Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
| dukeaecc | nieruchomosci_waw | kw02 | Inaf789 |

Witam jest tak otrzymałem pismo do stawienia sie ZK do odbyca 1r 8 miesiecy sprawa ciagnie sie juz latami wyrok zapadł w 2004 1.8 w zawiasach na 4 lub 5 lat pisze z głowy miałem odroczenie wyroku z uwagi na chorobe psychiczna do czasu ustania w czerwcu 2010 badali mnie biegli ktorzy orzekli ze nie sa wstanie potwierdzic zaprzeczyc choroby ,sąd postanowił powołac nastepnych biegłych co by mnie przebadali,ale nie stawiłem sie na badania pismo odebrałem z tydzien po terminie a było to 2011 sierpien.obecnie nie przebywam w miejscu stałego meldunku ktos tam poczte odbiera i przekazuje,i własnie kilka dni temu dostałem pisemko do stawienia sie w ZK. co z tym fantem zrobic prosze o rade ps.napisałem wniosek o odroczenie wykonania kary ale czy to cos da | |||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
Taki wniosek nie wstrzymuje obowiązku stawienia się. W ciągu 2 - 3 tygodni będziesz na liście poszukiwanych przez policję. www.detektyw-expert.pl POMOGŁEM ? PROSZĘ KLIKNĄĆ NA "POMÓGŁ". | ||
linki reklamowe | |
~gość 77.254.*.* |
tyle to wiem,ale chodzi mi o to ze miałem odroczona kare do czasu ustania choroby ,czy sąd moze bez potwierdzenia biegłego uznac ze przyczyna ustała i zarzadzic wykonanie kary | ||
a jednak wstrzymuje dostałem pismo z sadu o posiedzeniu w sprawie odroczenia wykonania kary stawiennictwo nieobowiazkowe. teraz pytanie czy lepiej byc na rozprawie?czy moze jako osoba chora psychicznie zostac w domciu? | |||
Nie wstrzymuje. I to jest pewne. Jeżeli dostałeś wezwanie to lepiej byłoby się stawić i argumentować dlaczego kara miałaby zostać odroczona. | ||
Formalnie nie wstrzymuje wykonania kary - ale wiele sądów ma taką praktykę, że z chwilą wpłynięcia wniosku o odroczenie wykonania kary nie wykonuje faktycznego "doprowadzenia" do ZK celem odbycia kary.
---------------------Stawić się na posiedzenie. Jeśli przyczyną odroczenia ma być stan zdrowia to na 99,9% sąd i tak dopuści dowód z opinii biegłych celem wypowiedzenia się czy skazany może odbyć karę. Kancelaria Adwokacka w Szczytnie adw. Łukasz Nysztal www.adwokat.nysztal.eu | ||
no i sie nie stawiłem,czekam na pismo ponoc juz wysłali jestem nienormalny miałem jechac nie pojechałem ,cos mi mowiło po co bedziesz tam jechał ja chyba naprawde jestem swirniety jak odbiore poczte napisze co przysłali ps.czy od tego postanowienia jest jeszcze jakies odwołanie? | |||
linki reklamowe | |
Witam odebrałem pisemko z Sądu odrzucili moja prosbe teraz pytanie czy jest jeszcze mozliwosc odwoławcza | |||
Witam,
---------------------będzie miał Pan pouczenie w załączeniu. ma Pan zażalenie w terminie 7 dni od odbioru pisma. z poważaniem, Roland Szymczykiewicz Pomogłem? - kliknij proszę "pomógł".Polecam się - adwokat Roland Szymczykiewicz. Moja strona: www.szymczykiewicz.pl | ||

| Kalkulatory | Pisma |
| Akty prawne | Tagi |

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISU |