostalą cześć wynagrodzenia Zamawiajacy przekaze na rachunek Przyjmujacego zamowienie na nr i tu kłopot.chce by cześci pozostalego wynagrodzenia splywaly cześciami (transzami,procentowo,sukcesywnie,procentowo od zamontowanych balkonów | |||
linki reklamowe | |

| Kalkulatory | Pisma |
| Akty prawne | Tagi |

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISÓW |