1
Przejdź do strony:
» zwolnienie pracownika bez wypowiedzenia
E-mail adresata:
Temat wiadomości:
Polecany wątek na forum Wieszjak.pl!
Treść wiadomości:

* do wiadomości automatycznie zostanie dołączony adres url wątku
Śledzony temat:
Pisma procesowe w prawie pracy
Wybierz metodę powiadomienia o nowych komentarzach w tym wątku:
~gość
31.175.*.*

13:50 24-10-2011
Dzień dobry
W danej firmie pracuję od 2007 roku, najpierw miałam umowę na okres próbny, później przedłużono mi umowę na 3 lata i teraz tą ostatnią na dwa lata(zawarta w marcu tego roku), umowa kończy się ostatniego kwietnia 2013.W tym czasie miałam kilka porozumień odnośnie zmian warunków umowy... W kwietniu tego roku okazało się ze jestem w ciąży, ze względu na system pracy(delegacje) poszłam na zwolnienie lekarskie, niestety w 10 t.c. okazało się że ciąża jest martwa i konieczny był zabieg.Ze względu na zły stan psychiczny poszłam na dalsze zwolnienie lekarskie od psychiatry( zwolnienia były w ciągu)
Przez moją nieuwagę późno został złożony wniosek do ZUS-u i po 182 dniach zwolnienia(łącznie od gin. i psychiatry) dostarczyłam kolejne zwolnienie do zakładu pracy od lekarza rodzinnego na kolejny miesiąc. Czekam na wezwanie ZUS-u na komisję, jednak w tym czasie pracodawca powiedział mi że skończył mi się okres zasiłku chorobowego i wręczył mi rozwiązanie umowy bez wypowiedzenia(choć przysługiwało mi 2 tyg. okres wypowiedzenia) czy miał takie prawo? Czy jeżeli okaże się w połowie miesiąca ze jestem w ciąży pracodawca powinien cofnąć mi rozwiązanie umowy, czy zostaję w takiej sytuacji bez niczego? Bardzo proszę o odpowiedź.
 zgłoś do moderacji zgłoś naruszenie regulaminu
odpowiedz

linki
reklamowe

1
Przejdź do strony:

Społeczność »

Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
dukeaeccGarionnieruchomosci_wawmfilipinka
dukeaeccGarionnieruchomosci_wawmfilipinka
Dołącz do naszego grona