Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
| dukeaecc | nieruchomosci_waw | kw02 | Inaf789 |

~net 83.4.*.* |
Dzien dobry. 3 lata temu pracowałem legalnie we francuskiej firmie budowlanej przez okres trzech miesiecy. Pracodawca nie zapłacił mi wynagrodzenia za ostatni przepracowany miesiac oraz za godziny nadliczbowe (wg kontraktu miałem pracowac za 8 euro netto (12,97 E brutto) przez 40 godzin w tygodniu, w rzeczywistosci pracowałem ok. 65 h tygodniowo/ 260 h miesiecznie Pn- Sb.. (Było nas tam 10 Polakow). Sad Pracy wezwał pracodawce do zapłaty ok. 2900 euro zaległych: - czesci wynagrodzenia za miesiac listopad i grudzien w wysokosci 1996,65 Euro (łacznie) oraz za godziny nadliczbowe (za miesiace pazdziernik, listopad i grudzien) w wysokosci 585,88 Euro. Pytanie: czy ww kwoty sa kwotami BRUTTO czy Netto..? (Pracodawca co miesiac wystawiał nam potwierdzenie wypłaty, na ktorym widniały kwoty do wypłaty NETTO.. i takie kwoty otrzymałem, bez godzin nadliczbowych). Po zgłoszeniu sprawy w sadzie Pracy i Inspekcji pracy wystawiono dokument z wymienieniem powyzszych kwot,..ale bez okreslenia czy sa to kwoty netto czy brutto.. Pozdrawiam i prosze o odpowiedz. | ||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
linki reklamowe | |

| Kalkulatory | Pisma |
| Akty prawne | Tagi |

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISU |