1
Przejdź do strony:
» Alimenty na dziecko i na jego matkę
E-mail adresata:
Temat wiadomości:
Polecany wątek na forum Wieszjak.pl!
Treść wiadomości:

* do wiadomości automatycznie zostanie dołączony adres url wątku
Śledzony temat:
Pisma procesowe w prawie rodzinnym
Wybierz metodę powiadomienia o nowych komentarzach w tym wątku:
~Anita
213.238.*.*

22:04 04-10-2011
Chciałam zapytać czy jeśli mój obecny mąż pracuje a ja nie mamy wspólne dziecko wiek 5 lat czy mogę żądać od niego alimentów na mnie i na nasze dziecko jeśli nie mamy rozwodu?Jak umotywować roszczenie alimentów na mnie??Chodzi o to ze wyszłam za maż za człowieka z przeszłością który płaci już na dzieci z poprzedniego związku miał jakieś zaległości stąd ma na pensji komornika i 60% jego dochodów on mu zabiera, ja nie pracuje wychowuję córkę i szukam pracy od ponad roku jestem bez pracy nie maja ofert jestem zarejestrowana w pup ale nie mam możliwości jej podjąć próbuję robić wszystko by coś złapać ale jak na razie nic:( Przedszkole mam do 16 a praca na jedna zmianę odpada bo w mojej miejscowości jej nie dostane po średnim wykształceniu.Wszystko się zapętla mąż uważa ze jak przyniesie mi ochłap 40% swojego dochodu to ja mam z tego porobić opłaty ubrać naszą 3 i jeszcze by na życie i przyjemności zostało jak mam to zrobić??Ratujcie jak mam umotywować taki podwójny pozew na siebie i dziecko jedyne co jest po mojej stronie to wychowanie dziecka zajęcia domowe( pranie sprzatanie gotowanie wychowanie małęj jej edukacja itd nie wnoszę żadnych środków finansowych do naszego małzenstwa?? Jest jakis wzór??
 zgłoś do moderacji zgłoś naruszenie regulaminu
odpowiedz
~ola
109.95.*.*

16:19 29-11-2011
Może to głupio zabrzmi, ale miło słyszeć,że nie jestem jedyna na świecie w takiej sytuacji. Mam 4 letnią córkę, średnie wykształcenie, brak pracy a mąż totalnie nie dba o nas i nasze utrzymanie. Takie kobiety jak my powinny się wspierać:) Życzę powodzenia i pozdrawiam
 zgłoś do moderacji zgłoś naruszenie regulaminu
odpowiedz

linki
reklamowe

1
Przejdź do strony:

Społeczność »

Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
dukeaeccGarionnieruchomosci_wawmfilipinka
dukeaeccGarionnieruchomosci_wawmfilipinka
Dołącz do naszego grona