1
Przejdź do strony:
» Unieważnienie małżeństwa
E-mail adresata:
Temat wiadomości:
Polecany wątek na forum Wieszjak.pl!
Treść wiadomości:

* do wiadomości automatycznie zostanie dołączony adres url wątku
Śledzony temat:
Wymiar sprawiedliwości
Wybierz metodę powiadomienia o nowych komentarzach w tym wątku:
~gość
89.161.*.*

21:32 24-01-2012
Witam . Prosze o porade... W ubieglym roku zawarłam związek małżeński i chciałabym go uniewznic.. Moze opisze po krótce moja sytuacje.. przed zawarciem małzeństwa maz pracował w Anglii narobił tam długów . miesiac po ślubie doszedł do wniosku że mu sie tam nie opłaca siedziec(zarabial 1200funtow) i ze zjezdza do Polski. wziął tam kredyt na bilet.. tu nie mial zadnej konkretnej pracy tylko dorywcze utrzymywalismy sie z alimentow moich dzieci i jego psich pieniedzy oraz bardzo duzo pomagali nam moi rodzice. w grudniu dałam mu pieniadze na wyjazd do niemiec ale tam sie napil i go wyrzucili.. a ja mam juz dosyc jego nieudacznictwa.czuje sie wykorzystana i oszukana bo mial pracowac w Anglii odlozyc mielismy pieniadze i cos swojego otworzyc.. Aby bylo nam latwiej sprzedalam ziemie i kupilam samochod(czy ten samochod wchodzi do wspolnosci majatkowej bo ziemia byla moja? czy to sa wystarczajace powody do marnotrawienia majatku i do uniewaznienia malzenstwa czy lepiej zlozyc papiery o rozwod normalny i o rozdzielnosc majatkowa z data wsteczna od poczatku malzenstwa..Dziekuje za porade..
 zgłoś do moderacji zgłoś naruszenie regulaminu
odpowiedz

15:29 25-01-2012
Rozwód, gdyż powyższe powody, wskazane przez Panią, nie kwalifikują się do unieważnienia ślubu.
odpowiedz

linki
reklamowe

15:31 25-01-2012
http://rozwody.wieszjak.pl/podzial-majatku/74501,Kiedy-powstaje-rozdzielnosci-majatkowa-miedzy-malzonkami.html
odpowiedz
~gość
89.161.*.*

18:41 25-01-2012
W takim razie mam pytanie. Przed slubem mialam ziemie sprzedalam ja zaraz po slubie i kupilam samochod czy wchodzi on w spolnosc majatkowa??
odpowiedz

20:45 25-01-2012
Ziemia nabyta przed ślubem jest Pani, a samochód kupiony za środki z jej sprzedaży jest Pani własnością.
odpowiedz

linki
reklamowe

1
Przejdź do strony:

Społeczność »

Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
dukeaeccnieruchomosci_wawkw02Inaf789
dukeaeccnieruchomosci_wawkw02Inaf789
Dołącz do naszego grona