| » Odśnieżanie chodników |
|
~gość 212.75.102.* |
|
||
|
|
A jak i gdzie złożyć skargę na powiat, który zarządza chodnikiem i drogą i jak można wymusić na urzędzie dbanie o odśnieżanie?
Zapoznałam się z zapisami ustawy, potwierdziłam czy powiat faktycznie powinien odśnieżać, ale osoba odpowiedzialna za to odpowiedziała mi: - to są Pani wymysły, nie ma tak w ustawie (chodzi o fragment pasu zieleni)Czyli najpierw próbowano mnie wprowadzić w błąd. - na stwierdzenie, że czekam od kilku lat, żeby zaczęli sprzątać śnieg padła odpowiedź: To niech Pani sobie dalej czeka. - a na ostatnie pytanie dlaczego nie sprzątają śniegu? Odpowiedziano mi : Bo nie. Czy można obciążyć poniesionymi kosztami? Jak właściciel nie sprząta chodnika to dostaje mandat od straży miejskiej, a jak nie dba gmina albo powiat to kto powinien wystawić im kare? |
||
|
|||
|
~gosciu 79.188.166.* |
|
||
|
|
alez gość to ty wystawiasz mandat powiatowi i gminie. a dokladniej dajesz go w wyborach....
PROSTE i Skuteczne..... |
||
|
|||
|
~hm 192.168.32.* |
|
||
|
|
hm
|
||
|
|||
|
~henryk1548 83.23.16.* |
|
||
|
|
Jeżeli gmina ma obowiązek do odbioru nieczystości, nieczystości płynnych itp. to robi to odpłatnie, to dlaczego ja mam świadczyć nieodpłatnie usługi na chodniku, który nie jest moją własnością? Gdyby była chociaż jakaś ulga w podatku od nieruchomości, to w pewnym stopniu byłaby rekompensata. To się nazywa równouprawnienie w POlsce!!!
|
||
|
|||
|
~prawnik 88.199.139.* |
|
||
|
|
to ze w ustawie nie ma wyraznie wskazanego obowiazku odsniezania chodnika przez gminy nie znaczy ze takiego obowiazku nie ma wogole
|
||
|
|||
Kancelarie prawne
- » Nadarzyn: Kancelaria Adwokacka Robert Augustyn
- » Warszawa: Kancelaria Radców Prawnych M. Wojciechowska-Szac, G. Kotarba s.c.
- » Warszawa: Gregorowicz-Ziemba, Krakowiak, Gąsiorowski Kancelaria Prawna Sp. j.
- » Mielec: Magdalena Pazdro Kancelaria Radcy Prawnego
- » Gdynia: Kancelaria Adwokacko-Radcowska Chabowski & Jaroszewicz S.C.
|
|
Marcin Janiak
Prawnik, ekspert w zakresie prawa cywilnego |