21 marca 2010
Benedykta, Lubomira
Znajdujesz się: Wieszjak.pl » Prawo » Forum
|   Strona główna  |   Regulamin forum  |   FAQ  |   Logowanie  |   Rejestracja  | Forum wieszjak.pl  |

» Ile razy zdawaliście na prawko
Garion
11:03 06-02-2009  

Udało mi się... po 6 próbach i kursie doszkalającym w końcu mam prawko B i ruszam na drogi ;) Komuś udało się za pierwszym razem, czy takie osoby znaleźć można jak dziewicę w liceum, czy innego jednorożca ;P ?

Sebastian Górski
15:50 09-02-2009  

Praktyka za pierwszym razem, za to mała ciekawostka: pierwszą teorię uwaliłem i było drugie podejście... :-)

Jarzyna
15:53 09-02-2009  

U nas w Szczecinie też nie jest łatwo, chyba, że zna się szefa wszystkich szefów ;)

Zorrro
15:55 09-02-2009  

Ja za trzecim razem. O ile za pierwszymi 2 razami poszło mi dobrze, to za tym trzecim sam bym oblał takiego kierowcę...

Anna Śmigulska
15:55 09-02-2009  

Na kursie poznałam człowieka, który zdawał już 11 raz. Szacunek za wytrwałość.

Anita
15:57 09-02-2009  

Zdałam za drugim, za pierwszym wyjechałam po manewrach na miasto, wydawało mi się, że bezbłędnie jechałam, ale po przyjeździe na plac pan wręczył mi kwit. Uzasadnienie: niechlujne skręcanie w lewo. Za drugim było podobnie, ale już bez kwitu.

Xapax
09:46 11-02-2009  

Zdałem za 5 razem - gdy zdawałem mniej więcej taka była średnia.

nikowik
11:01 12-02-2009  

w kielcach jest obecnie nie zawesoło,w przyszłym tygodmiu zdaje ósmy raz,katastrofa,,,, nie poddaje sie tylko dlatego, iż moi instruktorzy twierdza za jestem dobrym kierowca,,,,,,,

aniaw
13:32 12-02-2009  

Teoretyczny zdałam za pierwszym razem,w tamtym tygodniu miałam drugie podejście do egzaminu praktycznego (Na Reno Clio)Pierwszy raz poległam na wymuszeniu nie zobaczyłam autka bo zasłaniał bus.Tym razem już na samym początku,na łuku,przy wracaniu wyjechałam za linie.Może ktoś podpowie przy której tyczce powinno się skręcac?Z góry dziekuje.

nikowik
14:27 12-02-2009  

przwspaceruj sie przed rozpoczęciem jazdy po łuku i dokładnie przyjrzyj pachołkom,podczas cofania wykonaj jeden niepełny skręt jak tylko lusterko minie pierwsza tyczke,,,zdawałam juz pare razy ale tak wykonanie manewru na placu mnie niezawiodło....wazne popros egzaminatora o ten spacer po łuku.....to nie jest śmieszne,,,tylko skuteczne,,,napewno niezaszkodzi

driver20
16:23 19-02-2009  

ja znam dwa sposoby na jazde po placu;)sa to sprawdzone sposoby ale zalezy ktory chcesz bo jeden jest na spokojnie ze tak powiem a drugi troche dynamiczniejszy:)

aniaw
21:33 21-02-2009  

To zdradź te dwa,na pewno któryś zadziała:}Z góry dziękuje:))

driver20
16:44 22-02-2009  

pierwszy to taki sposob ze zaczynasz krecic kierownica tak na prawie pelny jeden obrot kierownica jak pierwsza tyczka mija Cie tzn linie w ktorej sie znajdziesz z nia jak siedzisz.Kiedy minie Cie to krecisz.A drugi sposob ktory uwazam za lepszy i ktory zastosowaem na egzaminie to sposob na 3/4.Czyli kiedy zobaczysz w tylniej bocznej szybie druga tyczke to zrob skret na 3/4 obrotu kierownica.Czyli w grande punto wyglada to na to ze jedno ze srodkowych ramieni kierownicy a dokladniej lewe znajduje sie skierowane w dol.i pozniej kiedy zobaczysz tyczke wewnetrzna to juz zobaczysz czy nalezy bardziej dokrecic czy moze mniej.W zaleznosci od ustawienia auta po przejechaniu przodem.Naluku mozesz sie posilkowac lusterkiem takze patrz co chwile do wewnetrznego lusterka i bedziesz widziec czy dobrze jedziesz na luku.;)

~gość
80.213.164.*
10:56 24-02-2009  

Wiecie to jest chore próbowałam 2 razy w PORD - Gdańsk dwa razy mnie oblali. Tak na prawde za to że jestem niska i muszę miec ponoszony fotel albo poduszkę.
Więc zmieniłam ośrodek na inne miasto. Tam mnie oblali za pierwszym razem dla zasady - tylko na miescie a nie na placu jak w Gdńsku.
Wię podeszłam jeszcze raz i zdałam. Nie znam tego miasta za dobrze, nie znam nazw ulic a zdałam. Miałam tylko 5 lekcje dokupione.

~mała
80.213.164.*
10:59 24-02-2009  

Dziewczyno zmien miasto znam jedno nie znam tam nazw ulic gdzie jest Gdańska dalej nie wiem. Tam jest super instruktor. Jest w stanie nauczyc Ciebie w Ciągu 5 lekcji bieże tylko 45zł za godzinę.

jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Ekspert wieszjak.pl
Paweł Walenciak
Prawnik, specjalista z zakresu prawa cywilnego i administracyjnego