Przejdź do strony:
» odszkodowanie w UK
E-mail adresata:
Temat wiadomości:
Polecany wątek na forum Wieszjak.pl!
Treść wiadomości:

* do wiadomości automatycznie zostanie dołączony adres url wątku
Śledzony temat:
Prawo europejskie i międzynarodowe
Wybierz metodę powiadomienia o nowych komentarzach w tym wątku:

14:23 14-12-2011
czy ktoś się orientuje jak to jest z odszkodowaniami w UK? miałam wypadek podczas pracy w wyniku którego rozcięłam sobie rękę i musiałam pojechać do szpitala na zszywanie. czytałam wiele o firmach, które bezpłatnie zajmują się odzyskiwaniem odszkodowań, czy ktoś coś wie na ten temat? jak to wygląda od strony prawnej oraz czy warto występować w sądzie przeciwko pracodawcy?
 zgłoś do moderacji zgłoś naruszenie regulaminu
odpowiedz
~gość
85.192.*.*

21:13 14-12-2011
a spowodowalo ci to uszczerbek na zdrowiu?.Spelnialas warunki bhp wymagane przy wykonywanej pracy ,mialas obuwie ochronne,rekawice itd wymagane przez pracodawce ? podejzewam ze opieka lekarska zostala sfinasowana przez ubezpieczenie z pracy i jak wypadek nie pozostawia skutkow ubocznych i jak nie podelga ryzykowi zawodowemu tzn jak nie jest objete przepisami odpowiednimi to nie bedziesz miala czegos takiego jak odszkodawanie .To sa bardzo zawile sprawy za granica .Najlepiej udzieli ci odpowiedzi twoj lekarz zawodowy a takiego powinnas miec i jemu postaw moze pytanie .
odpowiedz

linki
reklamowe

12:10 15-12-2011
mialam rekawice, obuwie ochronne i okulary ochronne, takze ogolnie jesli o to chodzi, to wszystko bylo okej. problem byl taki, ze maszyna przy tasmie sie zepsula i zerwalo sie jedno mocowanie, ktore spadlo mi na reke i ja rozcielo. teraz w sumie nie moge pracowac dopoki reka sie "nie zagoi", lekarz mowi, ze to bedzie okolo miesiaca i potem dopiero bedzie mozna ocenic, czy jest wszystko okej i reka jest sprawna. w sumie zadzwonilam do firmy sos bphc, bo znajomy mi powiedzial, ze oni udzielaja bezplatnych porad prawnych no i powiedzieli, ze moge sie ubiegac o odszkodowanie. kwestia tego, czy chce pozywac wlasnego pracodawce? co o tym sadzisz? czy pozywac i szukac innej pracy czy raczej zostawic? w zasadzie to moja pierwsza praca w UK, pracuje tu juz 2 lata no i nie wiem co robic...
odpowiedz
~rigardi
173.234.*.*

12:58 16-12-2011
z tego co wiem, to oni tez powinni ci doradzic, co bedzie najlepsze w twojej sytuacji. czy oplaca ci sie pozywac pracodawce i co mozesz uzyskac.
odpowiedz
~gość
85.192.*.*

22:03 16-12-2011
ja to widze tak ==> pracowalas legalnie wiec jestes na chorobowym ,jestes ubezpieczona zglosilas to jako wypadek w pracy wedlug zasad panujacych tam wiec pytaj lekarza zakladowego co dalej .Jak po jakims czasie sie okaze ze masz jakies uszerbek na zdrowiu ze reka nie dochodzi do formy to oczywiscie ze domagac sie nalezy odszkodowania, ale to wszystko musisz robic wedlug panujacych tam przepisow .
odpowiedz

14:24 27-12-2011
dziękuje za porady! skontaktowalam sie z ta firma sos bphc i oni powiedzieli, ze sprawa jest dosc oczywista i doradzili jednak walczyc o swoje wiec teraz trzymajcie kciuki
odpowiedz
~roman
173.208.*.*

10:34 02-01-2012
misonka napisal(a): dziękuje za porady! skontaktowalam sie z ta firma sos bphc i oni powiedzieli, ze sprawa jest dosc oczywista i doradzili jednak walczyc o swoje wiec teraz trzymajcie kciuki

jak zareagował pracodawca? jakie dokumenty potrzebne?
odpowiedz

linki
reklamowe

10:45 09-01-2012
dokumenty na razie zbieram a ogolnie pracodawca zareagowal dobrze. w sumie i tak moje odszkodowanie pojdzie z tego ubezpieczalni
odpowiedz

09:21 13-01-2012
misonka napisal(a): dokumenty na razie zbieram a ogolnie pracodawca zareagowal dobrze. w sumie i tak moje odszkodowanie pojdzie z tego ubezpieczalni

no właśnie, bardzo dobrze, że zdecydowałaś się walczyć o odszkodowanie bo tak naprawdę pracodawcy to nie zaboli finansowo, bo praktycznie wszystko idzie mu z ubezpieczenia. a co do tej firmy sos bphc to słyszałam, że są okej, to zdaje się polska firma, która ma duże doświadczenie w takich sprawach.
trzymam kciuki, żeby ci się wszystko udało!
odpowiedz
~gość
85.192.*.*

18:20 16-01-2012
oczywiscie ze pracodawca nie placi z wlasnej kieszeni odszkodowan, ale nie trzeba myslec ze to go nie zaboli, gdyz jak jest duzo wypadkow i dlugoterminowych to niestety skladki mu sie podwyzszaja i wtedy go to kosztuje, ale mniejsza z tym co sie nalezy to trzeba egzekwowac :)
Pracodawcy nie lubia chorobliwych pracownikow
odpowiedz
Przejdź do strony:

Społeczność »

Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
dukeaeccnieruchomosci_wawkw02Inaf789
dukeaeccnieruchomosci_wawkw02Inaf789
Dołącz do naszego grona