Dałem się nabrać firmie DAD. Co robić? - dodaj swój komentarz
Autor:
 Masz konto? Zaloguj się
Treść:
Zachęcamy Cię do założenia konta w naszym serwisie. Dzięki rejestracji możesz m.in.:
  • szybko odnaleźć dyskusje, w których brałeś/aś udział,
  • zapisywać dyskusje, które szczególnie Cię interesują
  • otrzymywać na maila powiadomienia o nowych komentarzach w obserwowanych przez Ciebie wątkach
Rejestracja daje Ci również pewność, że nikt nie podszyje się pod Twój nick

* Uwaga: wypowiadając jako gość, obok podanego autora widoczny będzie twój numer IP
10 ostatnich wypowiedzi (w kolejności od najnowszego):
1.
18:41 28-12-2011  ~Kazik
Jestem jak widze nie jedyna i nie ukrywam że przed końcem roku mnie to pokrzepiło.
Załamałam się ż emam zapłacić 12 tys.
Bardzo dziekuej za wszystkie wpisy i linki i kontakty.
Dajcie znac jaki jest koszt obsługi prawnej w Hamburgu? i Jaki sa koszty rozprawy?
2.
23:37 21-02-2011  piotruśp
~gość napisal(a): Gratuluję i zazdroszczę. Ja staram się nie reagować już od zeszłego roku, ale z nimi tak łatwo się nie da. Sprawę skierowali do firmy zewnętrznej i straszą sądem, wpisem do Krajowego Rejestru Długów itd.

I przestraszyłaś się?
3.
23:25 21-02-2011  ~gość
Gratuluję i zazdroszczę. Ja staram się nie reagować już od zeszłego roku, ale z nimi tak łatwo się nie da. Sprawę skierowali do firmy zewnętrznej i straszą sądem, wpisem do Krajowego Rejestru Długów itd. Postanowiłam wziąść sprawę w swoje ręce i przekazuję sprawę firmie adwokackiej, która z nimi walczy od dłuższego czasu. O wynikach poinformuję później, jak sprawa się rozwiąże.
4.
18:19 31-01-2011  ~Romek
Witam wszystkich. Właśnie otrzymałem informację z kancelarii prawniczej w Hamburgu, że firma DAD odstępuje od umowy. Warunkiem jest oczywiście to, ze nie będę występował na drogę sądową o zwrot kosztów postępowania. Niemniej po przetarciu szlaku też się o to pofatyguję. Jak na razie jeden etap jest już z głowy.
Gdyby ktoś chciał niech pisze na rammam@interia.pl opowiem jak załatwić
poniżej namiary na kancelarię, która się specjalizuje w tym temacie

Przy okazji pragnę Pan poinformować, że mamy nowe numery telefonów:

Telefon: 0049 421 69 66 11-01

Fax: 0049 421 69 66 11- 66

Osoby trafiające do nas poprzez Forum DAD zwróciły naszą uwagę, że podane tam numery są już nieaktualne. Ponieważ na marzec planujemy jeszcze przeprowadzkę naszego niemieckiego biura mogę wystąpić kłopoty z „odnalezieniem” nas.

Oczywiście nasze adresy mailowe nie ulegają zmianie,

Podobnie jak polski numer telefonu,

77 40277-04,

który ma również bezpośrednie połączenie z biurem niemieckim. Polscy klienci mogą zatem korzystać również z tego numeru.

Jeśli ma Pan możliwości kontaktu z osobami z forum , proszę Pana o poinformowanie ich o moich zmianach kontaktowych.

Aleksandra Wlodarczyk-Zimny

Rechtsanwältin

Baumwollbörse I. Stock

Wachtstr. 17-24

D-28195 Bremen

Tel.: 0049 421 69 66 11-0

Fax: 0049 421 69 66 11 66

Mobil: 0049 172 1340631

w-zimny@adwokat-niemcy-polska.pl

www.adwokat-niemcy-polska.pl

w-zimny@rechtsanwalt-deutschland-polen.de

www.rechtsanwalt-deutschland-polen.de
5.
18:19 31-01-2011  ~Romek
Witam wszystkich. Właśnie otrzymałem informację z kancelarii prawniczej w Hamburgu, że firma DAD odstępuje od umowy. Warunkiem jest oczywiście to, ze nie będę występował na drogę sądową o zwrot kosztów postępowania. Niemniej po przetarciu szlaku też się o to pofatyguję. Jak na razie jeden etap jest już z głowy.
Gdyby ktoś chciał niech pisze na rammam@interia.pl opowiem jak załatwić
poniżej namiary na kancelarię, która się specjalizuje w tym temacie

Przy okazji pragnę Pan poinformować, że mamy nowe numery telefonów:

Telefon: 0049 421 69 66 11-01

Fax: 0049 421 69 66 11- 66

Osoby trafiające do nas poprzez Forum DAD zwróciły naszą uwagę, że podane tam numery są już nieaktualne. Ponieważ na marzec planujemy jeszcze przeprowadzkę naszego niemieckiego biura mogę wystąpić kłopoty z „odnalezieniem” nas.

Oczywiście nasze adresy mailowe nie ulegają zmianie,

Podobnie jak polski numer telefonu,

77 40277-04,

który ma również bezpośrednie połączenie z biurem niemieckim. Polscy klienci mogą zatem korzystać również z tego numeru.

Jeśli ma Pan możliwości kontaktu z osobami z forum , proszę Pana o poinformowanie ich o moich zmianach kontaktowych.

Aleksandra Wlodarczyk-Zimny

Rechtsanwältin

Baumwollbörse I. Stock

Wachtstr. 17-24

D-28195 Bremen

Tel.: 0049 421 69 66 11-0

Fax: 0049 421 69 66 11 66

Mobil: 0049 172 1340631

w-zimny@adwokat-niemcy-polska.pl

www.adwokat-niemcy-polska.pl

w-zimny@rechtsanwalt-deutschland-polen.de

www.rechtsanwalt-deutschland-polen.de
6.
13:33 11-10-2010  tylmanowski
Ha! Ja też już mam problem z głowy. Okazało się, że istnieje w Niemczech kancelaria adwokacka prowadzona przez Polkę. I bez jeżdżenia do Niemiec można z tą polską panią mecenas skontaktować się telefonicznie lub e-mailowo, przesłać jej upoważnienie do występowania w swoim imieniu i ona już idzie z tym do sądu, a my nie musimy się o nic martwić, czekamy tylko na wieści od niej. Z tego co wiem, już sporo polskich firm zgłosiło się do tej kancelarii i jak do tej pory - DAD WSZYSTKIE SPRAWY PRZEGRAŁ! Więcej możecie dowiedzieć się na forum http://stopdad.dyn.pl/forum/
Pozdrawiam wszystkie ofiary podstępu DAD i życzę powodzenia :D
7.
08:06 01-04-2010  ~printer
Formularze zleceniowe firmy DAD mają ewidetnie charakter podstępny, a więc zabroniony. Należy wysłać oświadczenie, że umowę podpisało się pod wpływem błędu ze względu na podstępny charakter ich formularza i postraszyć procesem sądowym. Firma DAD przegrała już kilka procesów sądowych w Niemczych. Sąd Niemiecki stwierdzał, że ich pisma mają charakter podstępny. Ja tak zrobiłem i się odwalili raz na zawsze. A radcom i prawnikom, którzy uważają, że kto podpisał podstępne pismo jest związany taką umową, proponuję się dokształcić.
8.
14:53 10-03-2010  ~gość
DZIĘKUJĘ ZA INFORMACJĘ. TAK ZROBIĘ. MAM NADZIEJĘ, ŻE TO COŚ POMOŻE BO JUŻ NIE MAM SIŁY DO TYCH OSZUSTÓW.POZDRAWIAM
9.
12:53 03-03-2010  ~gość
Proponuję wejść na forum strony stopdad. Tam uzyska Pani bardzo dużo informacji, co dalej robić.
Forumowicze z tej strony (jestem jednym z nich) piszą pisma do wszelkich możliwych instytucji, które poniekąd mają swój oddźwięk. Np. Po napisaniu skargi do MSWiA w styczniiu 2010, ta właśnie instytucja w lutym 2010 przekazała sprawę do Prokuratury Warszawskiej. Takich wniosków lub skarg, jakie wpływają do tych instytucji jest mnóstwo, także proponowałabym się przyłączyć.
link do forum stodad
http://stopdad.dyn.pl/forum/viewforum.php?f=3
10.
11:59 01-03-2010  ~gość
WITAM JESTEM DOKŁADNIE W W TAKIEJ SAMEJ SYTUACJI JA POPRZEDNIA OSOBA. JA JUŻ SKORZYSTAŁAM Z POMOCY ZNAJOMEGO PRAWNIKA. PISAŁ DO NICH PISMA O UCHYLENIE SIĘ OD PŁATNOŚCI I ŻE DZIAŁAJĄ NIEUCZCIWIE. NIESTETY W ODPOWIEDZI OD NICH DOSTAŁAM PISMO, ŻE FORMULARZ JEST CZYTELNY, JEST PODPISANY PRZEZ NAS I POSIADA PIECZĄTKĘ, A DLA NICH JEST TO WIĄŻĄCE. NIE WIEM CO DALEJ ROBIĆ. SPRAWA TRWA OD X 2009 I DO TEJ PORY NAŁOŻYLI 20 EURO KARY ZA NIEOPŁACENIE FAKTURY. JEŚLI SKOŃCZYŁO BY SIĘ TYLKO NA TEJ JEDNEJ FAKTURZE TO BYŁABYM SKŁONNA OPŁACIĆ I MIEĆ SPOKÓJ , ALE UMOWA JEST NA 3 LATA. PROSZĘ O RADĘ.

Społeczność »

Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
dukeaeccGarionnieruchomosci_wawmfilipinka
dukeaeccGarionnieruchomosci_wawmfilipinka
Dołącz do naszego grona