1
Przejdź do strony:
» Wzór odwołania do ubezpieczyciela.POMOCY!!!!!!
E-mail adresata:
Temat wiadomości:
Polecany wątek na forum Wieszjak.pl!
Treść wiadomości:

* do wiadomości automatycznie zostanie dołączony adres url wątku
Śledzony temat:
Pisma procesowe w prawie cywilnym
Wybierz metodę powiadomienia o nowych komentarzach w tym wątku:

18:51 29-11-2011
Witam wszystkich forumowiczów. Mam problem z ubezpieczycielem. Dostałem odmowę wypłaty świadczenia z tytułu uszczerbku na zdrowiu za skręcone kolano( miałem uszkodzona łąkotkę której cześć dosyć dużą mi wycięto oraz chondromalacje II i III stopnia). Ubezpieczyciel to ***. Podjęto decyzje na podstawie wysłanych papierów oraz opinii konsultanta medycznego tak wiec komisje miałem zaocznie. Dokumenty to
-karta leczenia szpitalnego
-historia choroby
-dokumenty od lekarza który pierwszy mnie przyjął
-oraz informacja ode mnie gdzie i kiedy oraz w jakiej sytuacji zdarzył się wypadek gdyż było to na zwykłym boisku
Nie wiem jak napisać odwołanie od tej decyzji z zadaniem komisji lekarskiej na miejscu a nie zaocznej.

Zacytuje teraz wyjasnienie axy: Z przedstawionej dokumentacji wynika,że skutki doznanego przez Pana urazu stawu kolanowego nie maja cech trwałego uszczerbku na zdrowiu i nie mogą być podstawą do wypłaty świadczenia z tytułu umowy gdyż nie wynikają z wystąpienia nieszczęśliwego wypadku a zaostrzenia się stanu chorobowego(stan zapalny,obrzęk,wysiek).
Dodali tez że:Po analizie zgromadzonej dokumentacji, a zwłaszcza dokumentacji medycznej, jak również w oparciu o opinie lekarza Konsultanta medycznego podjęto decyzje o odmowie wypłaty świadczenia z uwagi na fakt iż nie było zdarzenia odpowiadającego definicji nieszczęśliwego wypadku w rozumieniu Ogólnych warunków grupowego ubezpieczenia dodatkowego na wypadek uszczerbku na zdrowiu w następstwie nieszczęśliwego wypadku Indeks GUU/07/11/01 (wg tego: nieszczęśliwy wypadek to zdarzenie przypadkowe,nagłe wywołane wyłącznie przyczyna zewnętrzną,niezależnie od woli ani stanu zdrowia ubezpieczonego.

Dodam że nigdy nie miałem problemów z kolanem. Było zdrowe. Może uważają tak gdyż urazu doznałem w lipcu po kopnięciu piłki i wyprostowaniu skręconej nogi.Przedstawię jak to było:
W poniedziałek pojechałem do lekarza rodzinnego i dostałem skierowanie na rtg i do chirurga. Pojechałem do chirurga ze spuchniętym jeszcze lekko kolanem we wtorek gdyż dopiero wtedy się dostałem(uraz był w sobotę). Chirurg stwierdził ze to najprawdopodobniej uszkodzenie łąkotki. Nakazał mi ćwiczenia na wzmocnienie mięśni w nodze. Ćwiczyłem. W tym czasie zarejestrowałem się do ortopedy. Po niecałym miesiącu wyczekiwania na wizytę pojechałem do specjalisty(tylko z nazwy) który stwierdził po badaniach ze nic nie wymagam tylko chciał mnie skierować na jakieś lampy. po tygodniu w pracy kolano mi przeskoczyło zblokowało się i spuchło. Pojechałem znowu do chirurga bo najłatwiej się było dostać. Dostałem L4 nakazał mi dalej ćwiczenia i przypisał jakiś lek na opuchliznę. Po kilku dniach opuchlizna zeszła o mogłem dalej ruszać kolanem. Wkurzyłem się na naszą służbę wie pojechałem prywatnie do ortopedy który po badaniach i tym co powiedziałem stwierdził uszkodzenie łąkotki i dał mi skierowanie na artroskopie(jak człowiek zapłaci to od razu inaczej). Czekałem na nią bodajże 4 tygodnie czy jakoś tak. Tak wiec od urazu do zabiegu czekałem 3 miesiące.

Dodam jeszcze to, że leczyłem się dalej prywatnie. Z ciekawości spytałem się ortopedy czy mój uraz jest wyniku jednorazowego wypadku czy sumowania się małych urazów(kilka razy za małego upadałem na to kolano dosyć boleśnie) ten odpowiedział mi że to może być tylko wyniku jednorazowego urazu. Tak wie się pytam jakim cudem *** stwierdziła ze to było w wyniku zaostrzenia się stanu chorobowego.
Dlatego proszę was drodzy forumowicze o pomoc w napisaniu odwołania od tej decyzji z zadaniem komisji lekarskiej, co mam tam napisać itp. Może ktoś miał podobne przygody z axą i nie tylko. Z GÓRY DZIĘKUJE ZA UDZIELONĄ POMOC.
 zgłoś do moderacji zgłoś naruszenie regulaminu
odpowiedz

20:02 29-11-2011
Ubezpieczyciel to Aksa (muszę pisać przez ks bo z x są gwiazdki).

---
Ostatnio edytowany: 20:05 29-11-2011
 zgłoś do moderacji zgłoś naruszenie regulaminu
odpowiedz

linki
reklamowe

1
Przejdź do strony:

Społeczność »

Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
dukeaeccnieruchomosci_wawkw02Inaf789
dukeaeccnieruchomosci_wawkw02Inaf789