Zadaj pytanie na forum
![]() | Rafał KaźmierczakRadca prawny, ekspert w dziedzinie cywilnego postępowania sądowego i egzekucyjnego. |
| dukeaecc | kw02 | ja_jagienka | barszym |

~reniag5 195.117.*.* |
Wiatam. Mam pytanie dotyczące wybrania dnia wolnego za święto 1 listopada 2008 roku. Od dnia 3 listopada 2008 r. przebywałam na zwolnieniu lekarskim (szpital i dalsze leczenie aż do chwili obecnej). W marcu lub pod koniec lutego br. prawdopodobnie wrócę do pracy. Od Szefostwa dowiedziałam się, że dzień wolny za 1 listopada straciłam, gdyż moje koleżanki i koledzy na zarządzenie Dyrektora wybrali za ten dzień wolne w Wigilię a ja w tym czasie przebywałam na chorobowym. Nie jestem przekonana co do straty dnia wolnego, gdyż na zwolnieniu lekarskim byłam dopiero od 3 listopada a w Wigilię przebywałam już na zasiłku chorobowym płatnym przez ZUS w wysokości 80 % pensji. Dlaczego mam stracić wolny dzień? Czy to jest zgodne z przepisami? Pozdrawiam Renia | ||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
~miszczu 83.24.*.* |
Moim zdaniem należy się Pani ten dzień wolny. Proszę dowiedzieć się w kadrach w Pani pracy. | ||
linki reklamowe | |
W moim zakładzie pracy za dzień 1 listopada trzeba było wykorzystać do końca m-ca. Tak samo 26.12 też do końca roku. | |||
~gość 195.136.*.* |
W przypadku przebywania na zwolnieniu lekarskim żadne wolne za 1 listopada się nie należy. | ||
Witam, wolne, za swieto przypadajace w sobote nalezy wybrac w tym samym miesiacu. Pozniej przepada. Pozdrawiam | ||
linki reklamowe | |

| Kalkulatory | Pisma |
| Akty prawne | Tagi |

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISÓW |