Forum Wieszjak.pl » Prawo » Pomoc prawna » prawnik »  Dodaj komentarz
prawnik - dodaj swój komentarz
Autor:
 Masz konto? Zaloguj się
Treść:
Zachęcamy Cię do założenia konta w naszym serwisie. Dzięki rejestracji możesz m.in.:
  • szybko odnaleźć dyskusje, w których brałeś/aś udział,
  • zapisywać dyskusje, które szczególnie Cię interesują
  • otrzymywać na maila powiadomienia o nowych komentarzach w obserwowanych przez Ciebie wątkach
Rejestracja daje Ci również pewność, że nikt nie podszyje się pod Twój nick

* Uwaga: wypowiadając jako gość, obok podanego autora widoczny będzie twój numer IP
10 ostatnich wypowiedzi (w kolejności od najnowszego):
1.
13:37 27-01-2010  ~MUNKK
t
RYB Z ART.5UST.6 USTAWY O POMOCY OSOBOM UPRAWNIONYM DO ALIMENTÓW.
Zwrot zatrzymanego prawa jazdy następuje na wniosek organu właściwego dla dłużnika ,gdy dłużnik umożliwi przeprowadzenie wywiadu alimentacyjnego,złozy oświadczenie majątkowe,zarejestruje się w urzędzie jako bezrobotny albo poszukujący pracy,podejmie pracę albo inną forme aktywizacji zawodowej zaproponowaną przez powiatowy urząd pracy.
Czy jeśli spełnie te wszystkie warunki zadeklaruje ratalny zwrot zadłużenia oczywiście jeśli znajdę prace czy powinien mi MOPS zwrócić prwo jazdy i czy jest zobowiązany oddać mi od razu ,gdyż posiadając taki dokument będe mógł szybciej spłacić zadłużenie
2.
13:05 27-01-2010  Magdalena Golińska
W takiej sytuacji musi Pan zdecydowanie złożyć skargę do okręgowej rady adwokackiej lub okręgowej izby radców prawnych w zależności od przynależności korporacyjnej mecenasa. Zostanie przeciw niemu wszczęte postępowanie dyscyplinarne i wtedy ma Pan dużą szansę na odzyskanie pieniędzy, szczególnie jeżeli mecenas nic nie zrobił w Pana sprawie.
3.
23:14 18-01-2010  munkk
Witam - mam następujący problem miałem , sory mam 8 tys. długu w MOPS nie miałem z czego oddać na raty mi nie rozłożono .Wobec czego zabrano mi prawo jazdy jestem bezrobotny płace 300zł. alimentów na dziecko samochód jest mi potrzebny gdyż pracuje w sezonie jako budowlaniec.Poszedłem więc po pomoc do prawnika wzioł 500zł. wszystko co miałem minoł miesiąc i zbywa mnie przez telefon a jak przychodze do kancelari to go nigdy nie ma a sekretarka mówi mecenas pamięta itd. Czy mam jakąś możliwość odzyskać pieniądze albo prawo jazdy. Z góry dziękuje za pomoc

Społeczność »

Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
dukeaeccGarionnieruchomosci_wawmfilipinka
dukeaeccGarionnieruchomosci_wawmfilipinka
Dołącz do naszego grona