Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
| dukeaecc | nieruchomosci_waw | kw02 | Inaf789 |

~Dawiid 80.50.*.* |
Witam...w 2008r dokonałem wplaty poreczenia majątkowego w wyskosci 1500zł, w 2011 dostałem wyrok oraz grzywna w wyskosci 1200zl ,zaraz po zakończeniu sprawy wniosłem pismo o zwrot poreczenia majątkowego,mineło juz 4 miesiące i zero odpowiedzi.Miałem chociaz nadzieje ze poręczenie przejdzie na poczet grzywnej,a tu ani nie oddali ani nie przeszło a na dodatek za ta grzywne siadł mi komornik sadowy na pensje,i juz sam niie wiem co mam robic dlatego do was pisze,czy oddadza mi te pieniądze w kasie sadowej jak im pokaze dowod wpłaty czy moze to inaczej się to odbywa?? prosze o pomoc i z gory dziieki | ||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
Witam,
---------------------to zależy od tego, czy w toku postępowania to poręczenie "nie przepadło" za jakieś Pana "złe sprawowanie" typu niestawiennictwo na rozprawy, utrudnianie postępowania etc. Zapada wówczas postanowienie o przepadku poręczenia. jeżeli w sprawie nie wydano postanowienia o przepadku poręczenia - jego zwrot należy się Panu i 3ba czekać na to, co Sąd odpowie. W razie czego 3ba się kłócić, nawet na drodze formalnego żądania zwrotu poręczenia. z poważaniem, Roland Szymczykiewicz Pomogłem? - kliknij proszę "pomógł".Polecam się - adwokat Roland Szymczykiewicz. Moja strona: www.szymczykiewicz.pl | ||
linki reklamowe | |
Witam,
---------------------to zależy od tego, czy w toku postępowania to poręczenie "nie przepadło" za jakieś Pana "złe sprawowanie" typu niestawiennictwo na rozprawy, utrudnianie postępowania etc. Zapada wówczas postanowienie o przepadku poręczenia. jeżeli w sprawie nie wydano postanowienia o przepadku poręczenia - jego zwrot należy się Panu i 3ba czekać na to, co Sąd odpowie. W razie czego 3ba się kłócić, nawet na drodze formalnego żądania zwrotu poręczenia. z poważaniem, Roland Szymczykiewicz Pomogłem? - kliknij proszę "pomógł".Polecam się - adwokat Roland Szymczykiewicz. Moja strona: www.szymczykiewicz.pl | ||
linki reklamowe | |

| Kalkulatory | Pisma |
| Akty prawne | Tagi |

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISU |