| » UWAGA NA DARMOWE MASZYNKI FIRMY FLEXIFRONT Courlux INT SA |
| foxparis |
|
||
|
|
Witam.Kilka miesięcy temu zadzwonili do mnie z firmy FLEXIFRONT Courlux INT SA oferując za darmo maszynkę do golenia wiec się zgodziłem po tygodniu otrzymałem wysłano z Szwajcarii zwykłym listem maszynkę,po kolejnym tygodni otrzymałem 12 wkładów do maszynki za które trzeba byłą zapłać na konto w Szwajcarii już 34,99 zł wiec odesłałem wkłady i maszynkę która do niczego się nie nadaje takim listem jakim otrzymałem czyli listem zwykłym.teraz otrzymuje od firmy windykacyjnej ALEKTUM z Wrocławia Upomnienie (działając w imieniu Wierzyciela COURLUX INT SA,przypominamy ,iż do dnia dzisiejszego Wierzyciel nie otrzymał zapłaty za zamówiono przez Panią/Pana maszynkę do golenia FLEXIFRONT. Proszę o uregulowanie kwoty 76,45 zł,w tym odsetki) Nie podpisywałem żadnej umowy.Co ma zrobić Firma działa w Szwajcarii w Polsce jest tylko infolinia gdzie nikt nie odbiera telefonu.A ja mam zamiaru płacić bo maszynka była za darmo.
|
||
|
|||
| Michał Waś |
|
||
|
Ustawa o ochronie niektórych praw konsumentów
Art. 15. Spełnienie świadczenia niezamówionego przez konsumenta następuje na ryzyko przedsiębiorcy i nie nakłada na konsumenta żadnych zobowiązań. Jeśli nie zamawiał Pan maszynki w rozumieniu jej kupna, a mimo to została do Pana wysłana, to nie musi jej Pan zwracać. |
||
|
|
||
|
~Nina 83.25.246.* |
|
||
|
|
Dzisiaj zadzwonił do mnie przedstwiciel Flexifront. Dopiero po tej rozmowie , znalazłam opinie, że to nieuczciwa firma. Na stronie firmy nie ma danych teleadresowych , adresu e-mail, nie ma możliwości wypowiedzenia umowy w ciągu 10 dni...
Mam pytanie, czy umowę wypowiada się w ciągu 10 dni od przeprowadzenia rozmowy, czy w ciągu 10 dni od otrzymania produktu? Z góry dziękuję za odpowiedź. |
||
|
|||
| Michał Waś |
|
||
|
Ustawa o ochronie niektórych praw konsumentów
Art. 7. 1. Konsument, który zawarł umowę na odległość, może od niej odstąpić bez podania przyczyn, składając stosowne oświadczenie na piśmie, w terminie dziesięciu dni ustalonym w sposób określony w art. 10 ust. 1. Art. 10. 1. Termin dziesięciodniowy, w którym konsument może odstąpić od umowy, liczy się od dnia wydania rzeczy, a gdy umowa dotyczy świadczenia usługi - od dnia jej zawarcia. |
||
|
|
||
|
~gość 83.6.47.* |
|
||
|
|
Witam,
właśnie otrzymałem upomnienie od Alektum incasso , że w imieniu firmy Cour......itd. żądają odemnie pieniędzy za zamówiony towar.Maszynkę zamawiałem , ale niestety nigdy do mnie nie dotarła ,więc w rozmowie telefonicznej najpierw przesunąłem termin dostawy ale nadal nic nie dotarło więc zrezygnowałem.Pani w biurze "gdzieś-tam "rezygnację przyjęła i o wszystkim zapomniałem do dzisiaj.Zastanawiam się czy tym oszustom zapłacić i mieć spokój czy walczyć o swoje , bo jak widzę to oszukano wiele osób i oni na tym robią niezłą kasę? .pozdrawiam |
||
|
|||
|
~Nina 83.25.240.* |
|
||
|
|
Serdecznie dziękuję za pomoc. Pozdrawiam !
|
||
|
|||
|
~Marcin 87.116.213.* |
|
||
|
|
Witam.Ja również miałem do czynienia z tą firmą na początku grudnia 2009.Oczywiście wyraziłem zgodę na przysłanie darmowej maszynki i jak na razie nic nie otrzymałem, ani maszynki,ani listu od firmy windykacyjnej.
Zamierzam wypowiedzieć tę umowę .Zobaczymy czy będzie to możliwe i z jakimi skutkami. Zastanawia mnie tylko jedno ,jeżeli ta firma powołuje się na umowę zawartą słownie ,czyli mają nagraną moją zgodę,którą wyraziłem w rozmowie telefonicznej z konsultantką ,to czemu przed rozmową nie zostałem poinformowany o nagrywaniu??? Dzwoniąc do poważnych firm np.do mbanku jest taka informacja i jeżeli się nie zgadzasz na nagrywanie rozmowy to się rozłączasz. Czy jest to zgodne z prawem nagrywanie rozmowy i nie poinformowanie o tym rozmówcy??? Pozdrawiam. |
||
|
|||
|
~anusia 78.88.95.* |
|
||
|
|
Witam.
Ja właśnie dzisiaj zgodziłam się na wysłanie tej maszynki, a teraz nie wiem co mam robić. Jak zrezygnować z tej wysyłki czy zadzwonić tam wcześniej, czy poczekać i odesłać im tą paczkę, ale jakie będę mieć potwierdzenie że sprawa będzie zakończona, mogą powiedzieć ze nic im nie odesłałam i ze mam zapłacić. Nie wiem co mnie pokusiło. proszę o radę. Z góry dziękuję |
||
|
|||
|
~bodzio 91.94.67.* |
|
||
|
|
Kilku osobom udało się z nimi skontaktować. Bardzo proszę o podanie fax, mail, adresu itp. Właśnie się dałem w to wciągnąć. Po rozmowie z prawnikiem jestesm juz spokojny, ale trzeba sprawę załatwic zgodnie z literą prawa.
|
||
|
|||
|
~Marcin 87.116.245.* |
|
||
|
|
Witam.Ja może byłem w tej lepszej sytuacji, iż dostałem od nich najpierw list w którym proszą o potwierdzenie złożenia zamówienia . Zadzwoniłem pod numer z ich strony www (Tel: 022 396 66 95).Po kilku nieudanych próbach w końcu ktoś odebrał .Powiedziałem ,że chcę wypowiedzieć umowę zawartą podczas rozmowy telefonicznej z ich konsultantką .Poproszono mnie o numer potwierdzający zamówienie, który otrzymałem w liście.Pan poinformował mnie , że od tej chwili nie będę otrzymywał od nich żadnych przesyłek.Oczywiście całą rozmowę nagrywałem , prosząc również o nazwisko pana z którym miałem przyjemność rozmawiać.
Nie wiem czy będzie to skuteczne ale to był mój sposób na rozwiązanie tego problemu. |
||
|
|||
|
~trox 213.134.176.* |
|
||
|
|
witam, niestety dolaczylem do grona 'namowionych' na to dziadostwo. mila pani powiedziala ze przesylka dotrze w ciagu 4-5 tygodni. chcialbym jednak juz teraz sie z tego wymiksowac jakos widzac opinie wszystkch ludzi o tej firmie. czy posiada ktos adres e-mail owej firmy? czy tylko telefon? (ktorego nikt nie odbiera) pozdrawiam
|
||
|
|||
|
~drucky 89.230.86.* |
|
||
|
|
witam. tez wlasnie zgodziłam sie na wysłanie mi tej maszynki, o ile dobrze zrozumialam to mam zaplacic 9,90 za wysylke a jesli nie bede chciała dalej otrzymywac ostrzy do niej to wystarczy ze im napisze list polecony lub wysle fax ze rozwiazuje umowe i koniec kropka. Mialam juz podobny przypadek, wyslalam list i na pierwszym wyslanym do mnie przedmiocie sie skonczylo.
|
||
|
|||
|
~anusia 78.88.95.* |
|
||
|
|
Ja dodzwoniłam się do nich wyjątkowo szybko za pierwszym razem, tylko ze zaraz na drugi dzień po zamówieniu telefonicznym. Odebrał jakiś facet, powiedziałam że chciałam zrezygnować z wysyłki i że nie chce żeby mi cokolwiek przysyłali, podałam mu swoje imię i nazwisko a on powiedział ze wysyłka jest anulowana i nic do mnie nie będą wysyłać. Mam nadzieję że sprawa zakończona.
|
||
|
|||
|
~lilka 93.105.66.* |
|
||
|
|
właśnie przed chwilą wysłałam do nich maila z rezygnacją, wolę nie ryzykować a maszynki kupię mężowi w markecie :)
|
||
|
|||
Kancelarie prawne
- » Warszawa: Ślązak i Wspólnicy Sp. k. Kancelaria Prawna
- » Warszawa: Kancelaria Radcy Prawnego Agaty Maksjan
- » Gdynia: Kancelaria Radcy Prawnego Agata Pawłowska
- » Wrocław: Skory i Sołtys Spółka Partnerska Radców Prawnych
- » Busko-Zdrój: Kancelaria Radcy Prawnego Wojciech Zręda
|
|