1
Przejdź do strony:
» allegro-spór transakcyjny
E-mail adresata:
Temat wiadomości:
Polecany wątek na forum Wieszjak.pl!
Treść wiadomości:

* do wiadomości automatycznie zostanie dołączony adres url wątku
Śledzony temat:
Prawo cywilne
Wybierz metodę powiadomienia o nowych komentarzach w tym wątku:
~gość
46.204.*.*

21:11 29-10-2011
prosze o pomoc, miesiąc temu sprzedałam na allegro koszulkę działo sie to w weekend, allegro było przeciażone, przez pomyłke, 2 krotnie wystawiłem koszulke, w ciagu 30 minut (nieświadomie oczywiscie). została zakupiona przez dwie osoby, za kwotę 19,99. jeden sprzedawca ostąpił od umowy, drugi pisał do mnie i odgrażał sie iż doniesie na mnie do allegro itd,urzędu skarbowego. dla swietego spokoju chciałem wysłac mu koszulkę,wsadziłem do prali i uległa zniszczeniu. ( nie pobrałem od niego zadnej gotówki). wytoczył mi spór transakcyjny, odpowiedziałem na niego mailem, i przedstawiłem sytuację.Pan znów pisął z pogróżkami i dołoży wszelkich starań bym poniósł konsekwencje. prosze pomóżcie, jak dalej moze potoczyc się bieg sprawy, pozdrawiam
 zgłoś do moderacji zgłoś naruszenie regulaminu
odpowiedz
~Zele
89.228.*.*

15:12 30-01-2012
Dobrze Ci zrobił, powinieneś iść za to siedzieć do więzienia, takich oszustów i krętaczy jak Ty jest więcej!
odpowiedz

linki
reklamowe

15:43 03-02-2012
Jeśli wystawiony towar uległ zniszczeniu, można od umowy odstąpić.
Podobnie, gdy nastąpiła pomyłka przy wystawianiu aukcji (np. co do ilości i/lub ceny).

Proszę napisać, że jeśli tak bardzo zależy mu na tej koszulce niezależnie od jej stanu, to zostanie mu wysłana ta zniszczona.

A tak przy okazji, karę może ponieść ten, kto bezpodstawnie kogoś nazywa oszustem...
---------------------
Krzysztof
--------------------------------
Na prywatne wiadomości odpowiadam tylko w sprawach ściśle prywatnych (i z dużym opóźnieniem)
Gdy chodzi o pieniądze, nie ufaj moim radom - sprawdź jeszcze 3 razy
odpowiedz

linki
reklamowe

1
Przejdź do strony:

Społeczność »

Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
dukeaeccGarionnieruchomosci_wawmfilipinka
dukeaeccGarionnieruchomosci_wawmfilipinka
Dołącz do naszego grona