Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
| dukeaecc | Garion | nieruchomosci_waw | mfilipinka |

Witam serdecznie, piszę tę wiadomość jedynie w celu zasięgnięcia jakiejś porady i opinii odnośnie mojej domowej sytuacji. Moi rodzice zdecydowali się rozwieść, uważam, że to najlepsze wyjście dla dobra ogółu. Ciekawi mnie jedynie, z czyjej winy najprawdopodobniej dojdzie do rozwodu. Mój ojciec 7 lat temu zaciągnął kredyt ( na to że nieudolnie prowadził działalność gospodarczą ), nie powiadomił o tym mojej matki. Po wielu kłamstwach, ingerencji obcych osób, sprawa wyszła na jaw. Rodzice podjęli wspólnie decyzję o sprzedaży działki ogrodniczej. Oboje mają do niej prawa. Ojciec załatwiał sprawy na lewo, zgarniając całą sumę dla siebie, do ręki, nie dzieląc się z małżonką. Stwierdził, iż odda sumę, gdy ta udostępni mu numer do swojego konta, na którym ma pokaźną sumę z działalności, którą prowadzi ( praktycznie bez pomocy ojca). Rzecz w tym, że ojciec już wielokrotnie dowiódł, iż nie umie utrzymać ,,w kieszeni" pieniędzy. Ma skłonności do alkoholu, nie zajmuje się domem, nie opłaca rachunków, mając stałą pracę, której moja matka nie ma ( żyje z działalności gosp). Pytanie moje: czy sąd uzna jakąkolwiek winę ojca ( kłamstwo i nieudolność do rozporządzenia pieniędzmi) czy po prostu matka będzie musiała spłacac jego długi i dzielić się pieniędzmi z konta ( w przeciwieństwie do niego nie ma zabezpieczenia w postaci emerytury). Proszę o odpowiedź. | |||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
linki reklamowe | |

| Kalkulatory | Pisma |
| Akty prawne | Tagi |

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISU |