wieszjak jak jest
prawo.wieszjak.pl
Znajdujesz się: Wieszjak.pl » Prawo
Forum Konsument i umowy forum serwisu:
prawo.wieszjak.pl/konsument-i-umowy
opiekun forum: adrian.prusik
» Zwrot towaru
10:02 30-01-2009 

Witam proszę o poradę .Jestem sprzedawcą i nie wiem jak mam roztrzygnąc swoją sprawę .Po tygodniu przyszła klientka z bluzką i powiedział że chce ją wymienic ja jej odpowiedziałam że po tygodniu nie wymieniamy rzeczy to chce ją reklamowac nie miałam podstawy reklamacji bluzka nie miała żadnych wad .Szefowa kazała przyjąc i sama odpowiedziała na tą reklamacje słowami 'nie stwierdziłam żadnych wad reklamacja nie uzasadniona' prosze powiedziec czy słusznie to zrobiła czy jest gdzieś błąd dodam że ta bluzka była noszona.

20:53 31-01-2009 

Jeśli wad rzeczywiście nie było, to reklamacja nie mogła być uwzględniona.
Doradca Wieszjak.pl
14:51 06-02-2009 

Witam, mam pytanie !!! Kiedy żona kupiła bransoletkę i po pierwszym dniu oddała ją do reklamacji z powodu wypadnięcia cyrkonii no co sprzedawca ją skierował do złotnika, by na jego koszt ją naprawił !!! Przy odbiorze znów wypadła, tym razem inna cyrkonia, wspólnie postanowiliśmy pójśc do tego sklrpu gdzie ją żona kupiła, sprzedawca powiedział, że wyśle ją do producenta, będzie to trwało ok. miesiąca, lub może wymienic na inny model !!! My chcieliśmy odzyskac pieniądze, niestety Pan nam odmówił wydania gotówki !!!

Czy jest jakiś spodób, aby odzyskac pieniądze ????

Pzdr Konsument

15:25 06-02-2009 

Należy wystąpić na piśmie z oświadczeniem o odstąpieniu od umowy zakupu i zażądać zwrotu ceny wobec obciążenia towaru wadą niemożliwą do usunięcia o czym świadczą dwukrotne bezskuteczne naprawy (art. 8 ust. 4 ustawy o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej). Należy odebrać potwierdzenie złożenia pisma na jego kopii albo wysłać listem poleconym za potwierdzeniem odbioru. Jeśli się nie uda to proszę zgłosić się do rzecznika Praw Konsumentów.
Doradca Wieszjak.pl
~Mateusz123
80.54.4.*
14:25 23-02-2009 

Zakupiłem czajnik elektryczny, po tygodniu okazał się wadliwy, od spodu ciekła woda. Udałem się do sklepu z reklamacją wymiany na drugi, sprzedawca oznajmił, że nie może wymienić, musi odesłać do producenta. To będzie trwało 2 tygodnie. Czy to jest zgodne z prawem konsumenta. Dziękuję

wyszukiwanie szczegółowe »