Odwoładnie od decyzji kierownika sklepu dot. reklamacji - dodaj swój komentarz
Autor:
 Masz konto? Zaloguj się
Treść:
Zachęcamy Cię do założenia konta w naszym serwisie. Dzięki rejestracji możesz m.in.:
  • szybko odnaleźć dyskusje, w których brałeś/aś udział,
  • zapisywać dyskusje, które szczególnie Cię interesują
  • otrzymywać na maila powiadomienia o nowych komentarzach w obserwowanych przez Ciebie wątkach
Rejestracja daje Ci również pewność, że nikt nie podszyje się pod Twój nick

* Uwaga: wypowiadając jako gość, obok podanego autora widoczny będzie twój numer IP
10 ostatnich wypowiedzi (w kolejności od najnowszego):
1.
11:12 25-08-2010  adrian.prusik
Tekst został ocenzurowany, gdyż stanowi naruszenie przepisów regulaminu.
2.
18:22 24-08-2010  ~Ślązok
OCENZUROWANYmiałem jeden raz do czynienia z tą firmą (MOTOMAXIMUS), do usługi jednak nie doszło gdyż wycoafałem się. Po rozmowie z właścicielem firmy przekonałem się ze to człowiek o tak niskiej kulturze że niemożliwym by było zeby jakikolwiek produkt lub usługa od niego były dobre. jako ze jestem z branży samochodowej po spotkaniu z panem darkiem spytałem się znjomego rzeczoznawcy co wie o tej firmie i co o niej mysli. Kolega inzynier złapał się za głowę i powiedxzial; ale chłopie miałes szczeście że w porę uciakłeś. facet jest absolutnym chamem i bucem, z tych co trochę zarobili kasy, jeżdżą dobrym autem i myślą że są najważniejsi i najmądrzejsi na świecie. Kolega przy tym opisał mi kilka przypadków reklamacji które trafiły do niego. robota absolutnie sfuszerowana, części produkcji chińskiej, no name. Do tego kolega stwierdził ze przy próbie reklamacji niejeden dostał tam w mordę...

całkowicie zgadzało się to z moimi odczuciami, po rozmowie z tym panem muszę stwierdzic ze jest to możliwe. Pogadałem potem z innymi ludźmi którzy go tez znają. całkowicie potwierdzili wersję inzyniera, podobno kilku klientów dostało tam juz po buzi. Uwaga na tą firmę!!!
3.
15:49 22-02-2010  ~gość
Odradzam wszystkim zakup pralki Mastercook ,gwarancja to jena wielka fikcja
4.
13:49 13-02-2010  ~niezadowolony klient
witam, w naszym przypadku po pięciu miesiącach użytkowania pralki mastercook (gwarancja 5 lat) , pralka przestała funkcjonować.
Wezwany mechanik, po oględzinach, stwierdził obecność dziury w górnej części bębna.
W odpowiedzi na reklamację poinformowano nas, że w ich ocenie powstałe uszkodzenie mogło powstać jedynie na skutek eksploatacji urządzenia z zamontowaną blokadą transportową. Co nie jest prawdą ponieważ po nabyciu pralki, dokonaliśmy jej instalacji zgodnie z załączoną instrukcją włącznie z odblokowaniem śrub transportowych.
Co robić??
5.
15:42 11-02-2010  adrian84
Oczywiście potwierdzenie zapłaty kartą może stanowić dowód. Można napisać pismo do pralni domagając się odszkodowania i zagrozić sądem. W piśmie powołać dowody, że korzystała Pani z usług tej pralni.

Jeżeli nie będą chcieli zapłacić wtedy trzeba bedzie iść do sądu.

Poniżej znalazłem garść informacji:

http://konsument-uslugi.wieszjak.pl/u-szewca-i-w-pralni/200057,Czy-pralnia-odpowiada-za-zniszczenia-ubrania.html

http://prawa-konsumenta.wieszjak.pl/sprzedaz-towarow/101358,Czy-konieczny-jest-paragon.html
6.
13:45 11-02-2010  sylwian
Witam,
Oddałam płaszcz do pralni chemicznej. Odebrałam do z odczepionym kapturem ponieważ guziki od kaptura uległy stopieniu, Machnęłam na to ręką i płaszcz schowałam do szafy, zapakowany w worku z pralni. Kiedy chciałam go załozyc okazało się, że jest o dwa numery za mały. Złożyłam w pralni reklamacje, która została odrzucona ponieważ nie przedstawiłam w pralni paragonu, który powinien byc dopięty do worka z odebranym płaszczem. Jestem pewna, że tagiego paragonu nie było, obsługa dobrze wiedziała, że cos poszło nie tak i takiego nie przypieła. Mam wydruk z konta bankowego jako potwierdzenie zapłaty ponieważ płaciłam kartą. Straciłam płaszcz, który nie miał roku i byłam zmuszona zakupić nowy razem kosztowało mnie to 550zł + 30zł usługa pralni:) Jak mam skonstruować pismo do właściciela pralni, chce uzyskać odszkodowanie. pozdrawiam
7.
09:55 09-02-2010  ~gosc
witam mam pytanie odnosnie zawierania umow telefonicznie. w Poniedzialek zadzwonila do mnie kobieta z sieci komurkowej i przedstawila mi oferte z ktorej moge skorzystac. po szczegolowym wytlumaczeniu i oswiadczeniu przeze mnie iz nie chec aby byla to umowa na abonament zgodzilam sie na przystapienie, jednak po blizszym zapoznaniu z oferta w internecie okazalo sie ze jest to zwykly abonament. dlatego chchialbym odstapic od podpisania umowy przy kurierze ktry ma mi ja dostarczyc. czy moge to zrobic i czy musze pisac jakies oswiadczenie? czy moge odmiwc przyjecia przesylki z umowa?
8.
12:30 04-02-2010  ~Norberto
Witam. Zakupiłem spodnie narciarskie firmy Atomic (renomowany producent sprzetu narciarskiego i odzieży). Po upadku przy niewielkiej prędkości na przygotowanym stoku (zaznaczam, że nie jeżdżę poza wyznaczonymi trasami, gdyż nie czuję się na siłach) spodnie przetarły się na wysokości miednicy. Złożyłem reklamację w miejscu zakupu dnia 21.01.2010, a 4.02.2010 otrzymałem od sklepu informację, iż producent nie uznał reklamacji. Powód mechaniczne uszkodzenie materiału. Oczywiście, że mechaniczne, ale to nie są jedwabne spodnie do spania, tylko odzież sportowa do używania na stoku w warunkach zimowych, gdzie śnieg i lód to warunki normalne. Taka odzież nie powinna ulegać uszkodzeniu po jednym upadku (uszkodzeniu uległy podczas pierwszego w sezonie wyjazdu w góry). Jaką drogę teraz objąć? Jaką formę powinno przybrać moje odwołanie? Napisać reklamację o niezgodności towaru z umową i żądać jego przywrócenia do stanu umożliwiającego użytkowanie w warunkach do tego przeznaczonych? Spodnie narciarskie w chwili obecnej nie nadają się do użytkowania podczas jazdy na nartach, a uszkodzeniu uległy właśnie podczas takiego użytkowania. Bardzo proszę o radę. Pozdrawiam.
Norbert Malczewski
9.
11:10 08-01-2010  agak12
Witam.
12 grudnia 2009 roku kuipiłam kozaki damskie szyte i klejone,po kilkurazowym użyciu obuwie zaczęło przeciakać,obydwa buty.28.grudnia oddałam buty do reklamacji.Reklamacja została odrzucona,a opinia rzeczoznawcy następująca:wierzchy obuwia łączone ze spodami za pomoca szycia i klejenia,przy tym systemie montażu obuwie może przemakać.
Dla mnie to jest dziwne i to bardzo,jak kozaki mogą przemakać? Proszę napisać,co mogę w tej sytuacji zrobić. Z góry dziękuję.
10.
17:04 06-11-2009  czery
Witam
W lipcu tego roku zakupiłam obuwie renomowanej firmy. W tamtym tygodniu zauważyłam, że zrobiło mi się pękniecie na pięcie w jednym z butów. Natychmiast je zaniosłam i zareklamowałam. Dzisiaj jednak dostałam wynik decyzji, który jest negatywny. Piszą w niej, że to jest uszkodzenie mechaniczne wykonane przezemnie i ze mimo tego ze pęknięcie już było to buty byly nadal użytkowane. Chce napisać odwołanie, ponieważ to są kompletne bzdury co oni mi napisali, bo jak to jest możliwe ze w jednym bucie mi pękła podeszwa, a w drugim nie. Do tego moja koleżanka ma taki sam model butów i też jej się zrobiło pęknięcie.
Bardzo prosze o pomocne rady:( z góry dziękuje

Społeczność »

Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
dukeaeccGarionnieruchomosci_wawmfilipinka
dukeaeccGarionnieruchomosci_wawmfilipinka
Dołącz do naszego grona