Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
| dukeaecc | nieruchomosci_waw | kw02 | Inaf789 |

~iksleiseic 89.239.*.* |
zabrano mi prawo jazdy na 2 lata 8 lat temu od tamtego czasu nie staralem sie o prawo jazdy czy jak teraz bede sie staral to czy musze zdawac karne czy moge je odebrac | ||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
Witam,
---------------------Pana sytuacja jest taka, że po prostu nie ma Pan prawa jazdy w świetle prawa. Oznacza to, że musi Pan zdawać normalnie jak każda inna osoba, która prawka nie ma. Nie ma możliwości odbioru "starego prawka" z poważaniem, Roland Szymczykiewicz Pomogłem? - kliknij proszę "pomógł".Polecam się - adwokat Roland Szymczykiewicz. Moja strona: www.szymczykiewicz.pl | ||
linki reklamowe | |
~gosc 89.239.*.* |
dziekuje za odp jeszcze jedno czy bede musial zdawac karnie czy juz normalnie | ||
~iksleiseic 89.239.*.* |
czy bede zdawal karne czy normalnie | ||
Witam,
---------------------nie znam takiego pojęcia jak "karne" zdawanie. jest tylko normalne zdawanie - na takich samych zasadach jak wszyscy. z poważaniem, Roland Szymczykiewicz Pomogłem? - kliknij proszę "pomógł".Polecam się - adwokat Roland Szymczykiewicz. Moja strona: www.szymczykiewicz.pl | ||
~iksleiseic 89.239.*.* |
czy musze placic za cale prawo jazdy czy tylko za egzamin | ||
Witam,
---------------------zapłaci Pan na pewno za egzamin. Być może przed przystąpieniem do niego będzie Pan musiał odbyć określoną liczbę jazd po mieście z instruktorem, to są też koszty. sam odbiór prawka w razie zdania egzaminu jest bezpłatny. z poważaniem, Roland Szymczykiewicz Pomogłem? - kliknij proszę "pomógł".Polecam się - adwokat Roland Szymczykiewicz. Moja strona: www.szymczykiewicz.pl | ||
linki reklamowe | |
~Lukasz 83.31.*.* |
Witam moj problem polega na tym iz w tamtym roku wzielem na babcie telefon za jej plecami .... Ona zglosila do Orange ze zadnego telefonu nie brala ... Orange zalozylo sprawe za moja babcie ... Moje pytanie tyczy sie tego iz czy moja babcia moze wycofac sprawe z sadu aby sie nie odbyla ... I co za to moze mi grozic ewentualnie gdy dojdzie do tej rozprawy ... Przyznam sie do winy ... Babcia powiedziala ze powie w sadzie aby mnie nie karali itp ... Bardzo prosze o syzbki odpisanie na moje pytanie ... Z gory dziekuje i Pozdrawiam .... | ||
Witam,
---------------------odpowiedź na Pana pytanie zależy od tego - jaki czyn Panu zarzucają? Jeżeli jest to oszustwo, to niestety zdanie Babci nic nie pomoże poza tym, że jest nadzieja ewentualna uznania sprawy za "mniejszej wagi". W wypadku mniejszej wagi, sprawca podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2. To ważne, bo klasycznie sprawca podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do 8 lat. jeśli jest to inne przestępstwo - proszę napisać,to odpowiem Panu. z poważaniem, Roland Szymczykiewicz Pomogłem? - kliknij proszę "pomógł".Polecam się - adwokat Roland Szymczykiewicz. Moja strona: www.szymczykiewicz.pl | ||
~gość 83.31.*.* |
W dniu 14.05.2010 r . w Grodzisku Mazowieckimposlugujac sie danymi Heleny Najberek oraz podrabiajac podpisy o tresci Helena Najberek dorowadzil firme PTK Centrel Sp.zo.o do niekorzystnego rozporzadzenia mieniem w lacznej kwocie 865 zl w ten sposob . ze wyludzil telefon komorkowy Samsung Avilla oraz uslugi telekomunikacyjne podpisujac umowe nr 15933300134 na swiadczenie uslug telekomunikacyjnych wprowadzajac jednoczesnie w/w firme w blad co do zamiaru wywiazywania sie z waratej umowy t.f. o czyn a art.286&1kk w zb.z art.270&1kk w zw. z art.11&2kk . Na podstawie art. 24& 1 31 32 468 kpk , sprawa podlega rozpoznaniu przez Sad Rejonowy w Grodzisku Mazowieckim . w trybie uproszczonym ... To bylo moje pierwsze pismo ... A drugie dostalem wczoraj ze mam sie wstawic na rozprawe 14 Marca o godzinie 15 ... Czy moze to wycofac Moja Babcia z sadu ??? | ||
| Kalkulatory | Pisma |
| Akty prawne | Tagi |

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISU |