1
Przejdź do strony:
» poręczenie majatkowe
E-mail adresata:
Temat wiadomości:
Polecany wątek na forum Wieszjak.pl!
Treść wiadomości:

* do wiadomości automatycznie zostanie dołączony adres url wątku
Śledzony temat:
Prawo karne wykonawcze
Wybierz metodę powiadomienia o nowych komentarzach w tym wątku:
~Dawiid
80.50.*.*

07:55 23-01-2012
Witam...w 2008r dokonałem wplaty poreczenia majątkowego w wyskosci 1500zł, w 2011 dostałem wyrok oraz grzywna w wyskosci 1200zl ,zaraz po zakończeniu sprawy wniosłem pismo o zwrot poreczenia majątkowego,mineło juz 4 miesiące i zero odpowiedzi.Miałem chociaz nadzieje ze poręczenie przejdzie na poczet grzywnej,a tu ani nie oddali ani nie przeszło a na dodatek za ta grzywne siadł mi komornik sadowy na pensje,i juz sam niie wiem co mam robic dlatego do was pisze,czy oddadza mi te pieniądze w kasie sadowej jak im pokaze dowod wpłaty czy moze to inaczej się to odbywa?? prosze o pomoc i z gory dziieki
 zgłoś do moderacji zgłoś naruszenie regulaminu
odpowiedz

21:39 25-01-2012
Witam,

to zależy od tego, czy w toku postępowania to poręczenie "nie przepadło" za jakieś Pana "złe sprawowanie" typu niestawiennictwo na rozprawy, utrudnianie postępowania etc. Zapada wówczas postanowienie o przepadku poręczenia.

jeżeli w sprawie nie wydano postanowienia o przepadku poręczenia - jego zwrot należy się Panu i 3ba czekać na to, co Sąd odpowie. W razie czego 3ba się kłócić, nawet na drodze formalnego żądania zwrotu poręczenia.

z poważaniem,

Roland Szymczykiewicz
---------------------
Pomogłem? - kliknij proszę "pomógł".Polecam się - adwokat Roland Szymczykiewicz. Moja strona: www.szymczykiewicz.pl
odpowiedz

linki
reklamowe

21:40 25-01-2012
Witam,

to zależy od tego, czy w toku postępowania to poręczenie "nie przepadło" za jakieś Pana "złe sprawowanie" typu niestawiennictwo na rozprawy, utrudnianie postępowania etc. Zapada wówczas postanowienie o przepadku poręczenia.

jeżeli w sprawie nie wydano postanowienia o przepadku poręczenia - jego zwrot należy się Panu i 3ba czekać na to, co Sąd odpowie. W razie czego 3ba się kłócić, nawet na drodze formalnego żądania zwrotu poręczenia.

z poważaniem,

Roland Szymczykiewicz
---------------------
Pomogłem? - kliknij proszę "pomógł".Polecam się - adwokat Roland Szymczykiewicz. Moja strona: www.szymczykiewicz.pl
odpowiedz

linki
reklamowe

1
Przejdź do strony:

Społeczność »

Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
dukeaeccnieruchomosci_wawkw02Inaf789
dukeaeccnieruchomosci_wawkw02Inaf789
Dołącz do naszego grona