ALIMENTY ..Gdy komornik nic nie może ..co zrobić ? - dodaj swój komentarz
Autor:
 Masz konto? Zaloguj się
Treść:
Zachęcamy Cię do założenia konta w naszym serwisie. Dzięki rejestracji możesz m.in.:
  • szybko odnaleźć dyskusje, w których brałeś/aś udział,
  • zapisywać dyskusje, które szczególnie Cię interesują
  • otrzymywać na maila powiadomienia o nowych komentarzach w obserwowanych przez Ciebie wątkach
Rejestracja daje Ci również pewność, że nikt nie podszyje się pod Twój nick

* Uwaga: wypowiadając jako gość, obok podanego autora widoczny będzie twój numer IP
10 ostatnich wypowiedzi (w kolejności od najnowszego):
1.
15:21 06-03-2012  ~Wojtek
Ania uważaj z oszczerstwami... Swoją drogą musisz być bardzo sfrustrowaną kobietą...gratuluję Twojemu byłemu słusznego wyboru zostawienia Cię;P
2.
20:49 11-08-2011  dukeaecc
poradaKRIO napisal(a): i to ty się weź do roboty żeby tamtemu dziecku niczego nie brakowało i dziecko nie odczuło że jakaś s...a odebrała mu ojca.

A co jak to kobieta puściła chłopa kantem??? Zawsze pod uwagę bierze się dwie strony medalu. W przeciwnym wypadku zostajemy oskarżani o szowinizm:)
Pozdrawiam
duke
3.
19:31 11-08-2011  ~załamana
Dogadaliśmy się bo taka była decyzja dziecka. Dziecko było dotąd manipulowane az matka osiągneła swój cel.
4.
17:25 11-08-2011  ~gość
TO SAD PO LATACH ODDAL MATCE DZIOECKO?/
5.
13:44 11-08-2011  poradaKRIO
to na przyszłość pisz dokładnie o co chodzi a nie wszystkie wrzucasz do jednego wora ,sory ale najczęściej jednak kobiety z pierwszych związków są najbardziej pokrzywdzone
6.
10:55 11-08-2011  ~załamana
Ja pracuje i niestety też musze na byłą ex męża pracować gdyż rząda takich alimentów na dziecko (1700zł). Nadmienie że była żona męża nie pracuje( bo przecież po co jak ma się takie alimenty). Przypomniała sobie o dziecku po 6 latach i zabrała do siebie. To ona miała przyznane alimenty których nigdy nie płaciła.
Ja jako macocha opiekowałam sie przez te lata i nie patrzyłam na to że biologiczna mamusia nie płaci alimentów. Wiec nie mów że okradam te biedne dziecko!!! Kobiety nie znają granic i nie mają wstydu!!!
7.
06:41 11-08-2011  poradaKRIO
"łapczywe s.ki" - nie trzeba było wychodzić za alimenciarza moja droga bo to ty okradasz jego pierwsze dziecko z marzeń i pieniędzy....i to ty się weź do roboty żeby tamtemu dziecku niczego nie brakowało i dziecko nie odczuło że jakaś s...a odebrała mu ojca. Tyle w temacie.
8.
20:39 10-08-2011  ~Załamana
Wierze co Pan piszę, gdyż mój mąż jest w podobnej sytuacji.Była jego żona zdziera ile może.
Żałuje czasami że jestem kobietą !!! Wstyd mi za nie!!! Łapczywe Su.i. Nich się do roboty wezmą a nie tylko patrzą jak tu wyrwać jak najwięcej kasy.
Ciekawa jestem ile z tych pieniedzy trafi tak naprawdę na dziecko.
9.
16:48 07-09-2010  ~Beata
prosze o radę. mam zasadzone alimenty od wrzesnia zeszłego roku. po 300 zł miesieczne. Złozyłam wniosek o egzekucje do komornika w Kwietniu br. dostałam tylko 700 zł. mimo iz dłuznik posiada spory majatek , dom, 3 samochody, działke, sklep i jeszcze prowadzi własna działalnośc gospodarcza ( wszystko to zarejstrowane jest na niego) to komornik twierdzi ze on nie ma z czego ściągnąc długu. Do tego powiem wprost nalicza sobie koszty komornicze a nic nie robi wszystkie dane i informacje o dłuzniku podsunełam mu pod nos a on powiedział mi jeszcze ze dobrze by było zebym się dowiedziała gdzie w danym czasie firma dłuznika wykonuje prace, no Bogiem to ja nie jestem a nikt mi takiej informacji nie udzieli. Nie wiem co mam dalej robic, boje sie ze jesli zloze skarge na czynnosci komornicze to tylko sobie za szkodzę. Bardzo prosze o pomoc jakąś rade. pozdrawiam.
10.
15:28 28-05-2010  ~pawel
bastek ma racjie . wy kobiety tylko byscie zerowaly na alimentach . moja eks dosc ze nie ukradla mi majatku z ze swoja matka . to teraz chce ode mnie 1200 zlortych alimentow na dziecko i siebie . po 600 zlotych :0 a nigdy nie pracowala . na koncie ma duzo pieniedzy moich!!!!! ale sad tego nie widzi . jak sie ubieraze kobiecie piersionek obraczke na palca juz mysli ze wszystko co meza to jej i tzreba brac ile sie da. masz racjie mnie to nawet do dzaiecka nie chca puscic jak przyjezdaam to zamykaja drzwi lub [policjia strasza i sla . jak ostatnio . jak dzieci dorosna to wypra sie matki za swinstwa co kobiety im wyprawiaja chyba ze faktycznie im w glowach namieszaja . ale dzieci wyrosna i w koncu zrozumieja . ja teaz nie pracuje przerz zone . i 1200 na dziecko i zone eks???? pozdrawiam i mam gdzies kobietyy ktore na pieniadze tylko zeruja kosztem dziecka

Społeczność »

Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
dukeaeccGarionnieruchomosci_wawmfilipinka
dukeaeccGarionnieruchomosci_wawmfilipinka
Dołącz do naszego grona