Zadaj pytanie na forum
![]() | Rafał TołwińskiRadca Prawny z kancelarii BGST Radcowie Prawni Borek, Gajda, Tołwiński Spółka partnerska |
| dukeaecc | Garion | nieruchomosci_waw | mfilipinka |

~JACEK 78.28.*.* |
witam jestem z kobietą w związku ona ma teraz rozwód i w pozwie jej były mąz oczernia moją osobę chociaz nigdy nie miał ze mną styczności co mogie z tym zrobić moja praca i wykształcenie to moja sprawa i nie życze sobie aby mnie oczerniano | ||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
Co Pan rozumie przez oczernianie? O jakiego rodzaju "info." chodzi i w jakiej formie zostały podane?
---------------------Pozdrawiam. MW PS Nie odpowiadam na prywatne wiadomości. | ||
linki reklamowe | |
~greg 192.168.*.* |
a czy ZTM ma prawo gromadzic dane osobowe? bo w wawie trzeba zmienić karty miejskie na spersonalizowane, a ja nie chę podawać swoich danych do ich bazy-pesel itd, czy mają prawo ode mnie rządać tych danych? | ||
chyba nie masz wyboru, bo od 1 stycznia 2010 w warszawie bez spersonalizowanej karty miejskiej nie pojedziesz... | ||
~Jacek 78.28.*.* |
Witam pana mąż kobiety z kóra obecnie jestem pisząc pozew o rozwód bez orzekania o winie napisał moje imie i nazwisko oraz że nie mam wykształcenia prosze aby pan wypowiedział sie czy były mąz mojej partnerki może wypisywać tego typu rzeczy o mojej osobie pozdrawiam | ||
Do Pana Jacka:
---------------------Jeśli to oświadczenie męża Pana partnerki jest zgodne z prawdą i zostało sformułowane w słowach parlamentarnych, to nie ma mowy o zniesławieniu czy zniewadze lub naruszeniu dóbr osobistych. Rozumiem, że ta info. została jakoś powiązana z zarzutami pozwu rozwodowego, więc mąż Pana partnerki miał prawo to uczynić, o ile jest to zgodne z prawdą i jest przekazane bez zbędnych epitetów. Pozdrawiam. MW PS Nie odpowiadam na prywatne wiadomości. | ||
Do grega:
---------------------Zapewne w reg. ZTM jest oświadczenie o zgodzie na przetwarzaniu danych osobowych. Niestety więc jeżeli, chce się korzystać z biletów okresowych, to trzeba się zgodzić na udzielanie tych danych. Pozdrawiam. MW PS Nie odpowiadam na prywatne wiadomości. | ||
linki reklamowe | |
~JACEK 78.28.*.* |
Dziekuje za poradę życze panu i pana rodzinie wesołych swiąt i szczęsliwego nowego roku pozdrawiam JACEK | ||
~greg 192.168.*.* |
dzięki MW, wiem że nie mam za bardzo wyjścia, ale uważam że jest to zbyt duża ingerencja w dane prywatne obywateli i nie wiadomo czemu ma to niby służyć, a tyle się słyszy o danych osobowych które "wyciekły" z instytucji, które z samej zasady są bezpieczne np. z banków... | ||
Do Pana Jacka:
---------------------Dziekuję Panu za życzenia. Panu i Pana najbliższym składam również najlepsze życzenia na święta. Pozdrawiam. MW PS Nie odpowiadam na prywatne wiadomości. | ||
| Kalkulatory | Pisma |
| Akty prawne | Tagi |

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISU |