Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
| dukeaecc | nieruchomosci_waw | kw02 | Inaf789 |

na początek kilka informacji.na początku września2011"żona"złozyła pozew o rozwód.kiedy otrzymałem jego odpis ona zaczęła powolną wyprowadzke z domu.na poczatku pazdziernika definitywnie wyprowadziła się z domu wraz z dzieckiem {bardziej wyglądało to nauprowadzenie dziecka bo nie wiedziałem że wyjeżdża do miasta oddalonego o 200km- chhoć zapewniała mnie że bedzie mieszkać u mamusi}Sprawa rozwodowa odbyła się 27.x.sąd orzekł rozwod z jej winy a mi ograniczył prawa rodzicielskie.złożyłem apelację w części dotyczącej dziecka.apelacje sąd odrzucił.dziecko przeżywa rozstanie ze mną-nie chce tam mieszkać,nie chce wracać z widzeń do matki.woli być ze mną-wspólne zabawy,wycieczki,spacery,czytanie bajek i innych książek.u matki tego nie ma-jedynie wyjazdy do centrum handlowego.a matka cały czas kłamie nawet w sądzie.zasądzone mam 2i4 weekend miesiąca-mogę go zabrać do siebie 200km w jedną strone,niemogę z synem porozmawiać przez telefon{syn ma 6lat}a i spotkania ciężko wyegzekwować.poradzcie co mam robić!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! | |||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
~gość 79.228.*.* |
jezeli matka nie daje ci dziecka w czasie kiedy masz widzenie to nalezy wezwac policje. Ponadto mozesz zlozyc wniosek do sadu o pokrycie przez matke dojazdow bo wyprowadzajac sie 200km utrudnila ci kontakt z dzieckiem | ||
linki reklamowe | |
~zniecierpliwiony 213.238.*.* |
A oprócz tego ponowny wniosek o przyznanie Ci opieki nad dzieckiem. | ||
Za każdym razem gdy matka utrudni kontakt z dzieckiem: 1. Wniosek do sądu rodzinnego o ukaranie matki grzywną (kasa ląduje u ojca) 2. Wniosek do sądu cywilnego o zwrot udokumentowanych kosztów podróży Warunek jeden - interwencja policji i ich notatka. Pozdrawiam duke | ||
Dzięki za podpowiedzi.Jeśli możesz to podaj artykuły na których mógłbym oprzeć wniosek o zmiane zapisu i zwrot kosztów dojazdu i z powrotem po dziecko | |||
Nie potrzeba powoływać się na żadne przepisy - sąd jest od tego. Ty tylko składasz pozew o zwrot kosztów podróży. Pozdrawiam duke | ||
~zniecierpliwiony 213.238.*.* |
Nic dodać nic ująć .No może dodam....płacąc alimenty zabezpieczasz wszystkie potrzeby dziecka. Taka jest idea tej głupiej i beznadziejnej instytucji alimentów.Potrzeby dziecka to również kontakt dziecka z drugim rodzicem. Rodzic ,któremu powierzono opiekę nad dzieckiem musi się kierować w swoim postępowaniu przede wszystkim jego dobrem. Rodzic wybierając miejsce swojego zamieszkania a tym samym zamieszkania dziecka musi brać pod uwagę trudności z tym związane w zakresie kontaktu dziecka z drugim rodzicem a tym samym pokrywać koszty rodzica drugiego związane z jego przybyciem lub też samemu przyjeżdżać do miejsca zamieszkania tego rodzica. Inaczej postępując dopuszcza się czynu ....utrudniania kontaktu. | ||
linki reklamowe | |
~gość 178.36.*.* |
czy moge tak uzasadnić swój wniosek?przejdzie? | ||
~gość 79.139.*.* |
watpie..wolny kraj nikt nikogo nie ogranicza..a kontakty sa dla ciebie nie dla mamy wiec ty placisz za przejazd.. | ||
~gość 79.139.*.* |
czemu ograniczono ci wladze? | ||
| Kalkulatory | Pisma |
| Akty prawne | Tagi |

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISU |