| » Jak zmienić imię lub nazwisko |
|
~miko36 81.210.37.* |
|
||
|
|
co w przypadku, gdy meszkam za granicą kraju. W jaki sposób wtedy to załatwić i gdzie mam się udać?? Lub czy można taką sprawę załatwić korespondencyjnie?
pozdr |
||
|
|||
|
~ANia 83.21.214.* |
|
||
|
|
Przez konsula oczywiście;) idziesz, składasz wniosek, następnie otrzymujesz odpowiedz. Można listownie z tego co wiem
|
||
|
|||
|
~Przemo 89.79.53.* |
|
||
|
|
Z całym szacunkiem, ale czy nie obowiązuje od czerwca nowa ustawa o zmianie imienia i nazwiska??
|
||
|
|||
|
~Przemo 89.79.53.* |
|
||
|
|
2009 roku, oczywiście, ustawa z 17 X 2008 roku
|
||
|
|||
|
~gość 82.160.33.* |
|
||
|
|
czy jako osoba nie pełnoletnia moge zmienic imie ? z gory dziekuje ;)
|
||
|
|||
| Michał Waś |
|
||
|
O zmianę imienia osoby małoletniej występują jego przedstawiciele ustawowi. Jeżeli jednak małoletni ukończył lat 14 potrzebna jest jego zgoda.
|
||
|
|
||
|
~ania331@poczta.o.. 79.190.92.* |
|
||
|
|
czy mogę wrócić do nazwiska panińskiego?i zarazem dać dzieciom to samo nazwisko?z góry dziękuje i proszę o odpowiedz.
|
||
|
|||
|
~minie 83.30.89.* |
|
||
|
|
Proszę o pomoc. Mam nazwisko zaczynające się na literę G a chciałabym zmienić na literę S możliwa jest taka zmiana ? Jestem bardzo zdeterminowana żeby takie coś zrobić.Proszę o szybką odpowiedz. :(
|
||
|
|||
|
~ania 89.25.211.* |
|
||
|
|
Witam jeste w trkcie załatwiania w urzedzie zmiany nazwiska na panienskie
prosze mi powiedziec gdzie musze zglosic fakt iz zmienilam nazwisko dziekuje Ania |
||
|
|||
|
~gość 83.230.38.* |
|
||
|
|
Mam pytanie. czy można zmienić sobie nazwisko na wymyślone takie jak mi sie podoba? Nie chcę wracać do panieńskiego i nie chcę mieć po byłym mężu.
|
||
|
|||
|
~gość 83.230.38.* |
|
||
|
|
Mam pytanie. czy można zmienić sobie nazwisko na wymyślone takie jak mi sie podoba? Nie chcę wracać do panieńskiego i nie chcę mieć po byłym mężu.
|
||
|
|||
|
~m 93.105.239.* |
|
||
|
|
Jest nas w rodzinie osiem kobiet o tym samym imieniu i nazwisku,i co tu robić.Trzeba pisać o zmiane.
|
||
|
|||
|
~MaryJane 83.4.79.* |
|
||
|
|
co w przypadku,gdy nie jestem pełnoletnia ( 16lat ),a nie mam możliwości otrzymania zgody na zmianę nazwiska przez obojga rodziców ? Posiadam zgodę jedynie matki,zaś ojciec został pozbawiony praw rodzicielskich.Czy muszę starać się również o zgodę ojca ? proszę o informacje.
|
||
|
|||
| beti19 |
|
||
|
|
Witam
W marcu 2009r złożyłam wniosek w USC o zmianę nazwiska na pnieńskie.Wnioski są przygotowane w USC, wystarczy napisać we wniosku uzasadnienie z jakiego powodu chce Pani zmienić nazwisko.Wniosek należy złożyć w USC i czekać na decyzję. W moim przypadku trało to tylko 3 dni. Zadzwoniła Pani urzędniczka iż decyzja o zmianie nazwiska jest pozytywna i mogę ją odebrać. Jeżeli chodzi o dziecko to równiż moja córka zmnieniła nazwisko na moje panieńskie ale w tym przypadku sprawa jest nie co bardziej skomplikowana. Jeżleli zainteresuje Panią ciąg dalszy mojej opowieści to proszę o kontak mailowy. Pozdrawiam Beata Ożarowska e-mail: beti19@orange. pl GG : 2211556 |
||
|
|||
Kancelarie prawne
- » Katowice: Adwokat Robert Zugaj - Kancelaria Adwokacka
- » Warszawa: Gregorowicz-Ziemba, Krakowiak, Gąsiorowski Kancelaria Prawna Sp. j.
- » Gdynia: Kancelaria Radcy Prawnego Agata Pawłowska
- » Poznań: Lubbe Magdalena Kancelaria Radcy Prawnego
- » Warszawa: Kancelaria Radcy Prawnego Agaty Maksjan