Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
| dukeaecc | Garion | nieruchomosci_waw | mfilipinka |

~emerytka 83.10.*.* |
od 1994 roku jestem rencistka ze stalym wskaznikiem rentowo-emerytalnym 78.11. Przechodzac na emeryture ( w czasie pobierania renty pracowalam), okazalo sie ze pobrano mi z 20 lat, co wysoce zanizylo moj wskaznik emerytalny do 40 %. i na tej podstwie naliczono mi emeryture, chociaz prosilam o sprawdzenie, przeliczenie, ale z wybraniem najlepszego dla mnie wriantu, czyli ewentualnie zostawic ten wskaznik naliczony na stale z powowdu renty co dla mnie jest korzystniejsze. Najciekwsze jest to ze Decyzja Kapitalu Poczatkowego jest na wyzszy wskaznik i wydany w VI/2011 r...Czy ZUS moze dzialac na szkode emeryta, nie akceptujac prosby pryzszlego emeryta dzialajac de facto na jego szkode.? | ||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
~gość 85.198.*.* |
Od decyzji ZUS można się odwołać. W każdej decyzji jest podany termin i adres jednostki, do której można odawołać się w przypadku konkretnej decyzji ZUS. | ||
linki reklamowe | |
~andrzej 83.22.*.* |
mam pytanie ,czy jest możliwe że będzie mniejsza kwota bazowa za 2011rok | ||
~gość 85.198.*.* |
http://praca.gazetaprawna.pl/artykuly/522125,zus_wysokosc_renty_zalezy_rowniez_od_kwoty_bazowej.html | ||
~gość 85.198.*.* |
http://www.zus.pl/default.asp?p=1&id=1020 | ||
~zygfryd 178.235.*.* |
szanowny Panie premierze Tusk.Nie sprawiedliwie pan postepuje w sprawie waloryzacyi emerytur i emerytur.Pracownicy ktorze pracowali na lekkich pracach otrzymywali mniejsze zarobki natych samych grupach zaszeregowania za to mialy czas na wypicie kawki,oraz mniej sięnarobily,natomiast pracownicy ktorzy pracowali naciezkich pracach w kurzu oparach ,teraz majawiesze emerytury.I to teraz zabrac jednym i dać drugim jest to wielkia niesprawiedliwosc.Pomysl Pan co czuja ci emeryci i rencisci ,ktorych PAN krzywdzi.ja tracę 450zl rocznie .Pan mnie to zabiera.Pytam gdzie jest prawo nasze polskie.Za swiętej pamięci PZPR-em bylo co robić,tylko checi | ||
~nina 93.105.*.* |
Panie premierze jeszcze nic dobrego pan nie wymyślił. | ||
linki reklamowe | |
~kacper 93.105.*.* |
nie zgadzam się z decyzją pana premiera dotyczącą waloryzacji emerytur, oszukał pan nas a zresztą ma pan wszystko w dupie. | ||
~el 78.88.*.* |
To po cos na niego głosował, nie wiedziałeś, że Tusk miał na w d... od samego początku, a teraz- jak go ponownie wybrałeś - ma nas jeszcze głębiej. | ||
~emerytka 83.19.*.* |
A własnie że dobrze iż waloryzacja jest kwotowa, tylko dlaczego ta kwota jest tak mała, powinno sie waloryzować emerytury do jakiejś kwoty np.2500,- netto a potem juz nie , to byłoby sprawiedliwe !!!! | ||
| Kalkulatory | Pisma |
| Akty prawne | Tagi |

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISU |