Zadaj pytanie na forum
![]() | Rafał KaźmierczakRadca prawny, ekspert w dziedzinie cywilnego postępowania sądowego i egzekucyjnego. |
| dukeaecc | mfilipinka | nieruchomosci_waw | zaneta1985 |

w 1991r. mój ojciec dostał mieszkanie przeznaczone do rozbiórki w zamian za przeprowadzenie remontu kapitalnego.ze zobowiązania się nie wywiązał, dodatkowo zadłużył mieszkanie jeszcze kiedy ja i dwaj młodsi bracia byliśmy nieletni a mama nie pracowała.wraz z ukończeniem przez nas 18 lat odbyła się sprawa sadowa perzeciwko nam i rodzicom o zapłate długu.zobowiązaliśmy się do płacenia lecz rodzice nie wywiązywali sie ze zobowiązania a ja i bracia jeszcze się uczyliśmy i nie osiągaliśmy zadnych dochodów.obecnie rodzice nadal nie płaca a komornik umorzył postępowanie lecz nie wiadomo jak długo to potrwa.Czy musimy spłacac długi rodziców?Czy istnieje jakieś wyjście z tej sytuacji?Czy istnieją jakies organizacjektóre mogły by nam pomóc spłacic dług lub rozwiązac ten problem, | |||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
Jeżeli sądownie zobowiązali się Państwo do zapłacenia długu to nie ma możliwości tego anulować. | ||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
linki reklamowe | |

| Kalkulatory | Pisma |
| Akty prawne | Tagi |

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISU |