Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
| dukeaecc | Garion | nieruchomosci_waw | mfilipinka |

~gość 83.12.*.* |
Witam Mam problem na działce rolnej którą kupiłem kilka lat temu, działkę kupiłem świadomie z ludźmi którzy nielegalnie zamieszkiwali nieruchomość, którzy dodatkowo uzyskali meldunek ok. 25 lat temu (nie wiem na jakiej podstawie skoro to nie ich własność). Na działce wybudowali prowizoryczny domek bez żadnej zgody oraz nie przestrzegając prawa budowlanego. W miedzy czasie działka została podzielona na kilka części, które zostały sprzedane, oprócz tej jednej. Do dnia dzisiejszego płacę podatek od tej nieruchomości i prawnie jestem odpowiedzialny za ludzi tam zameldowanych. Pisałem do wójta gminy ale odpisał że nie dysponują lokalami zastępczymi i nie są mi w stanie pomóc. Dodam że ludzie tam mieszkający to patologia. W związku z powyższym mam kilka pytań: 1. Jak zacząć sprawę cywilną ? 2. Z jakimi kosztami należy się liczyć ? 3. Jakie szanse na wygraną ? 4. Ile czasu może to potrwać ? Z góry dziękuje za odpowiedź. Pozdrawiam Sebastian | ||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
linki reklamowe | |

| Kalkulatory | Pisma |
| Akty prawne | Tagi |

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISU |