Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
| dukeaecc | Garion | nieruchomosci_waw | mfilipinka |

~aneczka0111 188.146.*.* |
itam mój problem jest dosyć szeroki,na początek zadam pytanie jakie prawa i obowiązki należą do policjantów wezwanych do sporów rodzinnych.np gdy jedna osoba robi na złość drugiej i lata z siekierą i straszy tnie kable,ucina anteny?mieszkam w jednorodzinnym domu w którym znajdują się 3 pokoje oraz kuchnia,dom został przepisany na mnie siostrę oraz mamę,oraz dożywotnio babcia ma swoją połowę domu,z której korzystamy,ponieważ ona tutaj już nie mieszka,ale w papierach jest zaznaczone ze ta część domu należy do niej.Przez kilka lat wogóle w tym domu nie mieszkałam,mieszkała tylko siostra ze swoimi dziećmi i mężem,zbyt dużo nie remontowali w domu,w kuchni zrobili tylko kilka kafli oraz odmalowali podłogę,na korytarzu są tylko tapety ,które jej dzieci już zdążyły zniszyć i porwać,natomiast w łazience zrobiony jest brodzik bez kabiny oraz płytki,doszło pomiędzy nami do kłótni gdzie siostra twierdzi ze nie mam prawa korzystać z łazienki,a i kuchnia należy do niej,moje pytanie brzmi,czy ona ma prawo mnie nie wpuszczać i mojej rodziny do łazienki,żądając połowę kwoty za remont?dodam ze było to zrobione w czasie gdy ja tam nie mieszkałam,tylko i wyłącznie oni z tego korzystali i zrobili to dla wyglądu ponieważ łazienka wcześniej również była w dobrym stanie,opis domu wygląda tak na jednej połowie domu są 2 pokoje i łazienka a na drugiej jest kuchnia i pokój który ja zajmuje od 3 miesięcy,pokój i kuchnia dożywotnio zaznaczyła sobie babcia,więc gdyby chciała wrócić do tego domu to zajęłaby właśnie pokój w którym ja mieszkam z kuchnią.jak rozwiązać tą sprawę,wiem ze nawet gdybym dołożyła się do remontu mimo ze przez kilka lat oni z tego korzystali to siostra wymyśliłaby inny powód,jest w stanie wymyślić wszystko aby mnie wykorzystać,i się mścić,czy sąd mógłby podzielić dom równo po połowie,dodam ze mama tez tutaj nie mieszka i w każdej chwili może zrzec się tego domu.kolejne pytanie brzmi co mogę zrobić w sprawie gdy siostra z mężem dokuczają mi na każdym kroku zastraszają ze tutaj nie odnajdę spokoju,i że ze wszystkim będą robili mi na złość,a gdy naprawie sobie antenę to znów ją potnie,ponieważ ona nie ma tv to i ja nie mogę mieć tak uważa.kolejna sprawa jest taka ze czasem tak odbija siostrze i jej mężowi ze spraszają sobie do domu ludzi którzy nie potrafią żyć bez alkoholu i razem siedzą i piją,a także nocują,dodam ze siostra ma 4 dzieci w wieku 10,7,2 lata oraz najmłodsze które ma 8 miesięcy,gdy w domu jest libacja to nieraz starsze dzieci pilnują młodszych,ale to czasem się zdarza,a poza tym starsze dzieci śpią na podłodze lub obok gości którzy pili alkohol .Ja staram się sprzątam wszystko ale już po prostu sił nie mam ,w domu jest syf brud i śmierdzi,starsze dzieci w czasie szkoły nie odrabiały lekcji ponieważ siostra tylko na nie krzyczy albo ich bije,jej mąż rownież przeklina na dzieci i ich bije,zdarzało się dużo razy że dzieci w ogóle do szkoły nie poszły ponieważ siostrze nie chciało się wstawać rano,a ja już po prostu nie mogę na to patrzeć,interweniowała nasza mama z ojczymem,to siostra uderzyła mamę a ojczyma chciała udusić,nie wzywaliśmy policji ponieważ sądziliśmy ze oni nam nic nie pomogą,do tego siostra dużo rzeczy zmyśla ,poprzekręca nawet gdy będzie trzeba to będzie udawała płaczem ze jest nie winna co ja mam zrobić? próbowaliśmy kilkakrotnie dojść do zgody pierwsi wycigąliśmy ręce do zgody,ale bez skutku. | ||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
~gość 109.243.*.* |
Moze jeszcze przeczytasz moja odpowiedz.. Zglosic jak sie sprawy maja do opieki spolecznej jesli pija a dzieci na to patrza.Opieka zrobi wywiad i oprze sie to o sad rodzinny to wtedy moze i sie opamietaja.W opiece zaznaczyc ze nie chcecie zeby sie dowiedzieli ze to wyszlo od was.Dzwonic takze na policje,w przyszlosci takie interwencje moga sie przydac. | ||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
linki reklamowe | |

| Kalkulatory | Pisma |
| Akty prawne | Tagi |

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISU |