| » Ile razy zdawaliście na prawko |
| Garion |
|
||
|
Udało mi się... po 6 próbach i kursie doszkalającym w końcu mam prawko B i ruszam na drogi ;) Komuś udało się za pierwszym razem, czy takie osoby znaleźć można jak dziewicę w liceum, czy innego jednorożca ;P ?
|
||
|
|||
| Sebastian Górski |
|
||
|
Praktyka za pierwszym razem, za to mała ciekawostka: pierwszą teorię uwaliłem i było drugie podejście... :-)
|
||
|
|||
| Jarzyna |
|
||
|
U nas w Szczecinie też nie jest łatwo, chyba, że zna się szefa wszystkich szefów ;)
|
||
|
|||
| Zorrro |
|
||
|
Ja za trzecim razem. O ile za pierwszymi 2 razami poszło mi dobrze, to za tym trzecim sam bym oblał takiego kierowcę...
|
||
|
|||
| Anna Śmigulska |
|
||
|
Na kursie poznałam człowieka, który zdawał już 11 raz. Szacunek za wytrwałość.
|
||
|
|||
| Anita |
|
||
|
Zdałam za drugim, za pierwszym wyjechałam po manewrach na miasto, wydawało mi się, że bezbłędnie jechałam, ale po przyjeździe na plac pan wręczył mi kwit. Uzasadnienie: niechlujne skręcanie w lewo. Za drugim było podobnie, ale już bez kwitu.
|
||
|
|||
| Xapax |
|
||
|
|
Zdałem za 5 razem - gdy zdawałem mniej więcej taka była średnia.
|
||
|
|||
| nikowik |
|
||
|
|
w kielcach jest obecnie nie zawesoło,w przyszłym tygodmiu zdaje ósmy raz,katastrofa,,,, nie poddaje sie tylko dlatego, iż moi instruktorzy twierdza za jestem dobrym kierowca,,,,,,,
|
||
|
|||
| aniaw |
|
||
|
|
Teoretyczny zdałam za pierwszym razem,w tamtym tygodniu miałam drugie podejście do egzaminu praktycznego (Na Reno Clio)Pierwszy raz poległam na wymuszeniu nie zobaczyłam autka bo zasłaniał bus.Tym razem już na samym początku,na łuku,przy wracaniu wyjechałam za linie.Może ktoś podpowie przy której tyczce powinno się skręcac?Z góry dziekuje.
|
||
|
|||
| nikowik |
|
||
|
|
przwspaceruj sie przed rozpoczęciem jazdy po łuku i dokładnie przyjrzyj pachołkom,podczas cofania wykonaj jeden niepełny skręt jak tylko lusterko minie pierwsza tyczke,,,zdawałam juz pare razy ale tak wykonanie manewru na placu mnie niezawiodło....wazne popros egzaminatora o ten spacer po łuku.....to nie jest śmieszne,,,tylko skuteczne,,,napewno niezaszkodzi
|
||
|
|||
| driver20 |
|
||
|
|
ja znam dwa sposoby na jazde po placu;)sa to sprawdzone sposoby ale zalezy ktory chcesz bo jeden jest na spokojnie ze tak powiem a drugi troche dynamiczniejszy:)
|
||
|
|||
| aniaw |
|
||
|
|
To zdradź te dwa,na pewno któryś zadziała:}Z góry dziękuje:))
|
||
|
|||
| driver20 |
|
||
|
|
pierwszy to taki sposob ze zaczynasz krecic kierownica tak na prawie pelny jeden obrot kierownica jak pierwsza tyczka mija Cie tzn linie w ktorej sie znajdziesz z nia jak siedzisz.Kiedy minie Cie to krecisz.A drugi sposob ktory uwazam za lepszy i ktory zastosowaem na egzaminie to sposob na 3/4.Czyli kiedy zobaczysz w tylniej bocznej szybie druga tyczke to zrob skret na 3/4 obrotu kierownica.Czyli w grande punto wyglada to na to ze jedno ze srodkowych ramieni kierownicy a dokladniej lewe znajduje sie skierowane w dol.i pozniej kiedy zobaczysz tyczke wewnetrzna to juz zobaczysz czy nalezy bardziej dokrecic czy moze mniej.W zaleznosci od ustawienia auta po przejechaniu przodem.Naluku mozesz sie posilkowac lusterkiem takze patrz co chwile do wewnetrznego lusterka i bedziesz widziec czy dobrze jedziesz na luku.;)
|
||
|
|||
|
~mała 80.213.164.* |
|
||
|
|
Dziewczyno zmien miasto znam jedno nie znam tam nazw ulic gdzie jest Gdańska dalej nie wiem. Tam jest super instruktor. Jest w stanie nauczyc Ciebie w Ciągu 5 lekcji bieże tylko 45zł za godzinę.
|
||
|
|||
Kancelarie prawne
- » Gdańsk: Nowosielski, Gotkowicz i Partnerzy Adwokaci i Radcy Prawni
- » Żory: Kancelaria Adwokacka Błażyca & Drzazga s.c.
- » Jarocin: Kancelaria Radców Prawnych "Legista" s.c. Małgorzata Martuzalska, Małgorzata Sikorska
- » Białystok: Kancelaria Radcy Prawnego Eugenia Jabłokow
- » Żukowo: Kancelaria adwokata i radcy prawnego Dorota Mączewska-Ptak
|
|
Paweł Walenciak
Prawnik, specjalista z zakresu prawa cywilnego i administracyjnego |