Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
| dukeaecc | Garion | nieruchomosci_waw | mfilipinka |

~Daniela 89.229.*.* |
Syn mój był zarejestrowany w Urzędzie Pracy jako bezrobotny.Mógł korzystać wtedy z ubezpieczenia zdrowotnego. Kiedy nie zgłosił się na Giełdę Pracy, Urząd Pracy wykreślił syna z listy bezrobotnych na 4 miesiące i syn w ten sposób stracił ubezpieczenie zdrowotne.Jestem emerytką i nie mogę zgłosić syna do swojego ubezpieczenia w ZUS, dlatego, że syn ma 27 lat. Mam pytanie, czy prawnie Urząd Pracy mógł skreślić syna z listy bezrobotnych na podstawie niestawienia się na Giełdzie Pracy. Co mam zrobić w tej sprawie. Syn jest chory, ma astmę i wymaga stałego leczenia. Proszę o pomoc. | ||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
~gringo 85.237.*.* |
tak, urząd pracy miał prawo tak postąpić | ||
linki reklamowe | |
~antyforumowicz 194.9.*.* |
Ile minęło czasu od obowiązku obowiązku zgłoszenia? | ||
~Daniela 89.229.*.* |
Ja dokładnie nie pamiętam,chyba już od 2 lat, kiedy zwolniono go z pracy. Był zarejestrowany w Urzędzie pracy i jak nie poszedł podpisać listy, skreślano go i po 3 miesiącach znowu wciągano na listę bezrobotnych.Najgorsze jest to, że traci ubezpieczenie zdrowotne i nie ma środków na pokrycie wizyt lekarskich. | ||
~gringo 85.237.*.* |
trzeba mu było załatwić jakieś zwolnienie lekarskie na ten dzień | ||
~barwoj68 83.23.*.* |
A czy nie wydaje się Wam, że teprzepisy UP są chore. Jak można człowieka wykreślić dlatego że się nie stawił raz na podpisie czy jekiejś giełdzie z której i tak nic by nie wyniknęło. Czy człowiek bezrobotny jest ubezwłasnowolniony?. To oznacza ograniczania swobody, którą daje nam konstytucja. Wydaje się że UP są dla urzędników, a nie dla bezrobotnych. | ||
~antyforumowicz 194.9.*.* |
Dlatego nazywa się to "urząd pracy". Pracują tam dość skutecznie zmniejszając poprzez "wykreślanie" bezrobocie. | ||
linki reklamowe | |

| Kalkulatory | Pisma |
| Akty prawne | Tagi |

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISU |