Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
| dukeaecc | nieruchomosci_waw | kw02 | Inaf789 |

~*** 188.147.*.* |
co zrobić, gdy ojciec nie przedstawił zaświadczenia o zarobkach, był powodem w sprawie a sąd orzekł że wygasł obowiązek alimentacyjny gdyż skończyłam studia licencjackie (obecnie jestem na magisterce) i mam wyuczony zawód? BARDZO PROSZĘ O POMOC | ||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
~gość 79.228.*.* |
jezeli sad orzekl ze obowiazek wyglasl to mial ku temu powody i ojciec nie musial przedstawic dochodow bo one nie maja znaczenia.Obowiazek wygasl i ojciec moze zarabiac miliony a tobie sie nie nalezy nic. Masz licencjata masz zawod i musisz zadbac o siebie niejestes maloletnia | ||
linki reklamowe | |
~zniecierpliwiony 213.238.*.* |
Nic dodać nic ująć. A ten obowiązek alimentacyjny wygasł prawie trzy lata temu. Nauka uprawnionego nie jest podstawą prawną do alimentacji. | ||
~Facet 83.31.*.* |
Panie Zniecierpliwiony, wprowadza Pan w błąd! Nauka uprawnionego jest podstawą do alimentacji. | ||
To proszę wskazać podstawę prawną ,która mówi ,że nauka pełnoletniego stanowi podstawę prawną do alimentów. A tak przy okazji jak jest z zaświadczeniem ,usprawiedliwieniem nieobecności w szkole pełnoletniego? | ||
Panie Facet, wprowadza Pan w błąd. Skończyły się już czasy wiecznych studentów żyjących z alimentów. Pozdrawiam duke | ||
W sumie to i racja ale o tym decyduje sąd bo tylko on ma takie uprawnienia.
---------------------Pozdrawiam Jeśli potrzebujesz panie odwagi, by zwrócić się do mnie, to niech niebiosa mają w opiece Francję, gdyby trzeba było stanąć do walki w jej obronie. | ||
linki reklamowe | |
Proszę podać podstawę prawną na potwierdzenie słów, że to sąd decyduje i ma uprawnienia co do alimentów na pełnoletniego w związku z jego nauką. | ||
~gość 95.108.*.* |
A może podaj wykładnię która bez spełnienia przesłanek mówi że rodzic który ot tak sobie nie ma ochoty na płacenie alimentów może się od nich uchylić. Bo gdyby ojciec mojego syna sam się uchylił to idę prosto do sądu wykazuję że alimenty nie są dla niego uszczerbkiem a syn dokłada starań by coś dorobić,i wiesz co może mnie w tyłek cmoknąć. | ||
Konstytucja Rzeczypospolitej Polskiej z dnia 27 kwietnia 1997 roku:) Pozdrawiam duke | ||
| Kalkulatory | Pisma |
| Akty prawne | Tagi |

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISU |