20 marca 2010
Anatola, Klaudii
Znajdujesz się: Wieszjak.pl » Prawo » Forum
|   Strona główna  |   Regulamin forum  |   FAQ  |   Logowanie  |   Rejestracja  | Forum wieszjak.pl  |

Komentarze do artykułu:

Opodatkowanie najmu okazjonalnego .

Od 1 stycznia 2010 r. najem okazjonalny został objęty podatkiem zryczałtowanym w wysokości 8,5%, bez względu na wysokość osiąganych przychodów. Zmieniła się nie tylko wysokość podatku, ale także inne warunki, na których osoba fizyczna może wynająć mieszkanie innej osobie.

Czytaj cały artykuł »

» Opodatkowanie najmu okazjonalnego
~Agnieszka672
87.206.248.*
23:28 04-02-2010  

Kolejne martwe prawo. Ale tak to jest, gdy w imię ułudnej chęci dogodzenia wszystkim chce się li tylko ściągnąć podatki. De facto nie ułatwia się życia nikomu, a i z podatkami może być różnie.
Gdy idę do hotelu, hotelarz nie musi się martwić, czy jestem emerytem, czy nie, czy jestem w ciąży, czy właśnie zajdę, czy jestem pełno- czy niepełnosprawną lub matką samotnie wychowującą dzieci. Rezerwuję pokój na jakiś czas, a jeśli nie płacę, hotelarz mówi mi

~bogna
192.168.32.*
08:59 05-02-2010  

Widac ze nie masz pojecia co oznacza w ogole najem okazjonalny, to nie jest usluga hotelowa, chodzi o prawa i obowiazki osob zalozmy wynajmujacych mieszkanie a nie hoteli.

~Agnieszka672
87.206.248.*
23:01 06-02-2010  

Bogno, chcesz wynająć komuś dorobek swojego życia ryzykując, że go utracisz? Twoja sprawa. Chcesz najmować czyjś majątek i zostać przy okazji upokorzona? Bywają różne dewiacje. Życzę Ci powodzenia w definiowaniu definicji. A życie toczy się dalej...

~pele
85.222.65.*
11:53 14-02-2010  

Droga Agnieszko pojecia nie masz o czym piszesz. Utracic dorobek zycia? Czy Tobie sie w glowie pomieszalo? Spisujesz umowe, jak cos nie pasuje to ja rozwiazujesz z zachowaniem ustalonych w umowie tyerminow i jest po sprawie. NAJEM OKAZJONALNY to nic innego jak najem na przyklad mieszkania. Z tym hotelem to co to miało być? Zalisz sie czy chwalisz?

jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Ekspert wieszjak.pl
Rafał Kaźmierczak
Radca prawny, ekspert w dziedzinie cywilnego postępowania sądowego i egzekucyjnego.