| » Dla kogo urlop ojcowski |
|
~Hot 80.239.242.* |
|
||
|
|
Mam pytanie ;
jeżeli moje dziecko urodziło się w listopadzie 2009 roku to czy przysługuje mi urlop ojcowski ???? |
||
|
|||
|
~luk 188.147.48.* |
|
||
|
|
Przysluguje wszystkim do 12 miesiaca zycia dziecka.
|
||
|
|||
|
~Marc 83.11.246.* |
|
||
|
|
Czy urlop ojcowski bedzie odejmowany od urlopu macieżynskiego żony?
|
||
|
|||
|
~damian 212.244.88.* |
|
||
|
|
a jak moje córka kończy roczek jutro tzn w poniedziałek o 23:37 to czy ja mogę jeszcze wziąć ten urlop ?/ z góry dziekuję za odpowiedź.
|
||
|
|||
|
~jon 188.147.172.* |
|
||
|
|
ja mam pytanie czy jezeli żona nie pracuje to taki urlop tez sie nalezy ojcu
|
||
|
|||
|
~gość 89.228.137.* |
|
||
|
|
czy przysluguje mi taki urlop jesli jestem nauczycelem???
|
||
|
|||
|
~mag 91.198.15.* |
|
||
|
|
Mam pytanie dziecko urodziło sie w lutym 2009, zona wykorzystała urlop macierzynski i wrociła do pracy, czy mimo tego moge ubiegac sie o urlop ojcowski?
|
||
|
|||
| Renata Ostojska |
|
||
|
Witam mag,
tak prosze zlozyc wniosek o urlop w terminie 7 dni od planowanego urlopu. Prosze sie spieszyc, bo dziecko za chwile konczy roczek i nie bedzie Pan isc na ten urlop. Pozdrawiam |
||
|
|||
|
~monika 81.190.162.* |
|
||
|
|
Witam.Urlop macierzyński skończył mi się 21grudnia 2009. Obecnie przebywam na urlopie wypoczynkowym. Czy mam prawo do dodatkowego urlopu macierzyńskiego i czy mój mąż ma prawo do dodatkowego urlopu ojcowskiego? Jakie wynagrodzenie przysługuje mi i mężowi za ten urlop?
|
||
|
|||
|
~sam 79.191.129.* |
|
||
|
|
a jezeli dziecko urodzilo sie w maju czy mam prawo do skorzystania z urlopu ojcowskiego
|
||
|
|||
|
~sam 79.191.129.* |
|
||
|
|
a zona jest w tym czasie na urlopie wychowawczym i czy mam prawo do urlopu ojcowskiego.a dziecko urodzilo sie w maju
|
||
|
|||
|
~jar 83.2.211.* |
|
||
|
|
jestem rolnikiem. Czy należy mi się urlop ojcowski?
|
||
|
|||
|
~Markus 80.51.40.* |
|
||
|
|
Ja troche inaczej a mianowicie: 7 stycznia syn kończy roczek ale mam wyrozumiałego pracodawcę i jeżeli trzeba to jescze przyjmie mi wniosek z datą np.24,12 teraz moje pytanko czytałem dużo na ten temat gdzies trafiłem na to "Zgodnie z nowelizacją kodeksu pracy, ojciec będzie mógł skorzystać z
|
||
|
|||
|
~Markus 80.51.40.* |
|
||
|
|
„własnego" urlopu do ukończenia przez dziecko 12 miesięcy życia. Urlop ten jest dostępny dla tych, którym dzieci urodziły się po 7 stycznia 2009 r. Dzieci urodzone przed wskazaną datą, ukończą 12 miesięcy zanim ojciec dziecka będzie mógł wykorzystać pełny tydzień urlopu" Poza tym jak kadrowa dzwoniła do Zus aby się dowiedzieć co i jak powiedzieli że matka dziecka na dzień 31,12,2009 powinna mieć prawa do urlopu macierzyńskiego ale ona ma już urlop wykorzystany więc mi się nie należy ??
|
||
|
|||
Kancelarie prawne
- » Poznań: Lubbe Magdalena Kancelaria Radcy Prawnego
- » Poznań: Kancelaria Radcy Prawnego Magdaleny Pudzianowskiej- Kuśnierkiewicz
- » Mielec: DPPR Kancelaria Radcy Prawnego Maciej Szarek Biuro Rachunkowe Anna Hara-Szarek
- » Toruń: Sienkiewicz, Jaroszewski, Zamroch. Radcowie Prawni Spółka cywilna
- » Warszawa: GLN Sp. K. Tokarczuk, Jędrzejczyk i Wspólnicy Kancelaria Prawna