1
Przejdź do strony:
» Przemoc w szkole
E-mail adresata:
Temat wiadomości:
Polecany wątek na forum Wieszjak.pl!
Treść wiadomości:

* do wiadomości automatycznie zostanie dołączony adres url wątku
Śledzony temat:
Wymiar sprawiedliwości
Wybierz metodę powiadomienia o nowych komentarzach w tym wątku:
~Gośc
95.40.*.*

14:33 03-02-2010
Witam szukam pomocy ww wymienionej sprawie broniłam praw chorego dziecka w szkole przed przemocą przez rowiesnikow jak i nauczyciela:; jednak dziEcko zostało oskarżone o kłamstwa;pogorszył sie stan zdrowia dziecka wymaga leczenia specjalistycznego: teraz jestem oskarżona o pomówienie ;;;;czy ktoś mogły mi pomoc???????????????????TO PRAWDZIWA WALKA Z WIATRAKAMI`!!!!!BŁAGAM NIECH MI KTOŚ POMOŻE"''brak mi już sił!!!!!!!
 zgłoś do moderacji zgłoś naruszenie regulaminu
odpowiedz
~bob
192.168.*.*

10:06 04-02-2010
a co na nauczyciele??
odpowiedz

linki
reklamowe

~Gość
95.41.*.*

15:41 05-02-2010
Nauczyciele?? Drogę wydeptałam do szkoły bez żadnego rezultatu.To mala wiejska szkoła gdzie panują układy i układziki.Zrobiłam chyba już wszstko włacznie ze skargą w kuratorium.Wyszli z tego obronną ręką w efekcie dziecko jest teaz leczone psychiatrycznie a ja mam sprawę w sądzie z powódzctwa nauczycielki która była sprawcą tej przemocy i znęcania się psychicznego!!!!!!!!!!!!!!!!!! mam ją przeprosić pisemnie.Pytam dla czego?? po to tylko zeby mogła znowu pojeżdzic sobie po następnym dziecku.....czasem brakuje mi sił,mam pelna dokumentacje zdrowia dziecka oraz jego leczenia ale sprawa jest tak delikatna i wrazliwa że sama nie dam rady się bronić.Nie stać mnie na adwokata więc staram się o obrońce z urzędu. Może ktoś miał do czynienia z podobną sprawą i mógł mi udzielić pewnych wskazówek???????ńie poddaje się chociaż nie ukrywam że jest mi ciężko;;;;
odpowiedz
~bob
192.168.*.*

16:11 05-02-2010
Obrońca z urzędu jest konieczny, bo sprawa nie jest łatwa, radziłbym zasięgnięcie opinii prawnika-są takie centa "niebieska Linia" :
tel. (0-22) 668-70-00, dyżur prawny w ramach poradni odbywa się we wtorki i piątki w godz.: 18.00 - 22.00.

próbować wszystkimi możliwymi drogami-np. wniosek do Rzecznika Praw Obywatelskich i grunt nie poddawać się.
odpowiedz
~Gość
95.40.*.*

18:56 05-02-2010
Bardzo dziękuje za pomoc;;na pewno tak łatwo się nie poddam.kazdą wskazówkę wykorzystam najlepiej jak potrafię.....
odpowiedz
~gosc
79.162.*.*

11:11 09-02-2010
moze nie doradze prawnie ale moze spróbój pomocy w telewizji? nagłosnienie sparwy czesto konczy "układy, układziki" ....jest tylko ryzyko ze rozgłos zagrozi tez dziecku a przeciez o jego dobro chodzi
Powodzenia
odpowiedz
~Gość
95.41.*.*

10:23 16-02-2010
Tak dobro dziecka jest najważniejsze i tylko o to mi chodzi mam na uwadze media i mysle że nie będę musiała z nich skorzystać jednakże zrobie to jezeli nie znajdę zrozumienia i uczciwego procesu w tej sprawie.Szkoła w tej sprawie wykazała się dużymi zanidbaniami i chociaz juz teraz podchodza troche inaczej do mojego dziecka za to pani "pedagog"jeżdzi sobie po nastepnym dziecku.Ubolewam tylko nad tym że inni rodzice na to przyzwlają.Szkolę mozna zawsze zmienić tylko dla czego???? jest wiele takich :"pedagogów"i to ich trzeba eliminować,,pozdrawim.
odpowiedz

linki
reklamowe

~gość
89.75.*.*

11:28 11-04-2010
Bardzo Cię wspieram, rozwiązywałam podobną sprawę. Niestety nie mam dobrych wiadomości. Rzecznik Praw Dziecka skontaktuje się z Kuratorium, kurator pojedzie do szkoły. jedyne co uzyskasz to program naprawczy na terenie tej placówki. Nawet jeśli zgromadzisz dowody ( zależy jak mocną pozycje ma dyrektor w społecznmości ,w której mieszkasz) zostaną one potraktowane z pobłażaniem . Nauczyciele to srodowisko zwarte, ponad prawem. Jeśli zwrócisz sie do Rzecznika Praw Obywatelskich , odpisze ,ze nie leży to w jego kompetencjach. Jedyne co możesz - to załóż sprawę cywilną. Poproś aby z dzieciakami rozmawiał psycholog ,ale nie z miejscowości w której jest szkoła. Dzieciaki I TAK będą się bać mówić . Nagłośnij sprawę w mediach - KONIECZNIE. Twoje dziecko poczuje ,ze ktoś go wspiera i może to będzie także punkt zwrotny w leczeniu. W skutek moich działań szkoła napisała program naprawczy. Dzisiaj jest to jedna z lepszych szkół. Trzymam kciuki. Mogę tylko dodać ,że dzieciak wyszedł na prostą. Tobie też tego życzę i nie poddawaj się. Sądu sie nie bój. Poszukaj odważnych rodziców, którzy staną obok ciebie. Mocno nie licz na obrońcę z urzędu, skontaktuj sie z prawnikiem lub radca prawnym w CPR o ile dyrektor szkoły nie jest zaprzyjaźniony z wymienionymi osobami. Małe miejscowości mają to do siebie , ze "górka pozstaje w układzie". Powodzenia.
odpowiedz
1
Przejdź do strony:

Społeczność »

Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
dukeaeccGarionnieruchomosci_wawmfilipinka
dukeaeccGarionnieruchomosci_wawmfilipinka
Dołącz do naszego grona