Przejdź do strony:
» Wydłużenie wieku emerytalnego
E-mail adresata:
Temat wiadomości:
Polecany wątek na forum Wieszjak.pl!
Treść wiadomości:

* do wiadomości automatycznie zostanie dołączony adres url wątku
Śledzony temat:
Praca
Wybierz metodę powiadomienia o nowych komentarzach w tym wątku:
~gość
83.23.*.*

20:41 22-11-2011
mój zakład może się rozpaść,a ja po 30-tu latach na zasiłek.I jeszcee emerytura póżniej.Czuję się oszukana
 zgłoś do moderacji zgłoś naruszenie regulaminu
odpowiedz
~gość
192.168.*.*

10:25 23-11-2011
Współczuję Pani, ale to nie jest kwestia oszukania kogoś. To, że państwo nie jest w stanie oszukać ekonomii świadczy przykład Grecji. Jeżeli kraju na coś nie stać to taka jest rzeczywistość. Patrząc na to z perspektywy budżetu domowego też nie damy rady wydać więcej niż zarobimy. Nikt przecież nie będzie co miesiąc szedł do banku po kredyt na extra wydatki.

Prawda jest taka, że jeżeli nie wydłużymy wieku emerytalnego to emerytury będą niskie. Co Pani woli? Wcześniejszą emeryturę ale za to dużo mniejszą, czy dłużej pracować ale mieć większą emeryturę? Bo taka jest alternatywa.
odpowiedz

linki
reklamowe

~mietek
95.48.*.*

10:30 23-11-2011
a co z rencistami pracują i mają staż składkowy 42-43lata
niepełnosprawność umiarkowaną czy oni aby dostać emeryturę muszą pracować do 67lat zeby przeżyć paranoja ?
odpowiedz
~Bożena
87.204.*.*

13:35 23-11-2011
Jestem kobietą,rocznik 1954.Mając 19 lat rozpoczęłam pracę w 1999 bposiadałam już 25 letni staż pracy i prawa nabyte do emerytury.Proszę mi odpowiedzieć dlaczego zabrano nam kobietom wszelkie prawa (01.01.2009roku) dokładając 5 lat przymusowej pracy.Dlaczego potraktowano mnie gorzej niż kobietę z rocznika 1953,której do emerytury wystarczyło 30 lat pracy.Teraz znów nam się dokłada, to jest zbrodnia.Wiem,że najchętniej tej eemerytury wogóle by nam nie dano.To jest zbrodnia.
odpowiedz
~gość
85.198.*.*

13:46 23-11-2011
A największego pecha miały te kobiety, które urodziły się 31.12.1953r. ale rozdzice postanowili, że lepiej będzie wyglądać data urodzenia 01.01.1954r.
O zgrrooozo;(
odpowiedz
~seba
10.8.*.*

14:42 23-11-2011
i bardzo dobrze! dalej głosujcie na tych jbnch komunistów. Na co jeszcze się zgodzicie? Najwyższa pora zmądrzeć...
odpowiedz
~Bożena
87.204.*.*

14:48 23-11-2011
Nigdy nie głosowałam na p.o. i dlatego będę moim wnukom mogła spojrzeć w twarz i powiedzieć "Wasza babcia nie zgotowała Wam takiego losu".
odpowiedz

linki
reklamowe

~Zenia
87.204.*.*

14:51 23-11-2011
Rząd Tuska i kolejne poprzednie rządy wygoniły młodych ludzi z tego kraju nie dając im pracy i godnych warunków życia, więc do kogo mają pretensję, że nie ma komu pracować na emerytów.
odpowiedz
~tadeusz542
83.27.*.*

15:29 23-11-2011
Panie gościu - w przypadku mężczyzn te dwa dodatkowe lata pracy dadzą im grosze do emerytury a w przypadku kobiet siedem lat dodatkowej harówy da im kilkaset złotych więcej w sytuacji kiedy życia niestety ubędzie.
Proponowałbym wziąść pod uwagę ,że życie ludzkie to nie matrix i żyjemy jedynie raz.
Jeśli długoś życia według przewidywań GUS wyniesie 74,4 dla mężczyzn natomiast 85 dla kobiet to oznacza ,że tylko ta część mężczyzn której uda się nie umrzeć do 67 roku życia będzie teoretycznie pobierała swoje emerytury przez około siedem i pół roku a przecież składki w wysokości połowy wypłaty płacili co najmniej 35 lat sytuacja kobiet nie bedzie wiele lepsza bo przewidują dla nich 18 lat życia na emeryturze.
Prawda jest niestety taka ,że Rząd okradł - co twierdzę z pełnym przeświadczeniem Fundusz Rezerwy Demograficznej i jeśli go nie zapełni podnosząc teraz wiek do 67 to będzie chciał podnieść wiek do 70 albo nawet do 72 lat a wszystko tylko dlatego ,żeby jak najwięcej osób zmarło zanim trzeba im będzie płacić to co przecież odłożyli sobie w ZUS.
Wiem ,że ZUS działa na innych zasadach niż bank no ale fakt jest faktem.
Rząd po prostu ukradł pieniądze obywateli i teraz usiłuje zrzucić z siebie
prawny obowiązek związany z ich ubezpieczaniem .
odpowiedz
~Monika
unknown.*.*

16:03 23-11-2011
To chory pomysł-szkoda, że dopiero teraz i to cwaniaczki robią to dla wyżu demograficznego. Jak zwykle obudzili się z ręką w nocniku...
odpowiedz
Przejdź do strony:

Społeczność »

Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
dukeaeccnieruchomosci_wawkw02Inaf789
dukeaeccnieruchomosci_wawkw02Inaf789
Dołącz do naszego grona