Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
| dukeaecc | Garion | nieruchomosci_waw | mfilipinka |

WITAM.MAM PYTANIE JAK NAPISAC WNIOSEK DO SADU O DZIAL SPADKU ZGODNY ZE ZNIESIENIEM WSPOLWLASNOSCI I FIZYCZNY I PRAWNY PODZIAL NIERUCHOMOSCI WRAZ Z ZIEMIA NA KTUREJ STOI.RODZENSTWO SWOJE CZESCI ODDALI MI I SIOSTRZE NAPISALI OSWIADCZENIA.I TERAZ CHCEMY PODZIELIC TEN DOM TAK BY SIOSTRA ZAJELA DUL A JA GURE BO ZE STRYCHU ROBIE MIESZKANIE CHOC JESZCZE NIEJEST PRZEKSZTALCONE NA POMIESZCZENIE MIESZKALNE I NIEJEST ZGLOSZONE DO GMINY O ZEZWOLENIE TEN STRYCH JEST MNIEJSZY NIZ DUL ALE W ZAMIAN ZE ODDAM JEJ WIEKSZE POMIESZCZENIE TO BEDE MUGL ODBUDOWAC NA STARYCH FUNDAMENTACH OBORE I ZROBIC Z TEGO MIESZKANIE BO BYLA POLACZONA OBORA Z DOMEM MIESZKALNYM.SIOSTRA JEST SAMA A JA MAM RODZINE.I NIEWIEM JAK TO ZROBIC JAK NAPISAC TEN WNIOSEK O ZGODNY DZIAL SPADKU 2 PYTANIE TO TAKIE CZY SAD SAM PODZIELI MIESZKANIE I ZIEMIE TAK JAK MY SIE DOGADAMY Z SIOSTRA.CZY TRZEBA NAPISAC TO PISEMNIE JAK CHCEMY SIE DOGADAC JEST KLATKA SCHODOWA WSPULNA I ODDZIELNE WEJSCIE DO SIOSTRY I DO MNIE CZY SAD WYSLE GEODETE CZY KOGO TAM BY WYDZIELIL KOGO CO JEST CZY NIEBEDE MUSIAL ZA TO PLACIC JAK NAPISZE WNIOSEK O ZWOLNIENIE OD WSZYSTKICH KOSZTUW SADOWYCH BO NIE MAM DOCHODU.BARDZO PROSZE O POMOC TO WARZNE DLA NAS | |||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
Sprawa jest skomplikowana, więc podam tylko kilka wskazówek, bo objętość tych postów nie pozwala na szerszą poradę. Przede wszystkim może warto napisac podobny wniosek jak ten, tylko bardziej szczegółowy, do sądu, gdzie ma się toczyć sprawa i poprosić jednoczesnie o zwolnienie z kosztów sądowych i ustanowienie pełnomocnika z urzedu. Sąd przyśle oświadczenie o stanie rodzinnym, majątku i dochodach, które trzeba bedzie wypełnić i wysłac. Sąd rozpozna i może zwolni od kosztów i przydzieli bezplatną pomoc, bo sprawa jest skomplikowana. Być może w tym przypadku bedzie chodziło o wyodrebnienie odrebnych własności lokali albo zwykłe zniesienie wspólwłasności. Zalezy to od mozliwości geodezyjnych i budowlanych. Konieczna bedzie opinia geodety i rzeczoznawcy z zakresu budownictwa, także koszty tej sprawy będą znaczne, chyba, że Państwo dostaniecie zwolnienie, ale też może byc to zwolnienie tylko na czas postepowania. Po zakonczeniu sprawy koszty mogą byc zasądzone. | ||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
linki reklamowe | |

| Kalkulatory | Pisma |
| Akty prawne | Tagi |

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISU |