1
Przejdź do strony:
» Zostałem uniewinniony ale nadal nie ma sprawcy kolizji
E-mail adresata:
Temat wiadomości:
Polecany wątek na forum Wieszjak.pl!
Treść wiadomości:

* do wiadomości automatycznie zostanie dołączony adres url wątku
Śledzony temat:
Wykroczenia i prawo drogowe
Wybierz metodę powiadomienia o nowych komentarzach w tym wątku:
~Karol
79.185.*.*

18:45 05-12-2011
Witam
Mam problem i nie wiem gdzie i jaki wniosek mam złożyć aby ustalić sprawce kolizji aby uzyskac odszkodowanie za zniszczone auto.
W zeszlym roku w wyniku kolizji której byłem uczestnikim uszkodzono mi auto. Policja która przyjechała na wezwanie mnie chciała ukarac mandatem z art 86 par 1 za spowodowanie kolizji, mandatu nie przyjolem a sprawe w sadzie wygrałem i zostałem uniewinniony. Drugi uzestnik przyjoł mandat z art 92 par 1 za przekroczenie podwojnej lini ciągłej. Teraz wyglada to tak że skoro drugi uczestnik nie został ukarany mandatem z art 86par1 to nie jest winny za kolizja a ja jestem niewinny. Policja nie potrafi nic ustalic na wniosek o ustalenie bądz wskazanie sprawcy. Do jakiego sądu mam złożyć wniosek aby ukarali tego drugiego uczestnika za ta kolizja tak abym uzyskał odszkodowanie?
 zgłoś do moderacji zgłoś naruszenie regulaminu
odpowiedz

20:12 05-12-2011
~Karol napisal(a): Do jakiego sądu mam złożyć wniosek aby ukarali tego drugiego uczestnika za ta kolizja tak abym uzyskał odszkodowanie?

Nie do sądu. Złóż formalne zawiadomienie o popełnionym wykroczeniu tj. spowodowaniu kolizji drogowej. Napisz to, wzór znajdziesz w necie i wyślij do właściwej jednostki policji.
---------------------
www.detektyw-expert.pl

POMOGŁEM ? PROSZĘ KLIKNĄĆ NA "POMÓGŁ".
odpowiedz

linki
reklamowe

~kawa
83.0.*.*

12:03 02-02-2012
Mam podobną sprawę. Po ekspertyzie biegłego analizujacego zapis z przypadkowego monitoringu, którego nie uwzględniła policja w postępowaniu, uzyskałem wyrok uniewinniajacy. Postępowanie sądowe trwało ponad rok. Od policji po moim wystapieniu otrzymałem pismo, że nastapiło przedawnienie karalności czynu art.17 par.1 pkt 6 KPK i nie jest mozliwe wystapienie z wnioskiem o ukaranie do Sądu Rejonowego przeciwko sprawcy.
Skierowano mnie ma drogę cywilno prawną.
odpowiedz

linki
reklamowe

1
Przejdź do strony:

Społeczność »

Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
dukeaeccnieruchomosci_wawkw02Inaf789
dukeaeccnieruchomosci_wawkw02Inaf789
Dołącz do naszego grona