Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
| dukeaecc | nieruchomosci_waw | kw02 | Inaf789 |

witam. chce podpisać umowę z babcią na to, ze będzie u mnie mieszkać (cos na zasadzie służebności) jednak nie mogę zrobić tego notarialnie bo biorę kredyt hipoteczny na to mieszkanie a żaden bank się na to nie zgodzi. jaki jest koszt takiej umowy u adwokata? | |||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
To ma być umowa odpłatna czy nieodpłatna?
---------------------Pozdrawiam. MW PS Nie odpowiadam na prywatne wiadomości. | ||
linki reklamowe | |
to napisze wszystko od początku co i jak: Kilka lat temu moi dziadkowie przepisali domek na moją ciocię w zamian za służebność.Dziadek zmarł a ciocia wyjechała i babcia została sama.Teraz babcia zaproponowała mnie i mojemu mężowi żebyśmy sie do niej przeprowadzili i kupili od ciotki domek z nią. Z ciotką dogadaliśmy się,że możemy kupić od niej domek za 150 tyś i tu się zaczynają schody bo musimy sprzedać swoje mieszkanie (kupiliśmy za 180 tyś) i z tych pieniędzy opłacić ciotkę i przenieść hipotekę na domek(kredytu nie możemy spłacić bo jest we frankach więc takiej opcji nawet nie przyjmujemy)Dowiadywałam się w banku czy mogę przenieść hipoteke jeżeli babcia tam ma służebność i tu jest problem bo nie można! Babcia jest gotowa zrzec sie służebności zeby tylko z nią zamieszkać(a my wtedy możemy przenieść hipotekę) jednak ja bym wolała,żeby ona miała jakieś potwierdzenie,że będzie tam mieszkała do końca swoich dni(poprostu żeby mogła spać spokojnie).Czy mogę podpisać taką umowe z babcią? Gdzie i jakie będą to koszta? | |||
linki reklamowe | |

| Kalkulatory | Pisma |
| Akty prawne | Tagi |

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISU |