Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
| dukeaecc | nieruchomosci_waw | kw02 | Inaf789 |

~kasiunia91 62.69.*.* |
Witam. Mam pytanie. Otóż mój narzeczony przez 3 tygodnie przebywał w AŚ, gdzie przysługiwały mu 2 widzenia w miesiącu. Zostały już one wykorzystane. Obecnie przewieli go do ZK. I tu moje pytanie. Czy to, że został przetransportowany ma jakiś wpływ na widzenia? Czy Służba Więzienna została w jakikolwiek sposób poinformowana, że osadzony w tym miesiącu wykorzystał przysługujące mu widzenia, czy to, że znajduje się obecnie w ZK to przysługują mu nadal te 2 widzenia w miesiącu? | ||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
Witam,
---------------------to zależy od jego statusu procesowego. Nie ma znaczenia, gdzie przebywa a tylko fakt czy jest podejrzanym(oskarżonym) wobec którego stosuje się tymczasowe aresztowanie, czy też jest skazanym który obywa karę. jeżeli to pierwsze, czyli odbywa areszt - widzenia są wyczerpane, a organy wymieniają się o tym informacjami. jeżeli jest to skazany w zakładzie karnym - nie ma on takich ograniczeń na widzenia. z poważaniem, Roland Szymczykiewicz Pomogłem? - kliknij proszę "pomógł".Polecam się - adwokat Roland Szymczykiewicz. Moja strona: www.szymczykiewicz.pl | ||
linki reklamowe | |
~F-sz 79.191.*.* |
opowiadasz głupoty widzenia są odnotowywane w karcie widzeń. Jeżeli skazany został przetransportowany to również karta widzeń jedzie razem z nim na miejscu już zobaczą, że widzenia się nie należą. | ||
linki reklamowe | |

| Kalkulatory | Pisma |
| Akty prawne | Tagi |

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISU |