1
Przejdź do strony:
» Widzenia w AŚ a widzenia w ZK
E-mail adresata:
Temat wiadomości:
Polecany wątek na forum Wieszjak.pl!
Treść wiadomości:

* do wiadomości automatycznie zostanie dołączony adres url wątku
Śledzony temat:
Prawo karne wykonawcze
Wybierz metodę powiadomienia o nowych komentarzach w tym wątku:
~kasiunia91
62.69.*.*

21:40 23-01-2012
Witam. Mam pytanie. Otóż mój narzeczony przez 3 tygodnie przebywał w AŚ, gdzie przysługiwały mu 2 widzenia w miesiącu. Zostały już one wykorzystane. Obecnie przewieli go do ZK. I tu moje pytanie. Czy to, że został przetransportowany ma jakiś wpływ na widzenia? Czy Służba Więzienna została w jakikolwiek sposób poinformowana, że osadzony w tym miesiącu wykorzystał przysługujące mu widzenia, czy to, że znajduje się obecnie w ZK to przysługują mu nadal te 2 widzenia w miesiącu?
 zgłoś do moderacji zgłoś naruszenie regulaminu
odpowiedz

16:53 14-02-2012
Witam,

to zależy od jego statusu procesowego. Nie ma znaczenia, gdzie przebywa a tylko fakt czy jest podejrzanym(oskarżonym) wobec którego stosuje się tymczasowe aresztowanie, czy też jest skazanym który obywa karę.

jeżeli to pierwsze, czyli odbywa areszt - widzenia są wyczerpane, a organy wymieniają się o tym informacjami.

jeżeli jest to skazany w zakładzie karnym - nie ma on takich ograniczeń na widzenia.

z poważaniem,

Roland Szymczykiewicz
---------------------
Pomogłem? - kliknij proszę "pomógł".Polecam się - adwokat Roland Szymczykiewicz. Moja strona: www.szymczykiewicz.pl
odpowiedz

linki
reklamowe

~F-sz
79.191.*.*

17:14 12-03-2012
opowiadasz głupoty widzenia są odnotowywane w karcie widzeń. Jeżeli skazany został przetransportowany to również karta widzeń jedzie razem z nim na miejscu już zobaczą, że widzenia się nie należą.
odpowiedz

linki
reklamowe

1
Przejdź do strony:

Społeczność »

Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
dukeaeccnieruchomosci_wawkw02Inaf789
dukeaeccnieruchomosci_wawkw02Inaf789
Dołącz do naszego grona